Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

«… و إياكم و محدثات الأمور فإنَّ كل محدثة بدعة و كل بدعة ضلالة». [متفق عليه].
بپرهيزيد از آن چه در دين، جديد و نو آورده شده است؛ زيرا هر نو و جديدي در دين، بدعت است و هر بدعت، ضلالت و گمراهي است .

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>وحی > انواع و اقسام وحي

شماره مقاله : 1360              تعداد مشاهده : 772             تاریخ افزودن مقاله : 10/11/1388

انواع و اقسام وحي


تألیف: صفی الرحمن مبارکپوری
ترجمه: حامد فیروزی، محمد ابراهیم کیانی 
 

... به اقسام وحي مي پردازيم كه مصدر و اساس رسالت و يار و كمك كار دعوت بشمار مي رود.
اول: ابن قيم، ضمن بيان مراتب وحي، مي گويد: يكي از مراتب وحي، رؤياي صادقانه است كه سرآغاز نزول وحي بر پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود.
دوم: القاي معاني و مفاهيم در قلب و ضمير پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به وسيله فرشته؛ بي آنكه آن حضرت، فرشته را مشاهده كند. چنانچه پيامبر مي فرمايد: روح القدس، اين را در ذهنم القا كرد كه قطعاً هيچ موجودي، نمي ميرد مگر آنكه روزيش را در دنيا به تمام و كمال دريافت كرده باشد. پس ازخدا بترسيد و به شيوة درست از او طلب روزي كنيد. اندكي تأخيردر رسيدن به رزق و روزي، شما را بر آن ندارد كه با نافرماني خدا، روزي را بجوييد. زيرا آنچه نزد خداست، جز با اطاعتش بدست نمي آيد».
سوم: گاهي فرشته به شكل انساني بر آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم نازل مي گشت و خطاب به او چيزهايي مي گفت تا اينكه گفته اش فهميده و حفظ مي شد؛ در اين حالت گاهي ياران پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم نيز فرشته را مي ديدند.
چهارم: گاهي آواز زنگي به گوش آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم مي رسيد كه مشكلترين مورد وحي نيز بود. درآن حالت، فرشته، براي آن حضرت واضح نبود، اين نوع وحي، آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم را از خود بيخود مي كرد تا جايي كه در روزهاي سرد به خاطر دشواري وحي، از پيشاني اش، عرق مي ريخت و اگر بر روي مركبش سوار بود، آن چارپا، ناگزير مي نشست. يكبار در حالي كه زانوي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم روی زانوي زيد بن ثابت بود، از همين نوع وحي، بر آن حضرت نازل شد و چنان بر زيد فشار آمد كه نزديك بود، پايش بشكند.
پنجم: فرشته را به همان شكلي كه آفريده شده، مشاهده مي كرد؛ بدين سان آنچه خداوند خواسته بود، بر پيامبر وحي مي شد؛ چنانچه در سورة نجم آمده، اين حالت، دوبار تكرار شده است.
ششم: آنچه خداوند مستقيماً به آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم بر فراز آسمانها در شب معراج وحي كرده است؛ از قبيل وجوب نمازهاي پنجگانه و...
هفتم: اينكه بدون واسطه كلام خدا را دريافت مي نمود. چنانچه خداوند بزرگ، با موسي بن عمران سخن گفت و اين نوع وحي، به نص صريح قرآن فقط براي موسيu و براي پيامبر اکرم در حديث اسراء به ثبوت رسيده است. 
برخي مرتبة هشتمي هم نوشته اند و‌آن، اين است كه بدون پرده خداوند با پيامبرش سخن بگويد كه در اين مسئله اختلاف نظر وجود دارد.
قول راجح، همين است كه مرتبه و نوع هشتمي از وحي، وجود نداشته است.[1]
 

-------------------------

پاورقي:
[1] . نگا: زادالمعاد (1/18).
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ایوب سختیانی رحمه الله فرمودند: «هرکس ابوبکر صدیق را دوست بدارد، براستی که دین را برپا داشته، و هرکس عمر را دوست بدارد، براستی که روشن ترین راه (را یافته است)، و هرکس عثمان را دوست بدارد، براستی که به نور دین منور گشته، و هرکس علی ابن ابطالب را دوست بدارد، براستی که به دستاويزي‌ محكم‌ و استوار چنگ‌ زده‌ است، و هرکس در باره اصحاب محمد صلی الله علیه وسلم نیکو بگوید و گمان نیک داشته باشد، براستی که از نفاق بریء است». رواه اللالكائي في " شرح أصول اعتقاد أهل السنة والجماعة " (7/1316).

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 4815
دیروز : 5614
بازدید کل: 8794974

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010