Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

أنس بن مالك رضی الله عنه از پيامبر صلى الله عليه وسلّم روايت مى كند كه فرمودند: ((ثَلاَثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَجَدَ حَلاَوَةَ الإِيمَانِ أَنْ يَكُونَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِمَّا سِوَاهُمَا، وَأَنْ يُحِبَّ الْمَرْءَ لاَ يُحِبُّهُ إِلاَّ لِلَّهِ، وَأَنْ يَكْرَهَ أَنْ يَعُودَ فِي الْكُفْرِ كَمَا يَكْرَهُ أَنْ يُقْذَفَ فِي النَّارِ)). متفق عليه، البخاري في الإيمان رقم (16) و مسلم في الإيمان رقم (43).
كسي كه اين سه خصلت را داشته باشد، شيريني ايمان را مى چشد، يكي اينكه: خدا و رسولش را از همه بيشتر دوست داشته باشد، دوم اينكه: محبتش با هر كس، بخاطر خوشنودي خدا باشد. سوم اينكه: برگشتن به سوي كفر، برايش مانند رفتن در آتش، ناگوار باشد.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>امام حسین رضی الله عنه > فرود آمدن حسین رضی الله عنه به سرزمین كربلا

شماره مقاله : 8171              تعداد مشاهده : 316             تاریخ افزودن مقاله : 15/9/1389

فرود آمدن حسین رضی الله عنه  به سرزمین كربلا
 
عبدالرزاق موسوی مقرم گوید: امام حسین در دوم محرم سال 61 هجری به كربلا فرود آمد([1]).
و عباس قمی‌گوید: «در مورد روز ورود امام حسین به كربلاء اختلافاتی وجود دارد، صحیحترین قول این است كه در دوم محرم سال 61هجری وارد كربلاء شده و چون به آن‌جا رسید، پرسیدم نام اینجا چیست؟ گفتند: كربلاء، گفت: «خداوندا ! از كرب (مشكل) و بلاء (آزمایش) به تو پناه می‌برم»([2]).
محمد تقی آل بحر العلوم می‌گوید: سیره نویسان گفته‌اند: آنگاه كه حسین رضی الله عنه  به كربلاء فرود آمد، یاران و اهل بیتش را جمع كرد و سخنرانی نمود، پس از حمد و ثنای خداوند گفت:
از خبرهای كه به ما رسیده، می‌بینید كه كار ما به كجا كشیده است! دنیا از ما روی برگردانده و خوبیهای آن به ما پشت كرده و هم‌چنان دورتر می‌شود. دوره‌ی زندگانی به آخر رسیده و از آن جز تری آب ظرفی كه خالی شده، بر جای نماند، آن‌هم همانند گیاهی كه بر زباله روییده، مگر نمی‌بینید كه به حق عمل نمی‌شود و از عمل به باطل باز نمی‌آیند، اگر مؤمن به ملاقات پروردگارش رغبت كند، رواست و من مرگ را چیزی جز سعادت و زندگی با ظالمان را جز هلاكت و محنت و بلا نمی‌دانم»([3]).
دكتر احمد راسم نفیس شیعی فراخوان و دعوت امام حسین([4]) رضی الله عنه  از شیعیان و یادآوریش از دعوت آنان كه از امام خواسته بودند بیاید و وعده داده بودند كه نصرتش كنند. اما سرانجام او را تنها گذاشتند، نقل می‌كند و می‌گوید: آنان ـ اهل كوفه و مدعیان طرفداری اهل بیت ـ بر مزاحمت و ناراحتی ابی عبدالله الحسین رضی الله عنه  اصرار كردند تا نتواند پیامش را ابلاغ و حجتش را تمام كند، لذا امام با خشم و ناراحتی به آنان گفت: «شما را چه شده، چرا ساكت نمی‌شوید؟ آیا سخنانم را نمی‌شنوید؟ فقط من شما را به راه هدایت می‌خوانم، هر كس از من اطاعت كند از هدایت‌یافتگان است و هر كس نافرمانی كند از هلاك شوندگان است همه‌ی شما مرا نافرمانی كردید و به سخنانم گوش ندادید، اموالتان از حرام جمع شده و و شكمهایتان پر از حرام است، لذا خداوند بر دل‌هایتان مهر نهاده؛ وای بر شما چرا سكوت كردید؟ مگر نمی‌شنوید؟ گوید: مردم سكوت كردند. امام گفت: «وای بر شما؛ هلاك و نابود شوید، آنگاه كه ما را به یاری طلبیدید و اكنون خوار و زبونید؛ ما با آمادگی تمام به یاریتان آمدیم، اما شما شمشیرهایتان را برای گردن زدن ما، از نیام كشیدید و بر ما آتش فتنه‌ای را برافروختید كه دشمن ما و شما دست به جنایت می‌زند، شما، دوستانتان را تحریك كردید و سرانجام با دشمنانتان علیه آنان دست به یكی شدید؟! و این امر به نا حق در میانتان منتشر شده و شما كسانی هستید كه در میانتان آرزویی جز حرام و مسائل دنیوی نیست و فقط همین عایدتان می‌شود و لذت محدودی از زندگی دنیا نصیبت‌تان خواهد شد. چنین زندگی‌ای برایتان زشت‌باد! كه طواغیت امت ـ اسلامی‌ـ، تكروان ـ خارج شوندگان از دین ـ و پشت‌كنندگان به قرآن، دستیاران شیطان، جماعت گنه‌كار و جنایت‌كار با قرآن و نابودكنندگان سنتها و قاتلان فرزندان پیامبر هستید»([5]).
این لفظی است که این شخصیت شیعه آن را ذکر کرده است و اصل خطبه‌ی بالا شیخ ایشان علی بن موسی بن طاووس در (اللهوف ص58) و عبدالرزاق مقرم در (مقتل الحسین ص234) و فاضل عباس الحیاوی در (مقتل الحسین ص16) و هادی النجفی در (یوم الطف ص28) و حسن الصفار در (الحسین و مسؤولیة الثورة ص61) و محسن الأمین در (لواعج الأشجان ص97 و ما بعد آن) و در آن چیزی ذکر شده که می‌رساند ایشان نه با او صحبت می‌کردند و نه به ایشان گوش می‌دادند. و عباس قمی‌در (منتهی الآمال صلی الله علیه و سلم 1/487) و دیگران که بسیار هستند([6]).
قابل توجه است كه امام حسین علیه السلام ، كسانی را كه ادعای پیروی از او را داشتند به القابی چون؛ اموالتان از حرام جمع‌آوری شده، شكمهایتان از حرام پر شده، خداوند بر قلب‌هایتان مهر نهاده و قابل توجه است كه امام می‌گوید: «شما شیعیان مایید كه ما را به یاری طلبیدید و اكنون خوارمان كردید ..‌. . و آتش فتنه را شما بر ما افروختید، آری! این‌ها بودند كه ادعای پیروی اهل بیت را داشتند و ابی عبدالله در توصیف آن‌ها می‌گوید: «شذاذ الاحزاب»: گروه‌های منحرف «نبذة الكتاب»: به قرآن پشت كننده. «عصبة الاثام»: جماعت گنه‌كار هستید. «مجرموا الكتاب»: جنایت‌كاران به قرآن. «مطفئوا السنن»: سنتها را نابود می‌كنید. «قتله الاولاد الانبیاء»: قاتلان فرزندان پیامبرانید؟؟؟


([1]) - مقتل الحسين/193
([2]) - منتهي الامال/1/471
([3]) - مقتل الحسين بحر العلوم/263
([4]) - اصل اين روايت در الاحتياج طبرسي است. 2/24 با اندكي تفاوت.
([5]) -علي خطی الحسين130/131
(1) - در اين باره رجوع شود به معالم المدرستين 3/100 و كربلاء الثوره و الماساة. احمد امين يعقوب/284-283

از کتاب:
استشهاد حسین رضی الله عنه، (ترجمه‌ی كتاب: من قتل الحسین؟)، تألیف: عبدالله بن عبدالعزیز، ترجمه: اسحاق دبیری (رحمه الله)، چاپ اول 1388/1430هـ، انتشارات حقیقت.
 
مصدر:
سایت دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com
 
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از‌ يحيي حكيم بن سعد روايت است كه می‌گفت: شنيدم علي سوگند مي‌خورد و می‌گفت: «قسم به خداوند كه نام صدّيق از آسمان براي ابوبكر نازل شده‌ است».(المعجم الكبير، طبراني 1/55، حافظ در الفتح گويد: رجال آن ثقه‌اند.)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 13109
دیروز : 5614
بازدید کل: 8803268

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010