Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "من نفس عن غريمه أو محا عنه ، كان في ظل العرش يوم القيامة" (روايت احمد)
«كسى كه بر بدهكارش آسان بگيرد و يا او را ببخشد، در روز قيامت در زير سايه عرش خداوند قرار خواهد گرفت».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>مسائل تاریخ اسلام>غورث بن حارث

شماره مقاله : 3099              تعداد مشاهده : 308             تاریخ افزودن مقاله : 7/6/1389

شجاعت پیامبر اکرم  صلی الله علیه و سلم 

در بازگشت از غزوة ذات‌الرقاع، پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم و یارانش قصد قیلوله و استراحت در دره‌ای دارای درختان خاردار نمودند. هر كسی زیر درختی به استراحت پرداخت. رسول خدا صلی الله علیه و سلم نیز در گوشه‌ای زیر درختی خوابید. جابر بن عبدالله می‌گوید: ما هنوز زیاد نخوابیده بودیم كه متوجه شدیم، رسول خدا صلی الله علیه و سلم ما را فرا می‌خواند. وقتی نزد ایشان گرد آمدیم، بادیه نشینی را در حضور ایشان دیدیم. رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرمود: این مرد در حالی كه من خوابیده بودم، شمشیر مرا برداشته بود و گفت: چه كسی تو را از دست من نجات می‌بخشد؟ من گفتم: خدا و اكنون او اینجا نشسته است... جابر می‌گوید: رسول خدا صلی الله علیه و سلم  او را سرزنش و تهدید ننمود. اسم آن مرد بادیه‌نشین غورث بن حارث بود.»[1]
غورث پس از این جریان به رسول خدا صلی الله علیه و سلم تعهد داد كه نه با ایشان وارد جنگ شود و نه با قومی كه برای جنگ با رسول خدا صلی الله علیه و سلم برمی‌خیزد، همكاری نماید. رسول خدا صلی الله علیه و سلم  او را آزاد كرد. هنگامی كه نزد قومش برگشت، گفت: «از نزد بهترین انسان روی زمین می‌آیم.»[2]
این جریان، بیانگر نبوت و شجاعت و یقین پیامبراکرم  صلی الله علیه و سلم  بر خدا و میزان بردباری و گذشت ایشان می باشد؛ همانطور كه از نظر احكام نظامی، بر جواز پراكنده‌شدن لشكر در مكانی كه احتمال بروز حادثه نمی‌رود، دلالت می كند.
این داستان، داستانی واقعی است كه حكایت از اهتمام و حفاظت ویژة پروردگار از رسول خدا صلی الله علیه و سلم دارد و یقیناً سلب توانایی از آن فرد مشرك و ایجاد رعب و وحشت در قلب او و افتادن شمشیر از دستش در حالی كه قاطعانه تصمیم به قتل رسول خدا صلی الله علیه و سلم  گرفته و ظاهراً بر آن حضرت صلی الله علیه و سلم تسلط یافته بود، معجزه‌ای بود از جانب خداوند جهت مساعدت رسول خدا  صلی الله علیه و سلم [3]؛ چنانكه خداوند به ایشان وعده داده بود:
{وَاللَّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا یهْدِی الْقَوْمَ الْكَافِرِینَ (٦٧) }(مائده، 67)
«خدا تو را از مردم حفاظت خواهد كرد؛ همانا خدا ملت كافر را هدایت نمی‌كند.»
هدف از نگهداری و محافظتی كه در آیه بیان گردیده است، این نیست كه آن حضرت صلی الله علیه و سلم در معرض شكنجه و آزار قرار نخواهد گرفت؛ چراكه سنت خداوند در مورد بندگان صالح و به ویژه داعیان این است كه مورد آزار و اذیت قرار گیرند، لذا هدف از این نگهداری و محافظت، دسترسی پیدا نکردن دستهای جنایتكار جهت قتل و ترور آن حضرت می‌باشد؛ چون با این كار، رسالت و دعوت آن حضرت صلی الله علیه و سلم   كه هنوز ناتمام بود، نابود می‌گردید.[4]


[1]- السیرة النبویة فی ضوء المصادر الاصلیه، ص 426.
[2]- همان، ص 427.
[3]- فقه السیرة، بوطی، ص 200.
[4]- همان.



برگرفته از:
الگوی هدایت (تحلیل وقایع زندگی پیامبر اکرم)، جلد دوم، مؤلف : علی محمّد صلّابی، مترجم: هیئت علمی انتشارات حرمین.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از عبد خبر روايت است: علي روش وضوء رسول‎الله  صلی الله علیه و سلم  را به ما‌ ياد داد. نوجواني بر روي دستهايش آب ريخت تا دستهايش را خوب شست، بعد از آن با دستش از ظرف آب، آب برداشت و دهان و بيني و صورتش را سه بار شست، سپس دستهايش را با آرنجهايش شست، سپس دستش را داخل مشك كرد و با دست ديگرش مشك را از زير فشرد و دستش را بيرون آورد و هر دو دست را به هم ماليد و با كف دو دست تمام سرش را‌ يك بار مسح كرد، سپس پاهايش را با دو قوزک شُست، سپس یک مشت آب برداشت و نوشيد و گفت: رسول ‎الله  به همين صورت وضوء می‌گرفت.(مسند احمد – الموسوعة الحدیثیة ش 876 صحيح... اسناد آن حسن است. )

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 13980
دیروز : 5614
بازدید کل: 8804139

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010