Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم  فرمودند: 
" والذي نفسُ محمدٍ بيدهِ لا يسمعُ بي أحدٌ من هذه الأمة ولا يهوديٌّ ولا نصرانيٌّ ثم يموتُ ولم يؤمنْ بالذي أُرسلتُ به إلاّ كان من أصحاب النار ". 
سوگند به آن ذاتی كه جان محمّد در دست اوست هيچ كس از اين امّت، از‌يهوديان و مسيحيان نيست كه رسالت من به گوشش برسد و ايمان نياورد مگر اين كه ‌از دوزخيان خواهد بود.
 مسلم 93/1 كتاب الايمان.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>مسائل قرآنی و حدیث>سنت > اسرار پیروی از سنت رسول اکرم

شماره مقاله : 9432              تعداد مشاهده : 320             تاریخ افزودن مقاله : 16/1/1390

اسرار پیروی از سنت رسول اکرم(ص)

محمد سلیم آزاد 

پیروی از سنت پیامبر (ص)که این همه مورد تأکید پیامبر ،رهبران و امامان دین قرار گرفته است ،راز مهمّ را در خود نهفته دارد. امام«غزالی» می گوید:«بدان که اسرار پیروی از سنت به سه نوع تقسیم می شوند:
«نوع اول: این است که عالم ملک و جسمانی و عالم ملکوت و روحانی با یکدیگر ارتباط دارند و همچنین در بین اعضاء و جوارح ظاهر و قلب انسان همبستگی وجود دارد و اعمال ظاهر در قلب تأثیر می کنند... قلب انسان مانند آیینه است و هنگامی حقایق در آن تجلّی می کنند که صیقلی و نورانی و متعادل باشد و صیقلی شدن قلب، وقتی صورت می گیرد که آلودگی ها و پلیدی ها و شهوتها از آن زدوده شوند و تیرگی اخلاق بد را از روی آن بردارند و نورانی بودنش وقتی میسر است که انوار ذکر و معرفت خدا بر آن بتابد و عبادتی که با خلوص نیت و مطابق سنت انجام داده شود در روشنایی قلب، تأثیر کلّی دارد و متعادل بودن قلب وقتی حاصل می شود که تمام حرکات ظاهری أعضاء با قانون عدالت مطابقت داشته باشد؛...و تو نیز اگر می خواهی در تمام حرکات عدل را مراعات کنی و آن را عادت خویش سازی، باید از سنت پیروی کنی تا در قلبت رسوخ پیدا کنند و صور حقایق به طور صحیح و درست در آن منعکس شوند و برای پذیرفتن صورت سعادت آماده شوی ..»
«نوع دوم: از اسرار پیروی از سنت این است که معتقد باشی که حضرت رسول خدا از اسرار عالم اعلی آگاه بوده است و تبعیت از او موجب سعادت است ...»
«نوع سوم: از اسراری که در پیروی از سنت وجود دارند، این است که انسان به این حقیقت پی ببرد و بداند که وقتی خوش بخت و سعادتمند می شود که با دوری از شهوت ها و آرزو ها و یا مبارزه با نفسی که به کارهای بد وادارش می کند، خود را به عالم روحانی و مقام فرشتگان نزدیک کند... انسان در تمام احوال در برخورد با گذشت زمان و در وقتی که سر دو راهی قرار می گیرد، مجبور است راهی را انتخاب کند و بر راه دیگر ترجیح دهد، در این حال اگر زمام اختیارش در دست هر جاندار پستی باشد و امور زندگیش در دست دیگری قرار گیرد، بسی بهتر از آن است که اختیارش در دست هوی و هوس باشد و از نفس اماره حیوانی اطاعت کند کسی که مطیع نفس و شهوت پرست باشد تربیت پذیر نیست و قابل اصلاح نمی باشد. ناچار برای انتخاب راه صحیح، از دستورها و قرار دادهای شارع پیروی و بدین وسیله از سر کشیهای نفس جلوگیری کند برای تزکیه اش اقدام نماید...»

---------------------------------------------------------------

منبع :کتاب آشنایی با سنت پیامبر(ص)
مولف :محمد سلیم آزاد




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين». امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل». 

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 4023
دیروز : 5831
بازدید کل: 8837337

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010