Untitled Document
 
 
 
  2025 Apr 04

----

05/10/1446

----

15 فروردين 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

از ابو ايوب رضي الله عنه روايت است که: « مَنْ صَامَ رَمَضانَ ثُمَّ أَتَبَعَهُ سِتًّا مِنْ شَوَّالٍ كانَ كصِيَامِ الدَّهْرِ » (روايت مسلم)، يعنى: "کسي که رمضان را روزه گرفته و به تعقيب آن شش روز از شوال را به آن پيوست کند، مانند آن است که هميشه روزه داشته است."

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>شبهات>صلوات > صلوات فرستادن بر اصحاب پيامبر و تابعين

شماره مقاله : 8658              تعداد مشاهده : 340             تاریخ افزودن مقاله : 21/11/1389

صلوات فرستادن بر اصحاب پيامبر و تابعين
 

صلوات فرستادن در داخل نماز بر اصحاب و تابعين در شرع وارد نشده است، زيرا در هيچيک از صيغه ها و الفاظ صلوات که در احاديث صحيح آمده اند لفظ تابعين و حتي اصحاب رضي الله عنهم نيز داخل نشده اند، از اينرو جايز نيست که در داخل نماز و در تشهد در هنگام صلوات آنها را نيز داخل نمود.
اما جايز است که در خارج نماز بر اصحاب و تابعين آنها تا روز قيامت، دعاي صلاة و سلام فرستاد، مثلا گفت: « صلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين» اين عبارت در حقيقت بعنوان يک دعا خوانده مي شود که در آن از خداوند دعا و تسليم بر پيامبرش و نيز بر ياران پيامبر و اتباع آنها تا روز قيامت که شامل حال ما مومنين هم مي شود، خواسته مي شود. و اين امر بدعت نيست زيرا دعا کردن براي مومنان در خود تشهد هم وجود دارد، چنانکه در تشهد مي خوانيم: « التّحيات‌لله، و الصّلوات و الطّيبات، السّلام عليک أيها النّبي! و رحمة الله و برکاته، السّلام علينا و علي عباد الله الصّالحين، أشهد أن‌ لاإله‌إلااله، و أشهد أن محمداً عبده و رسوله».
شيخ ابن عثيمين رحمه الله مي گويد: " صلوات بر غير پيامبران، چنانکه بر پيروان آنها باشد، با نص و اجماع جايز است ( مثلا گفته شود: صلى الله عليه وسلم وعلى آله وصحبه وسلم) اما در صلوات بر غير پيامبران براي شخص معيني، بين اهل علم اختلاف است که آيا جايز است يا خير؟
صحيح آنست که (براي شخص معين نيز) جايز است، مثلا به شخص مومني گفته شود: "صلي الله عليه"، زيرا خداوند تبارک و تعالي به پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمود: «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا وَصَلِّ عليهم» (از اموال آنها صدقه‏اى (بعنوان زکات) بگير، تا بوسيله آن، آنها را پاک سازى و پرورش دهى! و (به هنگام گرفتن زکات،) به آنها دعا کن)، پس پيامبر صلي الله عليه وسلم بر کسي که زکات مالش را مي آورد دعاي (صلاة) مي کرد و هنگامي که (طايفه ي أبي أوفى ) زکات هايشان را آوردند فرمود: ‏(اللهم صلى على آل أبي أوْفَى )‏ (متفق عليه )، مگر اينکه اين شعار(صلوات) براي شخص معيني قرار داده شود که هرگاه نام کسي برده شود، گفته شود: صلى الله عليه ، زيرا اين امر جز براي انبيا جايز نيست، مثلا هر وقت که نام ابوبکر را شنيديم بگوييم: صلى الله عليه ‏، يا هر وقت که نام عمر را شنيديم بگوييم: صلى الله عليه ‏، يا هر وقت که نام عثمان را شنيديم بگوييم: صلى الله عليه ‏، يا هر وقت که نام علي را شنيديم بگوييم: صلى الله عليه ‏،(و اين جايز نيست) يعني اين دعا (صلى الله عليه) جايز نيست که به عنوان شعار براي شخص معيني استفاده شود. ‏"فتاوى نور على الدرب‎".‎

والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن ميمون بن مهران، قال: «ثلاث المؤمن والكافر فيهن سواء: الأمانة تؤديها إلى من ائتمنك عليه من مسلم وكافر، وبرا لوالدين، والعهد تفي به لمن عاهدت من مسلم أو كافر». میمون بن مهران رحمه الله فرمود: «سه چیز هستند که مؤمن و کافر در آن همسان هستند: بازگرداندن امانت به کسی که به تو اطمینان کرده حال چه او مسلمان باشد یا کافر، احسان نسبت به والدین، و وفای به عهد با کسی که با تو عهد بسته چه مسلمان باشد یا کافر». "حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 17250
دیروز : 7927
بازدید کل: 10132319

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010