Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "لا تصاحب إلا مؤمنا، ولايأکل طعامک إلا تقي" (صحيح – ابن ماجة 7341)، يعنى: "تنها با مؤمن دوستي کن و کسي بجز انسان متقي از غذاي شما نخورد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>مسائل تاریخ اسلام>شرک > ردیابی شرک در عهد جاهلیت

شماره مقاله : 1229              تعداد مشاهده : 399             تاریخ افزودن مقاله : 22/10/1388

رديابي شرک در عهد جاهليت
آيين شرک و بت‌پرستي از آنجا در ميان قوم عرب شکل گرفت که ديدند فرشتگان و انبيا و رسل و بندگان صالح خدا و اوليا و اتقيا و نيکوکاران، از همه آفريدگان خدا به او نزديک‌ترند، و نزد او رتبه و منزلتي بالاتر و والاتر دارند، و برخي کرامات و خوارق عادات به دست آنان جاري مي‌گردد؛ چنان پنداشتند که خداي يکتا به آنان بهره‌اي از قدرت خداوندي را داده است که در پرتو آن مي‌توانند کارهايي را که اختصاص به خداوند سبحان دارد انجام بدهند، به خاطر همين کارهاي خدايي که مي‌توانند انجام بدهند، و نيز به خاطر جاه و مقامي که نزد خداوند متعال دارند، استحقاق آن رادارند که واسطه‌هايي فيمابين خداوند- سبحانه و تعالي- و عموم بندگانش باشند؛ بنابراين، احدي را سزاوار نيست که حاجتش را بر خداي يکتا عرضه کند، مگر به واسطه آنان؛ زيرا آنان نزد خداوند شفاعت مي‌کنند، و به خاطر جاه و مقامي که دارند، خداوند شفاعت آنان را رد نمي‌کند. همچنين، سزاوار نيست به پرستش خداي يکتا بپردازند، مگر با وساطت آنان؛ زيرا آن شفيعان به موجب منزلت و رتبه‌اي که نزد خداي يکتا دارند، بندگان خدا را به او نزديک مي‌گردانند.

وقتي اين گمان در اذهان ايشان جاي گرفت، و اين اعتقاد در قلوبشان رسوخ يافت، آنان را «اولياء» يعني وسيله‌ها و واسطه‌هايي ميان خودشان و خداي يکتا- سبحانه و تعالي- قرار دادند، و به هر ترتيب که به ذهنشان مي‌رسيد، درصدد نزديک گردانيدن خودشان به آنان برآمدند؛ از جمله براي بيشتر آن اولياء الهي چهره‌ها و تمثال‌هايي تراشيدند. گاه آن چهره‌ها و تمثال‌ها حقيقي بود، و با چهره‌هاي اصلي آنان مطابقت داشت؛ گاه نيز چهره‌ها و تمثالها خيالي بود، و با تخيلات و تصويرهاي ذهني ‌آنان در اذهان پرستندگانشان مطابقت داشت، «اَصنام» جمع «صَنَم» عنواني بود که با همين چهره‌نگاري‌ها و مجسمه‌سازي‌ها تحقق پيدا مي‌کرد.

بعضي اوقات، براي اولياي الهي چهره‌نگاري يا مجسمه‌سازي نمي‌کردند؛ اما آرامگاه‌هاي آنان و ضريح‌هايشان و مقر زندگي آنان، يا جاهايي را که فرود آمده بودند و استراحت کرده بودند، به اماکن مقدس تبديل مي‌کردند، و نذورات و قرباني‌هاي خود را به آن اماکن تقديم مي‌کردند، و در برابر آن اماکن به عبادت و طاعت مي‌پرداختند. «اَوثان» جمع «وثن» عنواني بود که به اين ضريح‌ها و جايگاه‌ها و مواضع و اماکن مقدس داده مي‌شد.

به نقل از: خورشيد نبوّت، ترجمه فارسي «الرحيق المختوم» مؤلف: شيخ صفي الرحمن مبارکفوري، برگردان : دکتر محمدعلي لساني فشارکي



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن ابن عباس رضي الله تعالى عنه، قال: «قال لي معاوية رضي الله تعالى عنه: أنت على ملة علي؟ قلت: ولا على ملة عثمان، أنا على ملة رسول الله صلى الله عليه وسلم». عبدالله بن عباس رضی الله عنه فرمود: «معاویه رضی الله عنه به من گفت: آیا تو بر راه و روش علی هستی؟ گفتم: خیر من نه بر راه علی هستم و نه بر راه و سنت عثمان، بلکه من بر راه و سنت رسول خدا صلی الله علیه وسلم هستم». الحلية الأولیاء؛ أبي نعيم اصفهانی

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 16684
دیروز : 5614
بازدید کل: 8806843

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010