Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: (ما الدنیا فی الآخرۀ إلا مثل ما یجعل أحدکم أصبعه فی الیم فلینظر بم یرجع) یعنی: «دنیا در مقایسه با آخرت، تنها بدین می‌ماند که یکی از شما انگشتانش را در آب دریا فرو برد، آن‌گاه بنگرد که با چه مقدار باز می‌گردد». [مسلم، شماره‌ي 2858.]

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>اهل سنت و جماعت > برخى از اختلافات فرقه های اشعری و ماتریدی با اهل سنت و جماعت

شماره مقاله : 2345              تعداد مشاهده : 416             تاریخ افزودن مقاله : 7/5/1389

واژه "اهل سنت" اصطلاح عام دارد و خاص، و وقتيكه "اهل سنت" بصورت عام بيان شود، منظور كسانى هستند كه ابوبكر و عمر وعثمان را بعنوان خليفه قبول دارند، بنابراين تمامى فرقه هاى مذهبى را شامل ميشود بجز رافضى (شيعة) كه خلافت ابوبكر و عمر و عثمان را انكار ميكنند، و هنگاميكه "اهل سنت" بصورت خاص بيان ميشود، منظور "اهل سنت و جماعت" هستند كه تمامى صفات خداوند را اثبات ميكنند، و قرآن را مخلوق نميدانند، و رؤيت خداوند را در آخرت اعتقاد دارند، و به قضا و قدر ايمان ميكنند، و اين قبيل مسائل و اصول اساسى عقيده را قبول دارند، بنابراين گروههاى مذهبى ديگر مانند خوارج، جهمية، معتزلة، مرجئة، اشاعرة، ماتريدية، و غيره شامل "اهل سنت و جماعت" نميشوند.


بنابراين فرقه هاى اشعرى و ماتريدى شامل "اهل سنت و جماعت" نميشوند، و برخى از اختلافات اين مذاهب با اهل سنت و جماعت عبارتند از:


1- مصدر اساسى را عقل ميدانند، بنابراين عقل را بر نقل (حديث) مقدم ميدانند، در حاليكه سلف صالح (اهل سنت و جماعت) وحى را مصدر اساسى ميدانند بنابراين نقل (حديث) را بر عقل مقدم ميدانند، يعى اهل سنت و جماعت احاديث صحيح پيامبر صلى الله عليه و سلم را قبول دارند چه با عقل سازگار باشد و چه نباشد، و ميگويند حكمتش را خداوند ميداند، ولى اشاعره اگر حديثى با عقل سازگار نباشد آنرا انكار ميكنند هر چند حديث صحيح باشد.



2- توحيد نزد اين گروهها فقط خداوند را يكى دانستن ميدانند، و به مسائل شرك آميزى كه با توحيد منافات داشته باشد چندان اهميتى نميدهند، در صورتيكه اهل سنت و جماعت توحيد و شرك را مفصلا بيان ميكنند و به آن اهميت ميدهند.



3- ايمان نزد اين گروهها فقط تصديق (باور كردن) است، و در مورد نطق شهادتين اختلاف دارند كه اگر به اسلام اعتقاد دارد ولى شهادتين را نگويد آيا مسلمان است يا نه، در صورتيكه ايمان نزد اهل سنت و جماعت گفتن شهادتين، و اعتقاد به آن و عمل به مقتضاى آنست.

4- اين گروهها بين لفظ قرآن و معنايش اختلاف قائل هستند، و ميگويند معنايش قديم است و لفظ جديد، و اعتقاد به چيزى بنام "كلام نفسى" دارند، بر خلاف اهل ست و جماعت كه ميگويند قرآن لفظا و معنى كلام خداوند است



5- اشاعرة "ب" سببيه را نفى ميكنند، يعنى نزد ايشان اگر كسى بگويد كه آتش طبيعتش سوزاندن است و يا علت سوزاندن آتش است كافر بحساب ميايد، بر خلاف اهل سنت و جماعت كه اين اعتقاد را ندارند.



6- اين فرقه ها آيات صفات را تعطيل ميكنند و اشاعرة فقط هفت صفت خداوند، و ماتريدية فقط هشت صفت خداوند را اقرار ميكنند، در حاليكه اهل سنت و جماعت تمام صفات خداوند را قبول دارند.



وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ایوب سختیانی رحمه الله فرمودند: «هرکس ابوبکر صدیق را دوست بدارد، براستی که دین را برپا داشته، و هرکس عمر را دوست بدارد، براستی که روشن ترین راه (را یافته است)، و هرکس عثمان را دوست بدارد، براستی که به نور دین منور گشته، و هرکس علی ابن ابطالب را دوست بدارد، براستی که به دستاويزي‌ محكم‌ و استوار چنگ‌ زده‌ است، و هرکس در باره اصحاب محمد صلی الله علیه وسلم نیکو بگوید و گمان نیک داشته باشد، براستی که از نفاق بریء است». رواه اللالكائي في " شرح أصول اعتقاد أهل السنة والجماعة " (7/1316).

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 2600
دیروز : 5831
بازدید کل: 8835914

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010