Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نماز مي‌خواند و حسن و حسين رضي الله عنهما روي پشت آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم  مي‌رفتند تا اينكه مردم، آنها را دور كردند. رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «كاري با آنها نداشته باشيد؛ پدر و مادرم، فداي اين دو؛ هر كس، مرا دوست دارد، بايد اين دو را نيز دوست داشته باشد».
 احاديث بشأن السبطين، عثمان خميس، ص293؛ حديث، حسن است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>اشخاص>عمادي، ابو سعود

شماره مقاله : 231              تعداد مشاهده : 346             تاریخ افزودن مقاله : 24/5/1388

أبو سعود عمادي
محمد بن محمد بن مصطفى عمادي، مولى أبو سعود: مفسر شاعر، از علماء ترك مستعرب. در نزديكي قسطنطينيه بدنيا آمد، در سرزمين‌هاي متعددي تحصيل كرد، و منصب قضاء را در بروسه، قسطنطينيه و روم إيلي بعهده داشت. و منصب إفتاء را در سال 952 هـ. نيز عهده‌دار شد و حاضر الذهن و سريع البديهه بود... و او صاحب تفسير معروفي به نام خودش است كه آن را " إرشاد العقل السليم إلى مزايا الكتاب الكريم ـ (چاپ)” ناميده است و از كتابهاي ديگر اوست: " تحفة الطلاب ـ خ" در مناظره، و" رسالة في المسح على الخفين ـ خ" و" رسالة في مسائل الوقوف ـ خ" ، " تسجيل الأوقاف ـ خ" و" قصة هاروت وماروت ـ خ" و شعر او نيكوست و بسياري از اشعاري وي از ركاكت لغات بيگانه بدور است. و نزد سلطان ارجمند بود، و بر او مقرري زيادي معين كرده بود. او در جوار مرقد أبو أيوب أنصاري به خاك سپرده شد. ((ترجمه از: المرجع الاكبر للتراث الاسلامي)
در لغت‌نامه دهخدا آمده است:
ابوالسعود. [ اَ بُس ْ س ُ ] (اِخ ) ابن محمد عمادی کردی . فقیهی از حنفیه از قبائل کرد. او یکی از بزرگترین علمای دولت عثمانی بشمار است و اصل او از عمادیه ٔ کردستان است . پدر وی محمد نیز از علما بود. وی در اول نزد پدر خویش و سپس در مدارس روحانی اسلامبول نزد علمای آنجا کسب علم و معرفت کرد و در سال 944 هَ . ق . بمنصب قاضی عسکری روملی رسید و به سال 952 هَ . ق . در زمان سلطان سلیمان قانونی مقام شیخ الاسلامی بدو مفوض گشت و تا پنجم جمادی الأولی 982 هَ . ق . تاریخ وفات او بدان مقام ببود و در هشتادوهفت سالگی بدرود حیات گفت و در جوار ابوایوب خالدبن یزید انصاری صحابی دفن شد. او را تألیفات بسیار است از جمله کتاب تفسیری بزرگ به نام «ارشادالعقل السلیم الی مزایا الکتاب الکریم » و این تفسیر در حاشیه ٔ تفسیر امام فخر در اسلامبول و هم به مصر به طبع رسیده است . گویند مقرری روزانه ٔ او سیصد آقچه بود و چون بتألیف این تفسیر پرداخت سلطان وقت آنرا بروزی پانصد و سپس به ششصد آقچه رسانید. و دیگر از کتب اوست : کتاب حسم الخلاف فی المسح علی الخفاف .کتاب ثواقب الأنظار فی اوائل منارالأنوار. غمزات الملیح تعلیقة علی التلویح للتفتازانی . تلویح شرع تنقیح الأصول . بضاعةالقاضی فی الصکوک . تعلیقة علی کتاب البیع من الهدایة للمرغینانی . معاقدالطراز رسالة فی وقف النقود و فی جوازه . موقف العقول فی وقف المنقول . فتاوی اورا محمدبن احمد معروف به توزن زاده و عده ٔ کثیر دیگرگرد کرده اند. او را قصیده ای است میمیّه و بحثی با فاضل تاشکندی در استعاره ٔ تمثیلیّه این آیه : اولئک علی هدی من ربّهم و اولئک هم المفلحون . (قرآن 5/2). ابوالسعود را به زبان مادری خویش فارسی و هم عربی و ترکی اشعار هست و یکی از شوارع اسلامبول او موسوم است .



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال سعيد بن المسيب : «ما أكرمت العباد أنفسها بمثل طاعة الله عز وجل، ولا أهانت أنفسها بمثل معصية الله، وكفى بالمؤمن نصرة من الله أن يرى عدوه يعمل بمعصية الله». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی. ترجمه: سعید بن مسیب رحمه الله فرمودند: «هیچگاه یک مؤمن همانند وقتی که طاعت خداوند عزوجل را بجای می آورد، خود را گرامی نمی دارد، و با انجام معصیت خدا به خودش اهانت نمی کند، و برای مؤمن کافیست که خداوند او را یاری دهد که ببیند دشمنش معصیت خدا را انجام می دهد».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 10713
دیروز : 5614
بازدید کل: 8800872

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010