Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است كه: "کل مسکر حرام، و ما أسکر کثيره فقليله حرام" (صحيح ابن ماجه : 2736)، يعنى: "هر مست كنده اى حرام هست، و هر چيزى كه مقدار زياد آن مست‌کننده باشد، مقدار اندک آن نيز حرام است". 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاريخ>تاریخ ایران>اسکندر

شماره مقاله : 11076              تعداد مشاهده : 3700             تاریخ افزودن مقاله : 20/9/1390

اسکندر

بن فیلقوس رومى، و بروایتى نسبت او چنین یافته شد که ثبت افتاد: سکندر بن فیلقوس بن مرمس بن هردس بن میطون بن رومى بن اقطو بن نویان بن یافث بن سرجون بن رومیه بن شرط بن نوفل بن رومى بن الاصف بن التفق بن العیص بن اسحاق النبى علیه السّلام .

در کنیت او اختلاف بسیار است، بعضى گفته‏اند: او را ذو القرنین از براى آن گفتندى: که بخواب دید، که هر دو گوشه آفتاب را بدست خود گرفته بودى و بعضى گویند: براى آنکه او دو گیسو داشت. و بعضى گویند: که در جنگى بر یک نیمه او زخمى آمد هلاک شد، حق تعالى او را زنده گردانید، دیگر بار بر نیمه دیگر زخمى آمد بمرد، و بعضى گویند: بر سر دو شاخ داشت اما آنچه او را سکندر نام به چه سبب بود؟ بعضى گویند: داراء بزرگ دختر فیلقوس پادشاه یونان را بخواست. چون به عجم آورد، از آن دختر بوى ناخوش مى‏آمد او را بنزدیک پدر باز فرستاد، آن دختر حامله بود، او را دارو کردند به گیاهى‏ که آنرا اسکندر گویند. چون پسر آورد، اسکندر نام کردند، و به حقیقت او پسر داراى اکبر بود.

علماء تفسیر و قصص در تفسیر آیت «یسئلونک عن ذى القرنین»  چنین آورده اند: که او بنده صالح بود مر خداى را عز و جل. و مهتر خضر و مهتر الیاس علیهما السلام هر دو وزیر او بودند، و لشکر نور و ظلمت در فرمان او بود. اول سفر بجانب مغرب کرد، و مدت یک سال مملکت تمام مغرب بگرفت و از آنجا بجانب شرق آمد، و تمام آن مملکت بگرفت، و زمین هند و چین در ضبط آورد، و از چین بجانب جنوب رفت، و سد یاجوج و ماجوج بساخت و صورت آن حال در قصص نابى  آورده است: که امیر المؤمنین الواثق باللّه در خواب دید: که سد سکندر بیفتاد، دیگر روز سلام ترجمان را بفرستاد تا برود و خبر سد بیاورد، او را پنج هزار دینار سرخ بفرمود و ده هزار درم سنگ نقره و صد اشتر توشه، و پنجاه مرد باو نامزد کرد، هر یک را یک ساله مواجب و یک هزار درم سنگ نقره انعام داد و فرمان بجانب اسحاق و اسماعیل امیر ارمینیه  بنوشت، از آنجا بملک سریر  و از آنجا بملک اللان و از آنجا بملک  خزر و از آنجا راهبر بدادند شست و شش روزه راه رفتند، تا بزمینى رسیدند سیاه و بوى ناک. ده شبانروز در آن زمین برفتند، بعد از آن بشهرهاى خراب و حصارهاى کهنه رسیدند، که آن جمله از دست یاجوج و ماجوج خراب شده بود. مدت بیست و هفت روز در آن خرابى برفتند نزدیک سد سکندر. در پیش آن کوه حصارها بود، در آنجا خلقى عربى زبان و بعضى فارسى زبان. ایشان را مساجد و خواندن بود. چون بدانجا رسیدند او را از کردند، بنزدیک سد بردند. چنین روایت میکنند: که میان آن دو کوه‏ پانصد و پنجاه گز گشادگى بوده، و آن دو کوه همچنان بود که دو دیوار سکندر در میان آن دو کوه از بارهاء آهن بعوض خشت روى و مس، و بعوض گل سرب برهم  ریخته، و بلندى دیوار تا سر کوه برده. و بر یک طرف دیوار نزدیک کوه درى نهاده در بلندى صد و پنجاه گز عرض آن، و قفلى نهاده و از زمین تا قفل پنج گز بلندى. و زنجیرى ده گز طول آن، و یک گز عرض آن قفل و مفتاح یک گز و نیم، در زنجیرى هشت گز بسته از قفل آویخته. آن کلید را دوازده دندانه نهاده هر یک در غلط دسته جوازى . این جمله را بدید، و آن مهتر حصارها هر آدینه پیش آن در آید، با ده سوار، و آن دبوسهاى  آهنین بدان در میزنند تا آن قوم یاجوج و ماجوج چنان دانند، که لشکر آنجاست. و چنین روایت میکند صاحب قصص: که از وقت رفتن تا باز آمدن دو سال و هشت ماه بود حق تعالى ذو القرنین را چنین توفیقى کرامت کرد، و ممالک تمام دنیا او را مسلم گردانید، و اطراف دنیا بگرفت و بزمین عراق و ایران ملوک طوایف نصب کرد، و در ظلمات بجانب شمال عالم در رفت و بیرون آمد، و هم در عراق فوت شد، و ملک بدست او چهارده سال بود .

 

به نقل از کتاب: طبقات ناصرى، مؤلف: ابو عمر عثمان بن محمد المنهاج سراج الجوزجانى (م بعد 658)، تحقیق: عبد الحى حبیبى قندهارى، تهران، دنیاى کتاب، چ اول، 1363ش.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 امیر المؤمنین علی رضی الله عنه به مردمانی که زنانشان را از رفتن به بازار و قاطی شدن با کفار منع نمی‌کردند، اعتراض می‌کرد و گفت: آیا حیا نمی‌کنید و غیرتتان به جوش نمی‌آید؟ به من گزارش شده که زنان شما به بازار می‌روند و با کفار قاطی می‌شوند.(مسند احمد 2/254، 255 احمد شاکر آن را صحیح دانسته‌ است)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 13179
دیروز : 5614
بازدید کل: 8803338

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010