Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "من أخذ أموال الناس يريد أداءها أدي الله عنه، و من أخذ يريد إتلافها أتلفه الله" (بخارى 2387/53/5)
«کسي که مال مردم را با نيت پس دادن، قرض بگيرد، خداوند در اداي آن به او کمک مي‌کند و کسي که مالي را با نيت تلف کردن، قرض بگيرد، خداوند آن مال را تلف مي‌کند».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>عاشورا > حکم نوحه سرایی زنان

شماره مقاله : 8428              تعداد مشاهده : 535             تاریخ افزودن مقاله : 21/9/1389

س: زنان بيشتر گريه و نوحه سرائي مي‌کنند آيا در حق آنها اجازه اي براي اجر بردن وجود دارد؟ 
ج: ممنوعياتي که در روايات گذشته آورده شده است در مورد زن و مرد يکسان است ولي براي مزيد معلومات رواياتي را ذکر مي کنيم که طرف آنها به شکل خاص زنان مي باشد تا باشد که زنان شيعه مذهبي که به عزاداري و حسينيه ها مي روند آنها را جمع بندي کرده و در آن تدبر کنند و آن مراسم را برخود قدغن کنند.
و امام حسين  علیه السلام  به خواهر خود زينب وقتي بر صورت خود مي زد و دست به گيربان مي برد و آنرا پاره کرده و بيهوش بر زمين افتاد گفت: «اي خواهر کوچک من از خدا تقوا پيشه کن و براي عزاي خداوند عزادار باش و بدان که اهل زمين مي ميرند و اهل آسمان باقي نمي مانند و همانا که همه چيز نابود مي شود بجز وجه خداوند تعالي, کسي که مخلوقات را با قدرتش خلق کرده است و همه بسوي او بر مي‌گردند و او يک و يگانه است, پدرم از من بهتر بود و مادرم [نيز] از من بهتر بود و برادرم از من بهتر بود و بر من و بر هر مسلماني واجب است که رسول الله را الگوي خود بگيريم و به شکل و مانند وي عزادار باشيم, سپس به او گفت: «اي خواهرم، تو را قسم مي دهم و قسم خوردن را دوست نمي دارم, چنانچه من کشته شدم گريبان خود را بر من پاره نکن و صورتت را براي من چنگ نزن و براي من شيون و زاري نکن» (ابن طاووس در الملهوف: صفحه 50 و شيخ محمد حسين فضل الله در الندوة: 5/209).
و در روايتي گفت: «اي خواهر من, اي ام کلثوم, اي فاطمه, اي رباب اگر ديديد کشته شدم, گريبان خود را پاره نکنيد و صورتهاي خود را چنگ نزنيد» (عبدالرزاق الموسوي المقرم در مقتل الحسين: صفحه 218).
و در روايتي ديگر: «اي خواهرم همانا تو را قسم مي دهم وقتي که من هلاک شدم, گريبان خود را بر من پاره نکن و صورت خود را براي من چنگ نزن و گريه و زاري براي من بپا نکن» (مستدرک الوسائل: 1/144, مظالم اهل البيت: صفحه 264, کتاب: علي خطي الحسين صفحه 116 و کتاب: تظلم الزهراء صفحه 190 و...).
وکلامش بسي جاي تامل دارد.
و شيخ صدوق و بعضي ديگر از عمر بن ابي المقدام روايت کرده است که گفت: از أبا الحسن و أبا جعفر شنيدم که درباره کلام خداوند { لایعصینک فی معروف} (الممتحنه: 12). ترجمه: «در کار نيک از تو نافرماني نکنند» گفتند: همانا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به فاطمه ل فرمود: هنگامي که من مردم صورت خود را بر من چنگ نزن و موهاي خود را بر من بر صورت سينه نريز و به شيون ندا سرمده و براي من نوحه برپا نکن. سپس فرمود: اين همان نيکي است که خداوند عزوجل مي فرمايد: { لایعصینک فی معروف} (معاني الأخبار: صفحه 390, وسائل شيعه: 2/915-916, و شيخ محمد حسين فضل الله در الندوة: 5/72).
و ابي عبدالله  علیه السلام  در مورد اين قول خداوند عزوجل { لایعصینک فی معروف} فرمود: «نيک (معروف): پاره نکردن گريبان و نزدن بر صورت و آواز نخواندن با زاري و نه ايستادن کنار قبر مي باشد» (تفسير نور الثقلين: 5/308).
و از ابي سعيد آمده است: «رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم نوحه خوان و شنونده اش را لعن کرده است» (مستدرک الوسائل: 1/144, البحار: 82/93).
هنگامي که اميرالمؤمنين علي  علیه السلام  گريه زنان را بر کشته شدگان صفين شنيد, بسوي حرب بن شرحبيل شامي حرکت کرد که او يکي از بزرگان قومش بود و علي  علیه السلام  گفت: «آيا بر زنانتان از آنچه مي شنوم چيره نمي شويد؟ آيا از اين صوت حزين آنان را منع نمي کنيد؟» (جامع الأحاديث الشيعه: 3/387, نگاه کنيد البحار: 83/89).
از ابي عبدالله  علیه السلام  که فرمود: «اگر خداوند به کسي نعمتي دهد و بخاطر آن نعمت او بدنبال ساز و آواز رود همانا به آن کفر ورزيده است و کسي که به او مصيبتي وارد شود و بخاطر آن مصيبت به نوحه سرائي بپردازد نيز به آن کفر ورزيده است و (در روايتي ديگر آمده است): همانا آنرا باطل کرده است» (وسائل الشيعه: 12/90).
و از جعفر بن محمد از پدرانش  علیهم السلام  در وصيت نبي صلی الله علیه و آله و سلم به علي  علیه السلام  آمده است: اي علي اگر کسي زني را اطاعتي کند خداوند عزوجل او را با صورتش وارد آتش مي کند, علي  علیه السلام  گفت: آن اطاعت چيست؟ فرمود: به او اجازه دهد تا به آرايشگاه ها و عروسيها و نوحه سرائيها رود و لباس نازک بپوشد» (وسائل الشيعه: 1/376).
و شيخ صدوق و بعضي ديگر از جعر بن محمد از پدرانش  علیهم السلام  از علي  علیه السلام  روايت کرده اند که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «چهار چيز است که در امتم نابود نمي شود تا روز قيامت: فخر فروشي به کفايت و توهين به اقوام و باران طلبيدن از ستارگان و نوحه سرائي, و نوحه خوان اگر قبل از مرگش توبه نکند, وقتي قيامت برپا مي شود بطوري است که پيراهني از مس گداخته پوشيده و سپر[ش در برابر آن] پوست مي باشد» (الخصال: صفحه 226).
از جعفر بن محمد علیه السلام هنگام احتضار چنين وصيت کرد: [زنان] براي من صورتها را نزنند و گريبان براي من پاره نکنند و هر زني که گريبان بر من پاره کند جز اين نيست که شکافي در جهنم براي او ايجاد مي شود و هرچه بيشتر پيش رود شکاف او بيشتر مي شود» (بحار الأنوار: 82/101).
و از علي  علیه السلام  که فرمود: «رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم از زنان بيعت گرفت که نوحه سرائي نکرده و خود را چنگ نزده و با مردان در خلوت باقي نمانند» (بحار الأنوار: 82/101).


از کتابچه:
جوابهاي نوراني در مورد عاشورای حسيني، جمع آوري کننده: موالي غيور (محرم سال 1424هـ)
 
مصدر:
IslamWebPedia.Com
دائرة المعارف شبکه اسلامی



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن بن علی رضی الله عنه هرگاه وضو می‌گرفت، رنگ چهره‌اش، دگرگون می‌شد؛ و چون علتش را از او جویا شدند، فرمود: «سزاوار است رنگ چهره‌ی کسی که می‌خواهد در آستان خداوند صاحب عرش، به عبادت بایستد، تغییر نماید». وفيات الأعيان (2/69)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 3480
دیروز : 5614
بازدید کل: 8793639

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010