|
|
قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين». امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل». |
|
اجتماعی>خانواده>خانواده > برای اینکه پسرت نماز جمعه را دوست داشته باشد، چکار می کنی؟
شماره مقاله : 8617 تعداد مشاهده : 750 تاریخ افزودن مقاله : 18/11/1389
|
برای اینکه پسرت نماز جمعه را دوست داشته باشد، چکار می کنی؟
معلّم و مربّی عزیز.... برای اینکه بتوانی بچه ات را به رفتن به نماز جمعه عادت دهی ، باید از همان دوران طفولیت او را با خود به مسجد ببری . امّا مشکلاتی که فرزند کوچکت با آن روبرو است عبارتند از : 1. نفهمیدن گفته های خطیب(امام جمعه) 2. سکوت و صحبت نکردن بچه به مدّت نیم ساعت یا بیشتر 3. برنامه مسجد(خطبه) برای کودک هفت ساله چندان جذاب نیست! پس پدر باید چه کند؟ و چگونه از همان ابتدا کودکش را به نماز جمعه عادت دهد؟!
ده راهکار برای عادت دادن پسرت به پایبندی به شرکت در نماز جمعه 1. فکر مسجد رفتن را برای بچه جذاب کنید ، در مسیر رفتن به مسجد به مغازه بقالی یا بازارچه ی نزدیک مسجد سری بزنید و هر بار که با شما نماز جمعه می خواند ، هدیه ای برایش بخرید. 2. با او کودک دیگری را هم بیاورید، مثلاً گاهی برادر کوچکترش، همسایه، یا دوستش را با او همراه کنید تا در راه همدمی داشته باشد و با او سرگرم شود. البته فراموش نکنید که آداب ورود به مسجد را به آنان یاد دهیید تا این رفاقت به مشکل و اذیت مردم تبدیل نشود.!! 3. فرصت رفتن فرزندت را برای بهبود زبان عربی او ، غنیمت بدان و کتاب مخصوصی برای نماز جمعه برایش طراحی کن و به شرح زیر آن را تقسیم بندی نما: واژهای جدید: [نستعينه، نستهديه، شرور أنفسنا، سيئات أعمالنا] 4. برای آوردن هر کلمه ی جدید فرزندت را تشویق کن ، برچسب های مخصوصی برایش بخر وهر بار که کلمه ی تازه ای پیشت آورد یک بر چسب برایش بچسبان 5. هربار که تعداد برچسب ها به ده رسید برایش هدیه ی خوبی بخر!! 6. با او درباره ی موضوع خطبه گفتگو کن ... از او بپرس که خطیب جمعه چه گفت؟ ... که شاید معنی سخنش را درک نکرده باشد، در این صورت، دوباره معنای خطبه را برایش توضیح بده 7. رفتن خود به مسجد را با نوعی از تفریح همراه کن!! مثلاً از دوچرخه استفاده کن ، بگذار فرزندت سوار دوچرخه شود و خودت نزدیک او حرکت کن ، وفرزندت تا رسیدن به مسجد با تو باشد. 8. با او مسابقه ی اجر و پاداش ترتیب بده ..مثلاً بگو امروز می خواهیم تعداد نیکی هایمان را بشماریم و بعد تعداد قدم هایی را که به طرف مسجد بر می دارید باهم بشمارید. 9. وقتی که خطبه تمام شد، او را باخود ببر تا به خطیب جمعه سلام وعرض ادب کند، و با دوستانت که آنجا هستند، آشنا شود.. بعداز آن نام دوستانت یا اسم امام جماعت را از او بپرس و و هر بار نام یکی را دانست یک عدد شکلاتی را که از قبل به این منظور در جیبت گذاشته بودی به او تقدیم کن. 10. به کودکت اجازه بده که در صورت امن بودن حیاط مسجد و بلند بودن دیوارهای آن ، ، کمی در آنجا با بچه ها بازی کند، امّا در این اثنا چشم از او برندار. تربیت فرزند لذتبخش است . مربی عزیز ...ما برای اینکه بتوانیم نسلی از فرزندان صالح ونیکوکار تربیت کنیم بایدعقل خویش را به کار اندازیم و از انواع فکر های خلاقانه و نوآورانه استفاده کنیم. این را هم هرگز فراموش نکن که از تو درباره زیردستانت سؤال خواهد شد و وظیفه تو است که فرزندت را به شرکت در نماز جمعه عادت دهی.
ترجمه: عبیدالله سایت خانواده خوشبخت BlestFamily.Com
|
بازگشت به ابتدای
صفحه
بازگشت به نتایج قبل
چاپ
این مقاله
ارسال مقاله به دوستان |
|
|
|
|
|