|
|
قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين». امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل». |
|
الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>فلسطین > راهکارهایی عملی برای یاری فلسطین
شماره مقاله : 6590 تعداد مشاهده : 292 تاریخ افزودن مقاله : 6/8/1389
|
راهکارهایی عملی برای یاری فلسطین
ترجمه: ابوعامر
خداوند متعال میفرماید: {میگویند آن [پیروزی] کی خواهد بود؟ بگو بسا که نزدیک باشد} [اسراء: ۵۱]
سبحان الله! عجیب است؛ همهٔ ما در انتظار فرجیم و همه منتظر روزی هستیم که وقتی از خواب بیدار شویم فلسطین را آزاد و سربلند ببینیم… که نه اشغال است و نه اشغالگری…
اما واقعیت آن است که ما هر صبح در حالی از خواب برمیخیزیم که بخشهایی از سرزمینمان به غارت رفته است… زیرا ما در واقع اعضای یک بدنیم، چنانکه امام مسلم از نعمان بن بشیر – رضی الله عنه – روایت میکند که گفت: رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: «مثال مومنان در دوستی و مهربانی و عطوفتی که میان یکدیگر دارند مانند بدنی است یگانه که اگر یکی از اعضای آن به درد آید دیگر اعضا به خاطر آن دچار شب بیداری و تب میشوند»
و در روایت دیگر چنین آمده است که:
«مثال مومنان به مانند یک انسان است که اگر چشمش به درد آید همهٔ بدنش به درد خواهد آمد و اگر سرش درد گرفت همهٔ وجودش درد خواهد گرفت».
آری همهٔ ما به مانند یک تن هستیم… اما اکنون بیشتر به اجزایی جدا از هم میمانیم با دردهایی بسیار…
بسیاری از ما فریاد برمیآورند و کمک میخواهند که یاری خداوند کی خواهد بود؟!
شب و روز به مناجات پروردگار میپردازند و به تضرع در بارگاه او میپردازند که آیا راه خروجی از این بن بست نیست؟!
ای همهٔ دوستداران خدا و رسولش…
ای همهٔ کسانی که امت خویش را دوست دارید…
ای همهٔ کسانی که دوستدار بهشتید و شوق آن را دارید…
و ای همهٔ کسانی که برای حرمات خداوند که هر صبح و شام مورد هتک قرار میگیرد غیرتمندید…
بیایید همه با هم برای یک پارچه ساختن این پراکندگی مسلمانان تلاش کنیم…
زیرا که این زخمها بیش از حد سر باز کردهاند…
بیایید دوباره همان بدن یگانه شویم…
بیایید با هم جایگاه هر یک از خودمان را بدانیم: که نقش هر کدام از ما کجاست؟ وظیفهٔ هر کدام از ما چیست؟ و بیایید دست از منفی گرایی برداریم.
خداوند تبارک و تعالی میفرماید:
{در حقیقت الله حال قومى را تغییر نمیدهد تا آنان حال خود را تغییر دهند} [رعد: ۱۱]
و میفرماید:
{اى کسانى که ایمان آوردهاید اگر الله را یارى کنید یاریتان مىکند و شما را ثابت قدم میدارد} [محمد: ۷]
پس باید که نخست خداوند را در درون خویش یاری کنیم زیرا:
جهاد با نفس سختترین جهاد است و هر که توانست بر نفس خویش غلبه کند در جهاد با دیگر چیزها تواناتر خواهد بود…
پس تا وقتی که هر کدام از ما به یکپارچه ساختن پراکندگیهای درون خود نپردازد نه پیروزی و قدرت برای این امت حاصل خواهد شد و نه خواهیم توانست امت پراکندهمان را یکپارچه سازیم…
بیایید هر روز از خود بپرسیم که:
آیا نماز صبح را سر وقت آن به جای آوردهای؟
آیا اذکار روزانه را خواندهای؟
آیا کار خود را با دقت و به خوبی انجام دادهای؟
آیا کتاب خدا را خوانده و به آن عمل نموده و به سوی آن دعوت کردهای؟
آیا برای تربیت آن نسل ربانی خداپرست تلاشی نمودهای؟
آیا حق هر صاحب حق را ادا کردهای؟
آیا شب را در حالی سر به بالین گذاشتهای که به هیچ مسلمانی ستم نکردهای؟
و چه بسیارند این پرسشهای ناگزیر!!..
باور کنید که پیروز نخواهیم شد مگر هنگامی که در این نبرد نخست بر نفس خویش پیروز شویم و آن را آنطور که باید ادب کنیم و آنچه را به سود آن است به آن بیاموزانیم…
پیروزی نخواهد آمد و قدرتمند نخواهیم شد و دوباره امتی یگانه و یکپارچه نخواهیم گردید مگر هنگامی که نفس پراکندهٔ خویش را یکپارچه سازیم و آن را ملزم به کلمهٔ تقوا نماییم و آن را به خالقش نزدیک سازیم…
کارهای بسیاری را میتوان برای یاری فلسطین انجام داد از جمله کار علمی و آگاهیرسانی اما دیگر راهکارهایی که ما را پیروز و قدرتمند خواهد ساخت:
پیش از آنکه دربارهٔ هر چیز دیگری سخن بگوییم باید نکتهای مهم را به یاد بیاوریم و آن این است که: فلسطین یک سرزمین اسلامی است و باید بدانیم که آنچه امروز «اسرائیل» خوانده میشود چیزی نیست جز یک دروغ بزرگ که عدهای دزد در سرزمین ما برپا کردهاند.
راهکارهای عملی یاری فلسطین:
۱- دانش واقعی نسبت به قضیهٔ فلسطین:
یعنی اینکه روزانه در پی اخبار برادران و خواهرانمان در فلسطین باشیم و دربارهٔ دشمنانمان نیز آگاهی واقعی داشته باشیم، و بدانیم که چه بلاها و تجاوزهایی بر سر سرزمینمان آمده است.
۲- منتشر نمودن قضیهٔ فلسطین به هر شکل ممکن:
لازم است این مساله را همیشه در برابر خود داشته باشیم و از آن غفلت نورزیم.
به یاد داشته باشیم که «راهنمای به سوی خیر به مانند کسی است که آن را انجام داده است» و منتشر نمودن قضایای مسلمانان بهترین دلیل برای اهمیت دادن شخص به امت مسلمان و بازگرداندن دوبارهٔ آن به بدنهٔ امت است.
نقش مادر در خانهاش این است که کودکان خود را نسبت به دشمنانمان و قضایای امت آگاهی دهد و همینطور نقش معلم در مورد دانشآموزانش و نقش امام مسجد و همینطور همهٔ ما بر حسب جایگاهی که در جامعه داریم.
رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «محبوبترین مردم نزد خداوند کسی است که بیش از همه به مردم سود رساند و دوست داشتنیترین کارها نزد خداوند عزوجل شادی و سروری است که در [دل] مسلمانی وارد سازی یا آنکه سختی و نگرانیای را از او دور سازی یا قرضی از او ادا نمایی یا گرسنگی را از او دور کنی».
منتشر نمودن قضیهٔ فلسطین برای برادران و خواهران ما در آنجا مفید است، تا بدین وسیله همهٔ دنیا بدانند که چه کسی غاصب است و آنکه مورد تجاوز قرار گرفته است کیست…
۳- دعا:
زیرا دعا سلاح مومن است، مخصوصا اگر در وقت سحر یعنی در ساعات اجابت، باشد. رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «پروردگار شما ـ تبارک و تعالی ـ اهل حیا و کرم است و شرم میکند هنگامی که بندهاش دستانش را به سوی او بلند نموده است آن را خالی برگرداند». [به روایت ابوداوود]
۴- کمکهای مادی و معنوی:
رسول خداوند صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «کارهای نیک انسان را از مرگ بد حفظ میکند و صدقه خشم پروردگار را فرو مینشاند و صلهٔ رحم عمر را افزایش میدهد». [به روایت طبرانی، آلبانی آن را حسن دانسته است]
و رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم دربارهٔ اینکه کدام یک از اعمال بهتر است پرسیده شد، پس فرمود: «وارد کردن شادی به قلب مومن با غذا دادن به او یا پوشاندن او و یا برآورده نمودن احتیاجش». [به روایت طبرانی، آلبانی آن را حسن دانسته است]
کمک مالی هرچند کم باشد میتواند باعث شفای یک بیمار شده و یا احتیاج یک نیازمند را برآورده سازد و یا کفالت یک یتیم را ممکن سازد، حتما لازم نیست که با پول بسیاری کفالت یک یتیم را بر عهده بگیریم بلکه کافی است مثلا با تعدادی از برادران و خواهران به این صورت توافق شود که هر کدام مبلغی ماهیانه هر چند اندک را برای این کار بپردازند، که قطره قطره جمع گردد وانگهی…
رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «من و کفالت کنندهٔ یتیم در بهشت به مانند این دو هستیم، سپس به انگشت اشاره و انگشت وسط خود اشاره کرد». [آلبانی آن را صحیح دانسته است]
همچنین میتوانیم با مال خود یک مجاهد در راه خدا را مجهز بگردانیم:
{سبکبار و گرانبار بسیج شوید و با مال و جانتان در راه الله جهاد کنید، که این، اگر بدانید براى شما بهتر است} [توبه: ۴۱]
{به الله و رسول او ایمان بیاورید و در راه الله با مال و جانتان جهاد کنید؛ این، اگر بدانید براى شما بهتر است} [صف: ۱۱]
و رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «هر که یک مجاهد در راه خدا را مجهز کند در واقع خودش جهاد کرده است و هر که برای یک مجاهد در راه خدا در خانوادهٔ او به نیکی جانشینیاش را بکند در واقع خود جهاد کرده است». [متفق علیه]
و رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرماید: «مرزداری یک روز و شب در راه خدا بهتر از روزه گرفتن و نماز شب خواندن یک ماه است، و اگر [آن مرزدار] در آن حال بمیرد همان اعمالی که در حال عادی انجام میداد برایش نوشته خواهد شد…» [به روایت مسلم]
به عنوان نمونه:
در یکی از کشورها حرکتی برای جمعآوری کمک به فلسطین صورت گرفت به نام «کمپین یک ملیاردی». در این کمپین که برای یک شب انجام گرفت تنها پس از سه ساعت هفت ملیون و نیم لیره برای کمک به فلسطین جمعآوری گردید.
چرا هر چند وقت یک بار برای انجام دادن کاری برای برادران و خواهرانمان یکدیگر را یادآوری نکنیم؟
۵- مطالعهٔ تاریخ فلسطین و جمعآوری اطلاعات صحیح دربارهٔ قضیهٔ فلسطین تا بتوانیم بدینوسیله بر اساس دانش و درایت برای فلسطین کوشش نماییم.
۶- کمک رسانهای برای فلسطین به هر صورت ممکن:
با طراحی یک پوستر ساده یا منتشر نمودن تصاویر مربوط به فلسطین و قضیهٔ آن و یا حتی از طریق نوشتن برای فلسطین در اینترنت و یا با فرستادن یک پیام کوتاه…
۷- تحریم مالی و اقتصادی و فکری و سیاسی:
به یاد داشته باشیم که صهیونیستها و یارانشان تنها با چند ماه تحریم اقتصادی که علیه آنها صورت گرفت زیانهای بزرگی متحمل شدند، فکر میکنید اگر آنها چند سال تحریم شوند چه خواهد شد؟!
۸- دنبال کردن آخرین اخبار و رویدادهای فلسطین:
همچنین تشویق و کمک به سایتها و رسانههای فلسطینی مانند سایت مرکز اطلاعرسانی فلسطین و کانال فضایی الاقصی و دیگر رسانههای فلسطینی و شرکت کردن در فعالیتهای مربوط به فلسطین چه در دنیای واقعی و چه بر روی اینترنت.
۹- تاکید بر روی این حقیقت که پیروزی در نهایت از آن مسلمانان است و یقین به آن، و اینکه صهیونیستها گروهی اندک بیش نیستند که به زودی در هم شکسته خواهند شد…
شاید من و شما با این کارها بتوانیم روزی که به دیدار پروردگارمان میرویم در برابرش عذری داشته باشیم…
خداوندا مسلمانان را یکپارچه بگردان و آنان را شایستهٔ پیروزی و تمکین بساز و باری دیگر از هم گسیختگی آنان را به وحدت مبدل ساز و آنان را زیر پرچم توحید، یکی بگردان.
نویسنده: هدایت، منبع: طریق الاسلام؛ با کمی تغییر و تصرف
|
بازگشت به ابتدای
صفحه
بازگشت به نتایج قبل
چاپ
این مقاله
ارسال مقاله به دوستان |
|
|
|
|
|