Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: " السواك مطهرة للفم مرضاة للرب" (روايت بخارى)، يعنى: "مسواك زدن دهان را پاك ميكند و پروردگار را خشنود ميكند".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>اهل سنت و جماعت > رعایت حقوق ابوبکر و عمر توسط نزدیکان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم

شماره مقاله : 1338              تعداد مشاهده : 370             تاریخ افزودن مقاله : 9/11/1388

 
رعایت حقوق ابوبکر و عمر توسط نزدیکان پیامبر  صلی الله علیه و آله و سلم 
 
همچنین به تواتر از علیس نقل شده است که او نسبت به ابوبکر و عمر محبت می‏ورزید و آن دو را دوست می‏داشت و تعظیم می‏نمود و آن دو را بر سایر امت مقدم می‏داشت و این حالت از او معروف و شناخته شده بود و هرگز سخن ناروایی را در حق آن دو از او سراغ نداریم و هیچ وقت ادعا نکرد که از آن دو برای امر خلافت مستحق‏تر است این مورد نزد کسانی که به آن‏چه که جاهلترین مردم نسبت به منقولات و روایات و دورترین مردم از شناخت امور اسلام که به افتراء دروغ فراوان مشهور هستند و چنین دروغی فقط بر بهایم و چهارپایان رواج داده می‏شود و در میان قومی که اسلام را نمی‏شناسند، نقل می‏کنند، مراجعه می‏نمایند یا ساکنان بادیه‏ها یا قله کوه‏ها یا سرزمینی هستند که کمترین بهره‏ای از علم برده و بیشترین دروغ‏ها را می‏گویند. و این است که موجب گمراهی می‏گردد.
ائمه عترت همچون ابن عباس و دیگران ابوبکر و عمر را مقدم می‏داشتند و در میان آنان برخی اصحاب مالک، شافعی و احمد و دیگران بودند که تعدادشان چندین برابر کسانی بود که جزءامامیه بودند.
از همه علمای اهل بیت از تابعین بنی‏هاشم و تابعین آنان از فرزندان حسن بن علی و فرزندان حسین و سایرین نقل شده است که آنان ابوبکر و عمر را دوست می‏داشتند و آن دو را بر علی برتر می‏دانستند و روایات نقل شده از آنان در این‏باره متواتر هستند.
حافظ ابوالحسن دارقطنی کتاب«ثناء الصحابة علی القرابة و ثناء القرابة علی الصحابة» را تدوین نمود و قسمتی از این موارد را در آن ذکر کرده است.[1]همچون همه اهل حدیث که در زمینه سنت تألیف کرده‏اند. همچون کتاب السنة اثر عبدالله بن احمد[2] و السنة اثر خلال[3] و السنة اثر ابن بطة[4] و السنة اثر آجری[5] و لالکائی[6] و بیهقی[7] و ابوذر هروی و طلمنکی[8] و ابوحفض بن شاهین[9] و چندین برابر این کتاب‏ها مانند کتاب«فضائل الصحابة» از امام احمد[10] و ابو نعیم[11] و تفسیر ثعلبی[12] که در آن‏ها فضائل خلفای سه‏گانه آمده است و این خود از بزرگ‏ترین حجت‏ها و دلایل بر این امر است. و اگر این مقدار حجت است آن حجت برای او و علیه اوست و گرنه به آن استدلال نمی‏شود.[13]


[1] - این قطعه موجود است و همان جز یازدهم است که در کتابخانه شیخ حماد انصاری مدینه شماره(327)قرار داد و گفته شده که او آن را مکتبه ظاهری دمشق یافته است.
[2] - موجود است و به چاپ رسیده است.
[3] - امروزه در چاپی زیبا و مصور در کتابخانه شیخ حماد انصاری مدینه موجود است.
[4] - به صورت مصور در نزد شیخ حماد انصاری و گفته می‏شود که جلد کوچک و بزرگ دارد که جلد کوچک چاپ شده و جلد بزرگ در حال تحقیق است.
[5] - با تحقیق شیخ محمد حامد فقی در سال 1369 ه. به چاپ رسیده است.
[6] - سه جزء از آن به چاپ رسیده‏اند و دو جزء آن برای تحقیق باقی مانده است و نسخه خطی مصور آن در نزد شیخ حماد انصاری و یک نسخه خطی در ظاهریه به شماره(37،124،3) و یک نسخه خطی در(یلیبرگ به شماره1318)وجود دارد.
[7] - کتاب السماء و الصفات و او کتابی در سنت ندارد( شیخ حماد انصاری آن را ذکر کرده است.
[8] - اما کتاب سنت اثر ابوذر هروی و طلمنکی هرگز به دست نیامد.
[9] - در نزد شیخ حماد به صورت تحقیق شده قرار دارد.
[10] - دانشگاه ام القری در دو مجلد آن را به چاپ رسانده است.
[11] - به صورت نسخه خطی در نزد شیخ حماد انصاری وجود دارد.
[12] - به صورت مصور و در هشت مجلد در نزد شیخ حماد وجود دارد.
[13] - ج(4) ص(105) می‏گویم: در جزء( ابوبکر الصدیق افضل الصحابة و احقهم بالخلافة) ذکر کردم که آن خطی است و جواب‏هایی را که رافضی‏ها در برتر بودن علی و مستحق بودن او برای خلافت به آن‏ها استدلال می‏کنند، ذکر کردم.

به نقل از کتاب: آل رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و اولیای او (موضع اهل سنت و شیعه درباره عقاید، فضیلت‏ها، فقه و فقهای آنان اصول فقه شیعه و فقه آنان)، خلاصه و ترتيب از: محمد بن عبدالرحمن بن محمد بن قاسم، رحمه الله ت 1421 هـ، این بحث از کتاب منهاج السنه نوشته ابن تیمیه رحمه الله اختصار شده است).



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قيل للحسن رحمه الله: إن ناساً يقولون: من قال لا إله إلا الله دخل الجنة، فقال: «من قال لا إله إلا الله فأدى حقها وفرضها دخل الجنة». "جامع العلوم والحكم " (ص : 224). به امام حسن بصری رحمه الله گفته شد: بعضی از مردم می گویند که هرکس بگوید " لا إله إلا الله " وارد بهشت می شود، ایشان فرمودند: « (آری) هرکس بگوید " لا إله إلا الله " بشرطیکه حق آنرا اداء کند و فرضش را بجای آورد داخل بهشت خواهد شد».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 17983
دیروز : 5614
بازدید کل: 8808142

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010