Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

در حدیث صحیح به نقل از پیامبر صَلَّى اللَّهِ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ آمده است: [مَنْ اغْتَسَلَ ثُمَّ أَتَى الْجُمُعَةَ فَصَلَّى مَا قُدِّرَ لَهُ، ثُمَّ أَنْصَتَ حَتَّى يَفْرُغَ مِنْ خُطْبَتِهِ ثُمَّ يُصَلِّي مَعَهُ، غُفِرَ لَهُ مَا بَيْنَهُ وَبَيْنَ الْجُمُعَةِ الْأُخْرَى وَفَضْلُ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ]
« هر کسی که روز جمعه غسل کند، سپس به نماز جمعه برود و به آنچه برای او مقدر شده نماز نفل بخواند. آنگاه تا فارغ شدن امام از خطبه ساکت شود و سپس با او نماز بخواند گناهان بین این جمعه و جمعه ی دیگرش و سه روز اضافه بخشوده می شود.»
مسلم (857)

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > حکم روزه شخص زانی

شماره مقاله : 10730              تعداد مشاهده : 299             تاریخ افزودن مقاله : 25/5/1390

کسی که در روز رمضان مرتکب زنا شود، حکم روزه اش چیست؟ و چگونه آنرا جبران نماید؟

الحمدلله،
نخست لازم است یادآوری شود که جماع کردن با همسر خود در روز رمضان حرام و گناه است، و لذا کسی که در روز با همسرش آمیزش می کند، عقوبت و مجازات او این است که کفاره سنگینی بدهد و آن عبارتست از: روزه گرفتن دو ماه متوالی و پشت سرهم، البته چون جماع روزه را باطل می کند باید آنروز را هم قضاء نماید.
و دلیل آن حدیثی از ابوهريره رضی الله عنه است که گفت: «بينما نحن جلوس عند النبي صلی الله علیه وسلم إذا جاءه رجل فقال : يا رسول الله هلکت، قال : ما لک؟ قال وقعت علي امرأتي و أنا صائم. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم : هل تجد رقبة تعتقها؟ قال : لا. قال : فهل تستطيع أن تصوم شهرين متتابعين؟ قال : لا، قال : فهل تجد إطعام ستين مسکينا؟ قال : لا..».
یعنی: «در حاليکه نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم نشسته بوديم، مردي آمد و گفت : اي رسول خدا! هلاک شدم، (پيامبر صلی الله علیه وسلم) فرمود : چي شده، گفت : در حال روزه با همسرم آميزش کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود آيا مي‌تواني برده‌اي را آزاد کني؟ گفت نه، فرمود : آيا مي‌تواني دو ماه پشت سر هم روزه بگيري؟ گفت نه، فرمود : آيا مي‌تواني شصت مسکين را طعام بدهي؟ گفت نه..». بخاري (1936) ومسلم (1111) .
و این حکم برای کسی بود که در روز رمضان با همسر شرعی خود آمیزش کند، پس حال کسی که در روز رمضان مرتکب گناه بزرگ زنا شود چگونه خواهد بود؟!
بدون شک زنا یکی از گناهان کبیره است که بر شخص زانی و زانیه حدود سختی تعیین شده است، خداوند متعال مي‌فرمايد: «وَلاَتَقرَبُوا الزِّنَا إنَّهُ کَانَ فَاحِشَةً وَ سَاءَ سَبِيلاً» (اسراء : 32).
«و (با انجام مراحل و انگيزه‌هاي زنا) به زنا نزديک نشويد که زنا گناه بسيار زشت و راه و روشي بد است».
و از عبدالله بن مسعود رضی الله عنه روايت است : از پيامبر صلی الله علیه وسلم سؤال کردم کدامين گناه بزرگتر است؟ فرمود : «أن تجعل لله ندا و هو خلقک» «اينکه براي خدا شريک قرار دهي در حالي که او تو را آفريده است» گفتم : بعد از آن چي؟ فرمود : «أن تقتل ولدک مخافة أن يطعم معک» «فرزندت را از ترس اينکه با تو غذا بخورد بکشي» گفتم بعد از آن چي؟ فرمود : «أن تزني بحليلة جارک»«با زن همسايه‌ات زنا کني». بخاری (6811).
و کسی که در ماه رمضان مرتکب زنا شود، گناهش بیشتر است چرا که علاوه بر گناه زنا و تجاوز به فرجی که خدا آنرا برایش حرام کرده، حرمت ماه رمضان را نیز شکسته و روزه اش را با گناهی کبیره شکسته است، از اینرو او از دو جهت مرتکب گناه شده است، لذا باید به درگاه الهی توبه کند و امید داشته باشد که خداوند متعال گناهش را می بخشد چرا که او بسیار توبه پذیر و مهربان است.
اما او باید آنروز را بعد از رمضان قضاء کند، و علاوه بر آن باید کفاره هم بدهد که عبارتست از: روزه گرفتن دو ماه پیاپی و پشت سر هم..
و ایشان را نصیحت می کنیم که صادقانه توبه کنند و دیگر به این گناه روی نیاورد و در عوض اعمال صالحه زیادی انجام دهد تا شاید بار گناهش را محو کنند و با افراد صالح همنشین شوید و اگر توانایی دارید ازدواج کنید.

والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن رضی الله عنه  فرزندانش را به کسب علم و دانش، تشویق می‌نمود؛ چنانچه پسر و برادرزاده‌اش را فرا خواند و فرمود: «ای پسرم و ای برادرزاده‌ام! شما، اینک کوچکان قوم و طایفه هستید و روزی بزرگان قوم خواهید شد؛ از این‌رو به فراگیری علم و دانش همت گمارید و هر کس از شما که نتوانست آن را روایت نماید یا به خاطر بسپارد، آن را به نگارش درآورد و در خانه‌اش بگذارد». الطبقات (1/292)؛ با سند حسن؛ به تحقيق: سلمي


تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 2799
دیروز : 5831
بازدید کل: 8836113

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010