Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند:
" لا يحل لمسلم أن يهجر أخاه فوق ثلاث فمن هجر فوق ثلاث فمات دخل النار " (روايت أبو داود 5/215 ودر صحيح الجامع 7635)
يعنى: "براى هيچ مسلمانى حلال نيست كه برادر دينى اش را تا بيشتر از 3 روز قهر كند، پس هر كسى كه بيشتر از 3 روز قهر كند و از دنيا رفت وارد دوزخ ميشود".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > معیار شروع و پایان رمضان

شماره مقاله : 2551              تعداد مشاهده : 367             تاریخ افزودن مقاله : 20/5/1389

اختلاف مطالع نزد علماء معتبر ميباشد، يعنى ممكن است رؤيت هلال در يك کشور با ديگرى فرق كند، و در قرآن و سنت پيامبر صلى الله عليه و سلم اساس شروع رمضان با ديدن هلال مقرر گرديده، خداوند ميفرمايد: "فمن شهد منكم الشهر فليصمه" (البقره : 185)، يعنى: " پس‌ هر كس‌ از شما اين‌ ماه‌ را دريابد بايد آن‌ را روزه‌ بدارد"، وپيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: " صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ، وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ" (متفق عليه)، يعنى: "با ديدن آن (هلال ماه) روزه بگيريد و با ديدن آن (هلال ماه) روزه را به پايان برسانيد".

پس معيار شروع و انتهاء رمضان ديدن و يا نديدن هلال در هر كشور ميباشد، و اگر شروع رمضان در كشورى مانند شروع رمضان در كشورى ديگر شود حكم آنها يكسان ميشود يعنى روز عيد نيز با هم ميگيرند، و در مورد مسئله شما، بايد با ديدن ماه در كشورتان روزه را شروع كنند و دوباره با ديدن ماه رمضان را خاتمه دهند، و اگر شروع ماه در كشورتان مانند شروع ماه در كشورهاى عربى مجاور باشد، بايد با آنها نيز عيد را بگيرند زيرا مطالع كشورتان و كشورهاى مجاور يكى بوده لذا حكم شروع و انتهاى رمضان نيز بايد يكسان باشد، پس بهتر است كه اين اشخاص شروع و انتهاى روزه را هر سال با كشورتان بگيرند، تا از اين اختلاف رهايى يابيد، زيرا پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است: " صومكم يوم تصومون و فطركم يوم تفطرون" (روايت ترمذى)، يعنى: "روزه تان روزى است كه (با هم) روزه ميگيريد، و شكستن روزه تان روزى است كه با هم افطار ميكنيد (يعنى روز عيد)، ولى از آنجاييكه در كشورى مانند ايران بعلت مسائل سياسى و مخالفت مذهبى با اهل سنت شروع و انتهاى رمضان را با غرض پس و پيش ميكنند، پس بهتر است علماء اهل سنت يك منطقه رؤيت هلال را تعيين كنند تا از اين مسائل سياسى بدور بمانند.


ولى از آنجاييكه در يك شهر اختلاف مطلع ماه وجود ندارد، لذا همه مردمان يك شهر بايد با هم روزه و يا عيد را بگيرند، و بايد از اين اختلافات پرهيز كنند.

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال قتادة رحمه الله: «إن هذا القرآن يدلكم على دائكم ودوائكم، فأما داؤكم فالذنوب وأما دواؤكم فالاستغفار». "جامع العلوم والحكم " (ص : 415). و قتاده رحمه الله فرمود: «این قرآن برای شما درد و دوای شما را بیان کرده، درد شما گناه است و دوای آن استغفار و طلب مغفرت الهی است».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 14768
دیروز : 5614
بازدید کل: 8804927

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010