Untitled Document
 
 
 
  2025 Apr 04

----

05/10/1446

----

15 فروردين 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

در کتاب معجم کبیر طبرانی از احادیث ابن عباس رضی الله عنه از پیامبر خدا روایت شده است، ایشان فرمودند: «قَالَ اللَّهُ تَعَالَىٰ: مَنْ عَلِمَ أَني ذُو قُدْرَةٍ عَلَى مَغْفِرَةِ الذُّنُوبِ غَفَرْتُ لَهُ وَلاَ أُبَالِي مَا لَمْ يُشْرِكْ بِي شَيْئاً»
 «خداوند عز وجل فرموده است: هر کس یقین داشته باشد که من قدرت بخشش گناهان را دارم، او را می‌بخشم و اهمیت نمی‌دهم، بشرطی که برای من شریک قرار نداده باشد».

 معجم کبیر طبرانی 11/241 حدیث (11615).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>شبهات>شبهات > مقام فاطمه بيشتر است يا عايشه رضي الله عنهما؟

شماره مقاله : 10887              تعداد مشاهده : 277             تاریخ افزودن مقاله : 11/8/1390

مقام فاطمه بيشتر است يا عايشه رضي الله عنهما، کدام افضلتر است؟

شماره فتوى 6417 

ما مامور نيستيم تا ديگران را از نظر فضيلت رتبه و درجه بندي کنيم، پس چرا ما بايد اين رتبه بندي را انجام دهيم؟ درحاليکه خدا ما را به اين کار امر نکرده است و اين خداوند متعال است که (بجاي ما) در سراي آخرت بنا به ميزان ايمان و تقواي انسانها آنها را رتبه بندي مي کند و مراتب آنها را در بهشت متفاوت مي گرداند، و هرکس که لياقت بيشتري داشته باشد جايگاه او در بهشت رفيعتر خواهد بود.
و کشف اين ترتيب بندي براي ما انسانها در حقيقت پرداختن به چيزهاي بي اهميت است، زيرا فرقي به حال ما ندارد که مثلا فاطمه افضلتر باشد يا عايشه رضي الله عنهما، بلکه ما موظفيم تا هر دوي آنها را دوست داشته باشيم و از اخلاق حسنه ي آنها بياموزيم و پند بگيريم، و زنان مسلمان آن دو عزيز را الگوي خود در عفت و حجاب و حياء و اخلاق و دينداري قرار دهند، و اگر احيانا در زندگي روزمره دچار خطاهايي شده اند نبايد آن خطاها را مدام ذکر و يادآوري کنيم، زيرا هيچکدام از آنها معصوم نبودند، بلکه بايستي براي آنها دعاي رحمت کنيم همانطور که خداوند متعال به ما ياد مي دهد که اينگونه در مورد سلف صالح خود عمل کنيم:
« وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ»(حشر 10)
يعني: (همچنين) کسانى که بعد از آنها آمدند و مى‏گويند: «پروردگارا! ما و برادرانمان را که در ايمان بر ما پيشى گرفتند بيامرز، و در دلهايمان حسد و کينه‏اى نسبت به مؤمنان قرار مده! پروردگارا، تو مهربان و رحيمى!»
و مي فرمايد: « تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَلَكُم مَّا كَسَبْتُمْ وَلاَ تُسْأَلُونَ عَمَّا كَانُوا يَعْمَلُونَ»(بقره 134).
يعني: آنها امتى بودند که درگذشتند. اعمال آنان، مربوط به خودشان بود و اعمال شما نيز مربوط به خود شماست؛ و شما هيچ‏گاه مسئول اعمال آنها نخواهيد بود.
پس ما نيز به اين فرمايش پروردگار خود لبيک مي‌گوييم و در مورد گذشتگان خود به نيکي ياد مي‌کنيم و براي آنها دعاي رحمت مي‌کنيم، و سعي مي‌کنيم تا ما نيز مانند آن بزرگواران تقواي الهي را رعايت کنيم تا ما نيز به جايگاه آنها نزديک شويم.
خلاصه اينکه: 
ما انسانها مامور به تعيين جايگاه و رتبه‌بندي انسانها نيستيم، فقط اين را مي دانيم که پيامبران الهي از ديگر انسانها افضلتر هستند و در ميان پيامبران هم محمد مصطفي صلي الله عليه وسلم از همه‌ي آنها بافضيلت‌تر است و سپس پيامبران اولوالعزم ديگر...و اينکه کدام يک از دو بانوي اسلام يعني عايشه رضي الله عنه يا فاطمه رضي الله عنه افضلتر هستند، علما هر کدام چيزي را گفته اند که مي توانيد در فتواي (5736) مشاهده نماييد ولي حقيقت آنست که پرداختن به اين مسائل غير ضروري است.

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از علی  رضی الله عنه این حدیث روایت شده است: «حدثني رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم بِأربعِ كلمات:لَعَنَ اللَّهُ مَنْ ذَبَحَ لغيرِ الله،  لَعَنَ الله مَنْ لَعَنَ والديهِ،  لَعَنَ اللَّهُ من آوى مُحْدِثاً، و لَعَنَ الله من غَيَّرَ مَنَارَ الأرضِ». «رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم چهار چیز را به من گفتند: 1- لعنت خدا بر کسی باد که برای غیر خدا ذبح می‌کند 2- لعنت خدا بر کسی باد که والدینش را لعنت می‌کند 3- لعنت خدا بر کسی باد که محدث (مفسد في الأرض) را جای می‌دهد. 3- لعنت خدا بر کسی باد که علامت‌های زمین را تغییر می‌دهد. » صحیح مسلم 3/1567 حدیث (1978)، وصحیح ابن حبان، ومستدرک حاکم وسنن النسائی.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 15501
دیروز : 7927
بازدید کل: 10130570

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010