Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم  فرموده است: (ما ذئبانِ جائعانِ أُرسلا فی غنم بأفسد لها من حرص المرء علی المال و الشرف لدینه) یعنی: «دو گرگ گرسنه که به میان گوسفندان می‌زنند، آن‌قدر فساد و خرابی برای گوسفندان ایجاد نمی‌کنند که حرصِ مال و ریاست، دین شخص را به فساد و تباهی می‌کشاند».[ الإحسان في تقريب صحيح ابن‌حبان، شماره‌ي3218). اين حديث، حسن صحيح است.]

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>اشخاص>ابن كثير دمشقي

شماره مقاله : 175              تعداد مشاهده : 423             تاریخ افزودن مقاله : 15/5/1388

إسماعيل بن عمر بن كثير بن ضوّ بن درع قرشي بصروي دمشقي، أبو الفداء، عماد الدين: حافظ مورخ و فقيه. در روستايي از توابع بصرى شام تولد يافت، و در سنه‌ي 706هـ با برادرش به دمشق نقل مكان كرد، و در طلب علم سفر كرد. در دمشق وفات كرده است. مردم تصانيف او را در زمان حياتش براي هم نقل مي‌كردند. از كتابهاي اوست: "البداية والنهاية ـ (چاپ)” در تاريخ كه توسط ابن اثير كامل شد و آن با حوادث سنه‌ي 767 پايان مي‌يابد و "شرح صحيح البخاري" (آن را كامل نكرده است)، و "طبقات الفقهاء الشافعيين ـ خ" در زمان حياتش در سنه 749 نوشته شد و "تفسير القرآن الكريم ـ (چاپ)” در ده جزء، و "الاجتهاد في طلب الجهاد ـ (چاپ)” و "جامع المسانيد ـ (چاپ)”، و "اختصار علوم الحديث" رسالة في المصطلح " كه ابن صلاح مقدمه‌اي مختصر بر آن نگاشته است و آن را أحمد محمد شاكر به نام كتاب "الباعث الحثيث إلى معرفة علوم الحديث ـ (چاپ) شرح داده است” و "اختصار السيرة النبوية" اين كتاب به اسم "الفصول في اختصار سيرة الرسول" چاپ شده است و "التكميل في معرفة الثقات و الضعفاء و المجاهيل" در علم رجال حديث.(ترجمه از المرجع الاكبر للتراث الاسلامي)


دهخدا درباره‌ي وي نوشته است:
ابن کثیر. [ اِ ن ُ ک َ] (اِخ ) عمادالدین ابوالفداء اسماعیل بن کثیر قرشی بُصروی شافعی . از پیروان ابن تیمیه . مولد او در سال 701 هَ .ق . به دمشق و وفات به 774 بوده است . در دمشق کسب علم و استماع حدیث کرده و در 748 بمسجد ام صالح و سپس در اشرفیه درس گفته است . او را تفسیری است بر قرآن کریم و چند کتاب در علم حدیث و تاریخی موسوم به البدایة و النهایه مشتمل بر وقایع عالم تا دو سال قبل از مرگ خود یعنی 772. این تاریخ تا 738 ملخص تاریخ برزالی و در مجموع آن بقول صاحب کشف الظنون اعتماد مؤلف بر کتاب و سنت است .



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن أبي قيس، عن الحسن، قال: «لا تخالفوا الله عن أمره فإن خلافاً عن أمره عمران دار قضى الله عليها بالخراب». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی. امام حسن بصری رحمه الله فرمودند: «با اوامر خداوند مخالفت نکنید، چرا که مخالفت از امر وی موجب آبادانی دنیا است، ولی خداوند متعال (مخالفت با خود را) با ویران ساختن آن جبران می کند».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 15493
دیروز : 5614
بازدید کل: 8805652

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010