Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 23

----

21/05/1446

----

3 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

در مورد نزول عيسى عليه السلام كه از علامات بزرگ قيامت خواهد بود، پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده اند: 
« يخْرُجُ الدَّجَّالُ في أمَّتي فَيَمْكُثُ أربَعِين، لا أدْري أرْبَعِينَ يَوْما، أو أرْبَعِينَ شَهْرا، أوْ أرْبَعِينَ عَاما، فَيبْعثُ اللَّه تَعالى عِيسَى ابْنَ مَرْيمَ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم فَيَطْلُبُهُ فَيُهْلِكُه، ثُّمَّ يَمْكُثُ النَّاسُ سبْعَ سِنِينَ لَيْسَ بَيْنَ اثْنْينِ عدَاوَة » (روايت مسلم)
" رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود: دجال در امتم برآمده و چهل درنگ مي کند نمي دانم که چهل روز است، يا چهل سال. بعد از آن خداوند عيسي عليه السلام را مي فرستد و آن را جستجو کرده مي کشد. باز مردم هفت سال طوري زندگي مي کنند که ميان دو نفر دشمني نيست ".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > حکم روزه شخصی که در طلوع فجر در حال جماع است

شماره مقاله : 10721              تعداد مشاهده : 335             تاریخ افزودن مقاله : 24/5/1390

در وقت سحر با همسر خود در حال جماع بودم که صدای اذان را شنیدم ولی من تا اندکی قبل از پایان اذان توقف نکردم، چرا که گمان داشتم می توان تا قبل از انتهای اذان جماع کرد! آیا این عمل من جایز بوده؟

الحمدلله،
با توجه به اینکه واجب است از لحظه طلوع فجر صادق از هر نوع عمل باطل کننده روزه پرهیز و امساک شود، لذا اگر موذن نیز همراه با طلوع فجر اذان می دهد، در اینحالت بر شما لازم است که از هر نوع غذا و نوشیدنی و یا جماع و سایر مفطرات دست بکشید.
امام نووی رحمه الله می گوید: «هرگاه فجر طلوع کرد و در دهان روزه دار غذایی بود باید آنرا دور بیاندازد، اگر دور انداخت پس روزه اش صحیح است، اما اگر آنرا بلعید روزه اش باطل می شود... و اگر فجر طلوع کرد و او درحال جماع بود باید بلافاصله دست بکشد که در اینصورت روزه او صحیح است، اما اگر فجر طلوع کرد و او درحال جماع باشد و بداند که فجر طلوع کرده ولی او اندکی مکث کند و به جماع ادامه دهد روزه اش باطل خواهد شد، و نمی دانم که در این حکم خلافی بین علما باشد، و بر طبق مذهب شافعی – علاوه بر قضای آنروزش – باید کفاره هم بدهد (که دو ماه پشت سر هم روزه گرفتن است)». ‏"المجموع" (6/329).‏
بنابراین اگر موذن همگام و همزمان با طلوع فجر اذان می دهد، پس بایستی با شنیدن صدای الله اکبرموذن بالفور از جماع دست بکشد.
اما اگر شخص مطمئن باشد که موذن قبل از طلوع فجر اذان می دهد، یعنی زودتر از وقت شرعی اذان می دهد و یا او شک دارد و نمی داند که آیا قبل از طلوع فجر اذان می دهد یا همزمان با آن؟! در اینحالت ان شاءالله چیزی بر او نیست و روزه اش باطل نشده و نیازی به قضا و کفاره نیست، زیرا خداوند متعال خوردن و نوشیدن و جماع را تا آنکه صبح شرعی فرا برسد جایز کرده است، چنانکه می فرماید: « فَالْآَنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُوا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ ‏مِنَ الْفَجْرِ» البقرة/187 .‏
یعنی: «پس هم اکنون با آنان (زنانتان) آميزش کنيد و چيزي که خدا برايتان نوشته است را بخواهيد و بخوريد و بياشاميد تا آن گاه که رشته سپيده بامداد از رشته سياه (شب) برايتان از هم جدا و آشکار گردد».
و از علمای هیئت دائمی افتاء پرسیده شد: حکم کسی که خوردن و نوشیدن را در وقت اذان و یا حتی یک ربع بعد از اذان صبح ادامه دهد چیست؟
جواب دادند: «اگر می داند که عمل او قبل از صبح شرعی بوده است پس (روزه اش باطل نیست و) قضای آن لازم نیست، و اگر می داند که بعد از صبح شرعی بوده پس (روزه اش باطل است و) باید قضاء کند.
اما اگر نمی داند که آیا خوردن و نوشیدنش بعد از صبح شرعی بوده یا قبل آن (و شک دارد)، در اینحالت (نیز روزه باطل نیست) و قضاء نکند، زیرا اصل بر بقای شب است، اما برهر مومنی شایسته است تا از روزه اش مراقبت کند و احتیاط نماید و هرگاه صدای اذان را شنید از مفطرات روزه پرهیز نماید، مگر آنکه مطمئن باشد که اذان قبل از صبح شرعی (طلوع فجر) است».‏"فتاوى إسلامية" (2/240) . ‏
نکته: اگر آن شخص به این احکام جهل داشته، و گمان کرده که در انتهای اذان مؤذن باید امساک کند، در اینحالت کفاره ای بر او نیست، اما جهت احتیاط روزه اش را قضاء کند، و البته توبه و استغفار را نیز فراموش نکند بخاطر اشتباهی که کرده درحالیکه او می بایست امورات دینش را بیاموزد.

والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت الاسلام سوال و جواب
IslamQA.Com




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 علی رضی الله عنه در حالی که شلاق در دست داشت و عبایی براو بود وارد بازار می‌شد و می‌گفت: ای تاجران حق را بگیرید و حق را بدهید در امان می‌مانید، سود کم را رد نکنید که ‌از سود زیاد محروم می‌شوید و به مردی نگاه کرد که داستان سُرایی می‌کرد، به او گفت: آیا داستان می‏سرایی در حالی که فاصله‌ی ما با زمان پیامبر صلی الله علیه و سلم نزدیک است، از تو می‌پرسم اگر جواب مرا گفتی که خوب، واگر نه با این شلاق تو را چنان می‌زنم که زمین بیفتی، بگو ثبات و زوال دین چیست؟ او گفت: دین با پرهیزگاری ثابت و ماندگار می‌شود و با طمع ورزی از بین می‌رود، گفت: آفرین، قصه بگو که ‌افرادی چون تو می‌توانند قصّه سُرا باشند. ( المنتظم فی تاریخ الملوک ابن جوزی 5/70)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 4265
دیروز : 5831
بازدید کل: 8837579

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010