Untitled Document
 
 
 
  2025 Apr 04

----

05/10/1446

----

15 فروردين 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:

«حق الله على العباد أن يعبدوه، ولا يشركوا به شيئاً، وحق العباد على الله أن لا يعذب من لا يشرك به شيئاً».
 حق خدا بر بندگانش این است که او را پرستش کنند، و هیچ چیز را شریک او قرار ندهند، و حق بندگان بر خداوند این است که کسی را که چیزی را شریک او قرار نمی‌دهد، عذاب ندهد.

 متفق علیه، صحیح بخاری 5/2312 حدیث (5912)، وصحیح مسلم 1/58 حدیث (30).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>وضو > حکم خروج ادرار بعد از وضو و هنگام نماز

شماره مقاله : 9513              تعداد مشاهده : 382             تاریخ افزودن مقاله : 17/1/1390

در مورد مسئله خروج ادرار بعد از وضوء و هنگام نماز، ممكن سه حالت داشته باشد:
1- در صورتيكه ادرار كم كم و بصورت مستمر خارج ميشود و بند نميشود، چه قبل از استنجاء و چه بعد از، و چه بعد از وضوء و چه هنگام نماز، كه به اين حالت "سلس بول" ميگويند و يكنوع بيمارى بشمار ميرود، و حكمش آنست كه براى هر نماز فرضى بايد وضوء بگيرد و هنگامى كه وضوء ميگيرد بايد بعد از دخول وقت نماز باشد، مثلا براى نماز ظهر، بايد صبر كند تا وقت نماز ظهر وارد شود و سپس وضوء را براى نماز بگيرد، و براى نماز عصر دوباره بايد وضوء بگيرد ولى بعد از دخول وقت نماز عصر، در ضمن بارچه اى به آلت تناسلى اش ميبندد تا ادرار در لباسش پخش نشود.
2- حالت دوم اينست كه ممكن است در حين استنجاء ادرار بند ميشود ولى كمى بطول ميانجامد، و يا بعد از وضوء گاهگاهى كمى ادرار خارج ميشود ولى بعد از آن بند شود، كه در اينصورت ابتدا بايد صبر كند تا اينكه تمام ادرار خارج شود، و سعى كند مدت زمان زيادترى قبل از نماز استنجاء كند و قبل از نماز بدون اينكه استنجاء كند دوباره آلتش و لباسش را (اگر خيس شده باشد) بشويد و سپس براى نماز وضوء بگيرد.
3- در حالت ممكن است كه ادرار خارج نشود، ولى احساس كند كه ادرار خارج ميشود چه بعد از وضوء و چه هنگام نماز، كه در اينصورت نبايد خود را تسليم وسواس كند، زيرا اين وسواس يكى از پله هاى شيطانيست كه بنده را وادار به ترك آن عبادت كند، و بايد فهميد كه يقين با شك و ترديد از بين نميرود و هميشه قاعده فقهى "انّ اليقين لا يزول بالشك" (يقين با شك و ترديد از بين نميرود) را در مَدّ نظر خود بگيرد تا جايى براى وسواس شيطان باقى نگذارد. لذا اگر در حين نماز اينوع وسواس به او دست دهد نمازش را قطع نكند، زيرا پيامبر صلى الله عليه و سلم در مورد كسى كه در حين نماز احساس كند كه باد از او خارج ميشود فرموده است: "لا ینفتل – أو لاینصرف – حتی یسمع صوتا أویجد ریحا" (متفق عليه)، يعنى: "از نماز خارج نشود مگر اينكه صدایی بشنود و یا بویی را احساس کند". لذا در مورد ادرار نيز بهمين منوال، ولى اگر بصورت وضوح يقين حاصل كرد و متاكد شد كه ادرار حتما خارج شده، پس نمازش باطل ميشود و قطع ميكند و آلت و جاى ادرار را ميشويد و دوباره نماز را بر پا ميكند.

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

نصایح عمربن خطاب رضی الله عنه: «عليك بإخوان الصدق تعش في أكنافهم فإنهم زينة في الرخاء وعدة في البلاء». « برای خود برادران نیکی جهت مجالست برگزین، چرا که آنها باعث زینت تو در روزهای خوش و پشتوانه ات در روزهای ناگوار، خواهند بود». ‏منبع: "تاریخ دمشق" (44/359) و "التاریخ الاسلامی" (20/270)‏.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 21282
دیروز : 7927
بازدید کل: 10136351

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010