Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "صل قائما، فإن لم تستطع فقاعدا، فان لم تستطع فعلي جنب" (صحيح بخارى : 1117/587/2)، يعنى: "ايستاده نماز بخوان، اگر نتوانستي نشسته، و اگر نتوانستي بر پهلو نماز بخوان".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>شبهات>شبهات > به دوش گرفتن علی رضی الله عنه توسط پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

شماره مقاله : 3501              تعداد مشاهده : 492             تاریخ افزودن مقاله : 17/6/1389

در مورد به دوش گرفتن علی رضی الله عنه  توسط پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم واینکه فضیلتی در آن نیست.
 
ابن مطهر الحلى رافضی می‌گوید: «و یزید بن ابی مریم از علی رضی الله عنه  نقل می‌کند که گفت؛ با رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم رفتیم تا به کعبه رسیدیم، پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم به من گفت: بنشین. نشستم و او روی شانه من رفت. خواستم که برخیزم. رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم ضعف مرا دید، پس پایین آمد و نشست و فرمود: روی شانـه من برو. روی شانـه‌هایش نشستم. و رسـول الله صلی الله علیه و آله وسلم برخواست، احساس کردم اگر بخواهم به افق آسمان می‌رسم. به بالای کعبه رسیدم و مجسمه‌ای از طلا و یا مس بر آن دیدم، آن را زیر و رو و بالا و پایین کرده، تا بر آن سیطره یافتم. پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: آن را بینداز. آن را انداختم و بسان شیشه شکست. سپس پایین آمدم و همراه رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم دویدیم تا در بین خانه‌ها ناپدید شدیم، از ترس اینکه مبادا کسی ما را ببیند».
 
در جواب مولف باید گفت: این حدیث حتی اگر صحیح باشد، متضمن چیزی از خصائص ائمه و یا خصایص علی نیست. زیرا پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم در حالی که امامه بنت ابی العاص بن ربیع را بر روی شانه‌هایش می‌گذاشت، نماز می‌خواند: وقتی می‌ایستاد او را روی شانه‌هایش می‌گذاشت، و وقتی سجده می‌برد او را روی زمین می‌گذاشت. گاهی که پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم سجده می‌برد، حسن رضی الله عنه  از سر و شانه‌های ایشان بالا می‌رفت. پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم می‌فرمود: «إنَّ ابني ارتحلني»[1] یعنی: پسرم حسن سوار بر دوش من شده است. و پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم حسن را می‌بوسید. پس چنانچه پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم پسر و دختر خردسال را روی دوش خود سوار کرده است، حمل علی توسط ایشان به معنی خصایص و فضایلی برای علی نیست. زیرا غیر علی نیز با او در آن شریک و سهیم‌اند. باید اضافه کرد حمل علی توسط پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم به خاطر عجز علی از حمل پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم بوده است، پس این ماجرا ذیل مناقب پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم قرار می‌گیرد و فضیلت کسی که پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم را حمل می‌کند بزرگتر از فضیلت کسی است که پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم او را حمل می‌نماید، و به ثبوت رسیده که در روز احد، تعدادی از صحابه مثل طلحه ‌بن عبیدالله پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم را حمل کردند: این کار باعث نفعی برای پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم است و حمل دیگران توسط ایشان باعث نفعی برای دیگران است و بدیهی است که سود رساندن با جان و مال به پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم با ارزش‌تر از سود بردن از وجود و یا دارایی پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم می‌باشد.


([1]) نسایی، 2/182 و احمد، 3/493.



به نقل از:
مختصر منهاج السنة، تاليف: شيخ الإسلام ابو العباس احمد بن تيميه، اختصار : الشيخ عبدالله بن محمد الغنيمان (استاد تحصيلات عالي دانشگاه اسلامي مدينه منوره)، و مدرس در مسجد نبوي شريف، ترجمه: إسحاق دبيرى
 
مصدر:
سایت دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

"همی در شگفتم از کسی که بر نقصان مال خویش اندوه می‌خورد اما بر نقصان عمرش اندوهگین نمی‌شود." - یحیى بن معاذ (رحمه الله), صفة الصفوة 4/95

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 3060
دیروز : 5614
بازدید کل: 8793219

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010