Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم ميفرمايد:
" كل ابن آدم خطاء، وخير الخطائين التوابون " (إسنادش حسن است - الألباني مشكاة المصابيح 2341)
" همه بنى آدم خطاكارند، و بهترين خطاكنندگان آنهايى هستند كه توبه ميكنند ".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > حکم استعمال اسپری در وقت روزه داری

شماره مقاله : 10687              تعداد مشاهده : 376             تاریخ افزودن مقاله : 21/5/1390

من به گردوغبار حساسیت شدیدی دارم و گاهی به سبب آن عطسه های زیاد و مستمری می زنم، و پزشک برای من اسپری تنفسی را تجویز کرده که حدود 25% آن از الکل تشکیل شده است، البته من این اسپری را فقط در شرایط ضروری استفاده می کنم، اما نمی دانم شرعا استفاده از آن اسپری (با آن درصد الکل) وجود دارد یا خیر؟ و اگر در ماه رمضان از آن استفاده کنم روزه ام باطل نمی شود؟

 

الحمدلله،

ایرادی ندارد که از این اسپری برای علاج بیماری خود استفاده کنید، هرچند که حاوی 25% الکل است، زیرا این مقدار در مقایسه با کل دارو اندک بوده و اثر آن باقی نمانده است، و علما استفاده از چنین داروهایی را با مقدار بسیار کم الکل جهت مداوا جایز دانسته اند.

در این مورد به فتوای (591) مراجعه کنید.

اما در مورد استعمال اسپری در وقت روزه داری باید گفت که: بنابر قول صحیح علماء، استفاده از آن، چه از راه بینی و چه از راه دهان باعث باطل شدن روزه نمی شود، زیرا در داخل بدن (ششها) بصورت بخار جذب می شود، و دارای جرم نیست تا داخل جوف گردد، و اصلا داخل معده نمی شود.

از علامه ابن عثیمین رحمه الله سوال شد:

به بیماری حساسیت در بینی ام مبتلا هستم و برای علاج آن ناچارم از اسپری بینی استفاده نمایم و اگر از آن استفاده نکنم دچار تنگی نفس می شوم و نمی توانم بیشتر از سه ساعت صبر کنم و اگر در این مدت استفاده نکنم جانم به خطر می افتد، حال مشکل من استفاده از این اسپری در ماه رمضان است، از یک نمی توانم از آن استفاده نکنم و از طرفی می ترسم که روزه ام باطل شود، آیا استفاده از آن جواز دارد یا خیر؟

جواب دادند: «از خداوند متعال برای شما شفا و سلامتی مسئلت می کنم، و جواب سوال شما اینست که: این اسپری که استفاده می کنید چیزی جز ماده ای شبیه گاز که بخار می شود و هیچ چیزی از آن به معده داخل نمی شود نیست، بنابراین می گوییم: ایرادی ندارد که شما روزه باشید و از آن اسپری استفاده کنید و روزه با آن نمی شکند، زیرا همانطور که گفتیم هیچ جزئی از آن وارد معده نمی شود چرا که (آن اسپری) بخار می شود و نابود می گردد و هیچ جرمی از آن وارد معده نمی شود تا بگوییم آن گاز موجب باطل شدن روزه می شود، پس برای شما جایز است که در حالت روزه داری از آن استفاده کند»." فتاوى نور على الدرب " ( شريط رقم 44) .

و همچنین علامه ابن باز رحمه الله بر جواز استفاده از آن (اسپری تنفسی) برای شخص روزه دار فتوا داده است، چنانکه گفته اند: «در هنگام ضرورت ایرادی ندارد (که از آن استفاده کرد)، و اگر امکان داشت که تا شب به تاخیر انداخته شود این بهتر و محتاطانه تر است». "مجموع فتاوى الشيخ ابن باز" (15/264) .

و در قرار "مجمع الفقه الإسلامي" آمده است:

« موارد زیر موجب باطل شدن روزه نیستند:

... قطره چشم، قطره گوش، یا شستن گوشها، یا قطره بینی، یا اسپری بینی، البته بشرطیکه از فرورفتن به منافذی که به حلق می رسند اجتناب شود»."مجلة المجمع" (10/2/454) .

بنابراین استفاده از اسپری چه در دهان و یا بینی در هنگام ضرورت ایرادی ندارد و موجب باطل شدن روزه نیست، ولی اگر ضرورت ندارد و یا امکان تاخیر در استفاده از آن وجود داشته باشد، بهتر است جهت احتیاط در وقت روزه استفاده نشود ولی اگر لازم بود ایرادی ندارد.

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از شافعی در مورد موسیقی سوال شد، پاسخ داد: "اولین کسانی که آن را [در این امت] به راه انداختند زنادقه بودند تا مردم را از نماز و یاد خدا [به لهو و لعب] مشغول دارند" [الزواجر عن اقتراف الکبائر]

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 16734
دیروز : 5614
بازدید کل: 8806893

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010