|
|
قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين». امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل». |
|
الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > موضع شیعه در مورد روایات صحابه رضی الله عنهم
شماره مقاله : 1872 تعداد مشاهده : 332 تاریخ افزودن مقاله : 31/3/1389
|
موضع شیعه در مورد روایات صحابه رضی الله عنهم
س – موضع علمای مذهب شیعه در مورد روایات صحابه چیست ؟
ج – شیخ شیعه آل کاشف الغطاء میگوید: « شیعه فقط روایاتی را سنّت و صحیح میدانند که اهل بیت از جدشان روایت کرده باشند. اما احادیث کسانی همچون ابوهریره و سمره بن جندب و غیره نزد امامیه به اندازه پشه ای ارزش ندارند»[1].
بنابراین یکی از اصول عقاید شیعه این است که: «هر آنچه از طریق غیر ائمه روایت شده باطل است»[2].
و حسن بن فرحان مالکی (که یکی از خدمتگزاران مذهب شیعه است) میگوید: «فقط روایات آن دسته از صحابه پذیرفته میشود که قبل از صلح حدیبیه ایمان آورده اند»[3].
مطالب کمر شکن:
علمای شیعه نپذیرفتن روایات صحابه را اینگونه توجیه می کنند که چون صحابه امامت یکی از ائمه یعنی علی بن ابی طالب رضی الله عنه را (به گفته آنها)نپذیرفته و رد کرده اند، روایتشان مورد قبول نیست.اما سؤال این است که چرا آنها روایات کسانی را می پزیرند که امامت بسیاری از ائمه ایشان را نپذیرفته و رد کرده اند !!؟
چرا علمای شیعه چنان که حُر عاملی تاکید میکند به روایات فرقهی فطحیه[4]، امثال عبدالله بن بکیر، و واقفه[5]، امثال سماعه بن مهران، و روایات ناووسیه[6]، و غیره عمل میکنند، اما با وجود این علمای شیعه بعضی از راویان این فرقه ها را که بسیاری از ائمه را قبول ندارند ثقه و مورد اعتماد قرار داده اند .
(کشی شیعه) در مورد بعضی از رجال فرقه فطحیه همچون محمّد بن ولید خزاز و معاویه بن حکیم و مصدّق بن صدقه و محمّد بن سالم بن عبدالحمید میگوید: «همه اینها فطحیه هستند و آنها از جمله علما و فقها بزرگ و عادل می باشند»!!.
و مجلسی خبر داده که فرقهی شیعه به مرویات آنها عمل میکنند، آنجا که گفته: «به خاطر آنچه گفتم این طایفه به اخبار و روایات فطحیه مثل عبدالله بن بکیر و غیره، و اخبار واقفه مثل سماعه بن مهران و غیره عمل کرده اند».[7]
و نیز کشی و برادرش در مورد بعضی از سران واقفه از علمای شیعه اعتراض کردهاند، چون امام معصومشان گفته است: «واقف از حق برگشته است و بر معصیّت و گناه قرار دارد، اگر بر آن بمیرد جهنم جایگاه اوست و بد جایگاه و سرنوشتی است».
و میگوید: «واقفیها حیران و سرگشته زندگی میکنند،و کافر و زندیق میمیرند».
و می گویند: «آنها کافر مشرک و زندیق هستند»[8].
مطالب کمر شکن برای علمای شیعه:
علمای شیعه خود از ابی حازم روایت است که گفت: «به ابی عبدالله گفتم مرا از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم خبر بده که آیا بر محمّد راست گفته اند، یا بر او دروغ بسته اند؟گفت: راست گفته اند»[9].
الله اکبر { وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا }(الإسراء: ٨١ ).
به نقل از: سؤال و جوابهايي در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف: عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری
[1] - اصل الشیعه و اصولها ص 79 .
[2] - اصول الکافی کلینی ج 1 / 399 .
[3] - الصحابه بین الصحبه اللغویه و صحبة الشرعیه ، ص 25 .
[4] - آنها پیروان عبدالله بن جعفر بن محمد صادق هستند و آنها را به خاطر این فطحیه می گویند که عبد الله سرش پهن بود . و نوبختی می گوید : بیشتر علما و فقهای شیعه به این فرقه گرایش دارند ، و عبدالله فقط هفتاد روز زنده ماند آنگاه آنها از اعتقاد به امامت او برگشتند . (ن ک مسائل الامامة عبدالله الناشی الاکبر ص 46 ، و فرق الشیعه نوبختی ، ص 77 – 78 ، الحور العین نشوان حمیری ، ص 163 – 164 .
[5] - واقفه کسانی هستند که برای امام هفتم موسی بن جعفر توقف کرده اند و بعد از او به امامت کسی قائل نشده اند چون آنها ادعا می کنند که موسی بن جعفر وفات نیافته و زنده است و منتظر ظهور و خروج او هستند (ن ک المقالات و الفرق قمی ، ص 93 و مسائل الامامة ، ص 47) .
[6] - آنها پیروان فردی به نام ناووس هستند آنها می گفتند : که امام ششم جعفر بن محمد نمرده است و زنده است و ظهور می کند و حکومت را به دست می گیرد . (ن ک المقالات و الفرق ، ص 80 ، و فرق الشیعه ، ص 67 و الزینة رازی ص 286 و الحور العین ، ص 162) .
[7] - بحار الأنوار ج2/253 ح72 (باب علل اختلاف الأخبار....
[8] - رجال کشی ص 456 ، 567 ، 616 محمد بن عمر کشی متوفای 350 هجری .
[9] - اصول الکافی ج 1 / 65 .
|
بازگشت به ابتدای
صفحه
بازگشت به نتایج قبل
چاپ
این مقاله
ارسال مقاله به دوستان |
|
|
|
|
|