Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

در صحیحین از حدیث عبدالله بن مسعود رضی الله عنه چنین آمده است. «قلت: يا رسول الله، أي الذنب أعظم؟ قال: أن تجعل لله نداً وهو خلقك».
«گفتم ای پیامبر خدا، چه گناهی بزرگترین گناه است؟ فرمودند: اینکه برای خداوند شریک قرار دهی در حالی که او تو را آفریده است».

 متفق علیه، صحیح بخاری (7082) و صحیح مسلم (86).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>قبايل عرب>عربستان > جغرافياي عربستان

شماره مقاله : 1225              تعداد مشاهده : 377             تاریخ افزودن مقاله : 17/10/1388

جغرافياي عربستان


عربستان
کلمة «عَرَب» از صحراها و بيابانهاي بي‌آب و علف سخن مي‌‌گويد؛ سرزمين شوره‌زار و سنگلاخي که نه آبي در آن يافت مي‌شود، نه گياهي. از اين رو، اين کلمه و اين نام را از ديرباز بر جزيره‌العرب نهاده‌اند؛ همچنين قومي را که در آن سرزمين سکونت گزيده‌اند، و آن بيابان‌ها و صحراها را وطن خويش قرار داده‌اند، «عرب» ناميده‌‌اند.

عربستان غرباً محدود است به درياي سرخ و شبه جزيرة سينا؛ شرقاً محدود است به خليج‌فارس و قسمتي از جنوب عراق؛ جنوباً محدود است به درياي عرب که امتداد درياي هند است؛ و شمالاً محدود است به سرزمين شام و قسمتي از سرزمين عراق، البتّه با درنظر گرفتن اختلافاتي که بر سر اين حدّ و مرزها وجود دارد. مساحت عربستان را از يک ميليون مايل مربّع تا سيصد هزار مايل مربّع گفته و نوشته‌اند.

جزيره‌العرب، از حيث موقعيت طبيعي و جغرافيايي از اهميت بسزايي برخوردار است. در اندرون، از هر سوي در محاصرة صحراها و شنزارهاست و به خاطر همين وضعيت شبه جزيره عربستان در آن زمان به صورت دژ مستحکمي در آمده بود که بيگانگان توان اشغال و فتح آن، سيطره يافتن بر آن، و نفوذ کردن در آن را نداشتند.به همين جهت، مي‌بينيم که ساکنان جزيره‌العرب از دورانهاي بسيار ديرينه در همة امور آزاد بوده‌اند، با آنکه در مجاورت دو امپراطوري بزرگ زندگي مي‌کردند؛ و اگر اين سدّ برافراشته نبود، هرگز نمي‌توانستند هجوم و حملة پيوسته و دمادم آنها را دفع کنند.

در بيرون، عربستان در ميانة قارّه‌هاي معروف در جهان قديم واقع شده، و از راه خشکي و دريا به همة آنها دسترسي دارد. ناحية شمال غربي آن، در واقع، دروازة ورود به قارة افريقاست؛ ناحية شمال شرقي آن درب ورودي قارّة اروپاست؛ ناحية شرقي، عربستان را به نواحي ايران و ديگر مناطق سکونت عجم راه مي‌دهد، و از آنجا به آسياي ميانه و جنوب آسيا و خاور دور مرتبط مي‌سازد. همچنين، هر يک از اين قارّه‌ها از راه دريا نيز به جزيره‌العرب دسترسي دارند؛ و کشتي‌هاي کوچک و بزرگشان مستقيماً در بندرهاي شبه جزيرة عربستان لنگر مي‌اندازند. به موجب همين موقعيت جغرافيايي است که شمال و جنوب اين جزيره محلّ تجمّع همة ملّت‌ها و مرکز داد و ستدهاي بازرگاني، فرهنگي، ديني، هنري و غيره گرديده است.

 

به نقل از: خورشيد نبوّت، ترجمه فارسي «الرحيق المختوم» مؤلف: شيخ صفي الرحمن مبارکفوري، برگردان : دکتر محمدعلي لساني فشارکي 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امام شافعى رحمه الله فرموده اند: "إذا رأيتموني أقول قولا وقد صح عن النبي صلى الله عليه وسلم خلافه فاعلموا أن عقلي قد ذهب" ( ابن عساكر بسند صحيح 15/10/1 ) يعنى: "اگر حرفى بزنم در حاليكه از پيامبر صلى الله عليه و سلم حديث صحيحى خلاف قول من وارد شده باشد پس بفهميد كه عقلم را از دست داده ام"

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 9836
دیروز : 5614
بازدید کل: 8799995

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010