Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند:
"إيَّاكُمْ والجُلُوسِ في الطُّرُقَات"، قَالُوا: يَارَسُول اللَّه مالَنَا مِنْ مجالِسِنا بُد: نَتَحَدَّثُ فيها. فَقالَ رسُولُ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم: "فإذا أبَيْتُمْ إلاَّ المجْلِس، فأَعْطُوا الطَّرِيقَ حَقَّهُ"، قَالُوا: ومَا حَقُّ الطَّرِيق يَارَسُولَ اللَّه؟ قَال: "غَضَّ البصر، وكَفُّ الأذَى ، وردُّ السَّلام، والأمْرُ بِالمَعْرُوفِ والنَّهىُ عنِ المُنْكَرِ" (متفقٌ عليه)
يعنى: "از نشستن در راهها بپرهيزيد"، گفتند: يا رسول الله صلي الله عليه وسلم ما چاره اى از اين نشستن هايمان نداريم که در آن صحبت مي کنيم. رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود: "پس هرگاه ناگزير از نشستن شده ايد، حق راه را بدهيد"، گفتند: حق راه چيست، يا رسول الله صلي الله عليه وسلم؟ فرمود: "پوشيدن چشم، خود داري از اذيت و آزار و جواب دادن سلام و امر به کارهاي پسنديده و نهي از کارهاي بد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>شبهات>شبهات > نقدی بر مطاعن تیجانی بر خلیفه اول حضرت صدیق اكبر رضی الله عنه

شماره مقاله : 8603              تعداد مشاهده : 283             تاریخ افزودن مقاله : 17/11/1389

نقدی بر مطاعن تیجانی بر خلیفه اول حضرت صدیق اكبر رضی الله عنه


تیجانی رافضی ایرادها و اعتراضهای زیادی متوجه این صحابه بزرگوار نموده است. اینك به ذكر این ایرادها پرداخته، یكی بعد از دیگری به آنها پاسخ خواهیم گفت حماقت وی را ثابت نموده و در دفاع از این صحابی بزرگوار تلاش خواهم كرد. همان شخصیتی كه رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم درباره ی او فرمود: بخاطر دوستی با وی، دیگر از تمام دوستان دیگر اظهار برائت می كنم، اگر قرار می بود كه دوستی را برای خود بر گزینم، پسر ابی قحافه (حضرت ابوبكر) را برای دوستی بر می گزیدم، همانا این رفیق شما دوست خداوند است[1] و قرآن برای او گواهی داده است: )إِلاّ تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللَّهُ إِذْ أَخْرَجَهُ الَّذِینَ كَفَرُوا ثَانِی اثْنَینِ إِذْ هُمَا فِی الْغَارِ إِذْ یقُولُ لِصَاحِبِهِ لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِینَتَهُ عَلَیهِ وَأَیدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْهَا وَجَعَلَ كَلِمَةَ الَّذِینَ كَفَرُوا السُّفْلَى وَكَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا وَاللَّهُ عَزِیزٌ حَكِیمٌ) اگر شما او را یاری نمی كنید، بی گمان خداوند او را یاری كرده است. زمانی كه كفار او را بیرون كردند. دومی از دو تا بود، زمانی كه آن دو در غار (ثور) بودند. به همراهش می گفت: غمگین نباش، خداوند با ما است. خداوند با لشكرهای غیبی او را تایید كرده، آرامش را بر وی نازل كرد. و موضع كفار را در برابر ایمان مغلوب كرد. خداوند توانا و دانا است. (توبه 15).

1- آقای تیجانی در جریان سپاه اسامه رضی الله عنه گفته بود كه ابوبكر جزء افراد سپاه بود و درباره ی فرماندهی اسامه رضی الله عنه اعتراض داشت. در بحث مربوط به سریه حضرت اسامه رضی الله عنه از دروغ های او در حق خلیفه اول پرده برداشته، ثابت كردم كه او (حضرت ابوبكر رضی الله عنه ) جزء اعضا سپاه اسامه رضی الله عنه نبوده است بلكه رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم قبل از رحلت، او را برای اقامه نماز مسلمانان تعیین فرموده بود. بعد از وفات رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم او بیش از دیگران در جهت تجهیز سپاه حضرت اسامه رضی الله عنه كوشا بود و اغلب صحابه رضی الله عنه بخاطر خطرهای احتمالی دشمن او را از تجهیز سپاه اسامه رضی الله عنه منع می كردند و او در جواب فرمود: ((به خدا سوگند پرچمی را كه رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم گره اش را بسته است، باز نخواهم كرد. تجهیز سپاه اسامه رضی الله عنه ، بزرگترین مصلحتی بود كه حضرت ابوبكر رضی الله عنه در ابتدای خلافتش بر اجرا و تنفیذ آن صحه گذاشت.[2] اما تیجانی (هدایت شده!) در این خصوص اصلاً چیزی نگفته است حال آنكه تمام مورخین، این واقعیت را پذیرفته اند.

2- دلیل دیگر علیه انصاف آقای تیجانی، این است كه او از استقامت و ثابت قدمی حضرت ابوبكر رضی الله عنه در غزوه ی حدیبیه چیزی نگفته است، حال آنكه او از لحاظ ایمان، موافقت و طاعت از خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از حضرت عمر رضی الله عنه و حضرت علی رضی الله عنه و دیگران در جنگ حدیبیه جلوتر بود و بیش از دیگران موقف پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را تایید می كرد.

زیرنویسها:
1. سنن ترمذی كتاب مناقب رقم (3655) و صحیح ترمذی (2889) و اصل آن در بخاری با شماره (3456).
2. منهاج السنه ج 6 ص 319.

به نقل از کتاب:
بلکه گمراه شدی، نوشته: خالد عسقلانی، ترجمه فارسی کتاب: بل ضللت، ترجمه: اسد الله موسوی

نوشته: خالدعسقلانی
ترجمه: اسد الله موسوی



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

"اگر سنگی را همراه با نیکان حمل کنی بهتر از این است که با نااهلان و فاجران حلوا خوری." - مالک بن دینار (رحمه الله), روضة العقلاء 100

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 18824
دیروز : 5614
بازدید کل: 8808983

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010