Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

مثل المجاهد فی سیبل الله كمثل الصائم القائم القانت بایات الله، لایفتر من صلاة ولا صیام حتى یرجع المجاهد فی سبیل الله  [مثل مجاهد فی سبیل الله مانند كسی است‌كه روزها روزه و شبها شب نماز بخواند و بیدار باشد و آیات خدا را بخواند و این نماز و روزه او ادامه داشته باشد تا اینكه این مجاهد از جنگ برگردد یعنی در مدت جهاد او اگر كسی بچنین عباداتی مشغول باشد، چقدر ثواب می‌برد، مجاهد نیز این مقدار ثواب می‌برد]"‌. بروایت پنج نفر از محدثین بزرگ. 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>پیامبر اکرم صلي الله عليه و سلم > صورتهای مختلف غلو در مورد رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

شماره مقاله : 8635              تعداد مشاهده : 356             تاریخ افزودن مقاله : 20/11/1389

 صورتهای مختلف غلو در مورد رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 

س: در حدیثی منتسب به پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ خواندم: کسی که اسمش محمد است او را نزنید و به او بد نگویید. لطفاً توضیح دهید این روایت صحیح است یا خیر؟

ج: این حدیث ساختگی است و دروغی بیش نیست که به نام پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ گفته شده است و در کتاب های حدیث هیچ اصل و سندی ندارد و از جمله دروغ هایی است که دراین مورد ساخته شده اند، مثل این گفتار: کسی که نامش محمد باشد با پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عهد و پیمانی دارد امید است پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ او را به بهشت ببرد. یا مانند این گفتار: کسی که نامش محمد باشد منزلش چنین و چنان خواهد بود. همه این گفته ها مبنای درستی ندارند، مهم اطاعت از پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ است نه نامگذاری به اسمش، چه بسیار کسانی هستند که محمد نام دارند در حالی که افرادی خبیث و بد کردارمی باشند، زیرا  از دستورات رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اطاعت ننموده اند، نامگذاری سبب پاکی انسانها نمی باشد، بلکه تقوا و عمل صالح یگانه راه پاکی است، شخص کافر و یا فاسق تنها به نامگذاری شدن به «احمد و محمد و ابو القاسم» اهل نجات نمی شود مگر اینکه خلق و خوی محمدی به خود گرفته و راه تقوا و خدا ترسی در پیش بگیرد و خویشتن را ملتزم به شریعتی نماید که پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ از جانب الله تعالی مأمور به تبلیغ آن بوده است.

جناب آقای بوصیری در قصیده ی ( بردیه) گفته:

 [ فإن لي ذِمَّةً منهُ بِتَسمِيَتي محمداً و هو أوف الخلق بالذِّمَم]

[چون نامم محمد است با پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عهد و پیمانی دارم و بدانید که پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ در امر وفای به عهد و پیمان از همه با وفاتر است.]

 به آقای بوصیری می گوییم که: شما سخت در اشتباه هستید، و بالاتر از اشتباه بوصیری، اشتباه کسی است که گفته است:

[ يا أكرمَ الخَلقِ ما لي من ألوذُ بِهِسِواكَ عند حلولِ الحادثِ العِمَمِ]

[إن لم تكن في معادي آخذا بيديفضلاً و إلا فقل يا زلة القدم]

[ فإن من جودك الدنيا و ذرتها و من علومك علماً اللوح و القلم]

 ای گرامی ترین آفریده ها! آنگاه که همه ی مصیبت ها سرازیر شوند جز تو به چه کسی پناه ببرم، چنانچه در قیامت از روی فضل و مهربانی مرا دستگیری ننمایی قدم هایم بلغزد، دنیا و آخرت از سخاوت تو هستند، آنچه در لوح محفوظ نگارش یافته از دانسته های تو است.

گوینده ی این اشعار بجای پناه بردن به الله به پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ پناه برده است و معتقد است که اگر در قیامت پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ او را دستگیری نکند هلاک می شود و فراموش کرده است که مالک ضرر و نفع فقط الله است. تنها او است که فرمانبرداران و اولیا را از عذاب آخرت رهایی می بخشد؛ این گوینده معتقد است که: مالک دنیا و آخرت پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ است که آن را سخاوت نموده، به نظر ایشان پیامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عالم الغیب است و از علم لوح و قلم با خبر است. این نوع افکار از بدترین غلو و در ردیف کفر صریح هستند، کسی که با چنین افکار و اعتقاداتی بمیرد بر کفر و ضلالت مرده است، بر مسلمانان واجب است از غلو و افراط بپرهیزند و فریب گفته های صاحب قصیده بردیه را نخورند.

( شیخ ابن باز- مجموع فتاوی و مقالات متنوعة- 6/370 ،371 )

 

به نقل از کتاب الکترونیک: ترجمه فتاوی علماء البلد الحرام، گردآورنده د. خالد بن عبدالرحمان الجریسي، ترجمه گروه تألیف و ترجمه سایت نوار اسلام، ویرایش اول: ذو الحجة 1430 هـ. برابر با آذر 1388 ش.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال سفيان الثوري رحمه الله: «إذ أحببت الرجل في الله، ثم أحدث في الإسلام فلم تبغضه عليه فلم تحبه في الله» الحلية الأولیاء (7/34) امام سفیان ثوری رحمه الله می فرمایند: «هرگاه کسی را بخاطر الله دوست داشتی، سپس آن شخص بدعتی در اسلام ایجاد کرد و تو بخاطر آن بدعتش وی را مبغوض نداری، پس بدان که او را بخاطر خدا دوست نداشته ای».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 3972
دیروز : 5831
بازدید کل: 8837286

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010