Untitled Document
 
 
 
  2024 Nov 21

----

19/05/1446

----

1 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "من سره أن يظله الله يوم لا ظل إلا ظله، فَلْيُيَسِّر على معسر أو ليضع عنه" (حديث صحيح)
«هر كس‌ دوست‌ دارد كه‌ خداوند او را در سايه‌ عرش‌ خويش‌ جاي‌ دهد - در روزي ‌كه‌ سايه‌اي‌ جز سايه‌ او نيست‌ پس ‌بايد بر تنگدست‌ آسان ‌بگيرد، يا اصلا وام‌ را بر او ببخشد».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>رمضان > حکم عید گرفتن شخصی که روزه گرفتن و عید را با کشور دیگری انجام می دهد

شماره مقاله : 10677              تعداد مشاهده : 378             تاریخ افزودن مقاله : 21/5/1390

در کشور ما رمضان را سی روز کامل گرفتند، اما در کشور عربستان سعودی بیست و نه روز روزه بودند، حال دوست من روز سی ام را افطار کرد و به من گفت: روزه گرفتن در امروز (سی ام) حرام است زیرا هلال ماه شوال در کشور سعودی دیده شده است. آیا من باید روز سی ام را (همراه مردم شهرم) روزه می بودم یا همراه کشور سعودی عید می گرفتم؟

 

الحمدلله،

اگر مسلمانی در کشوری ساکن باشد که در آنجا برای اثبات اول ماه رمضان و شوال، روئیت شرعی را معتبر می دانند، در اینصورت او باید با مردم کشور خود در روزه گرفتن و افطار (عید) موافقت کند و مخالفت با آنها جایز نیست، هرچند که در کشور دیگری (اول رمضان یا شوال) یک روز دیرتر یا زودتر باشد.

به دلیل فرموده پیامبر صلی الله علیه وسلم : «الصَّوْمُ يَوْمَ تَصُومُونَ، وَالْفِطْرُ يَوْمَ تُفْطِرُونَ، وَالْأَضْحَى يَوْمَ تُضَحُّونَ». ترمذي (697)‏ وألباني در صحيح ترمذي.‏

یعنی: رمضان همان روزي است كه روزه مي گيريد و خوردن روزه (عيد) روزي است كه روزه را مي خوريد، و عید قربان روزی است که قربانی می کنید.

و نیز برای آنکه مخالفت (با مردم) شر است، پس بر تو واجب است که با مردم کشورت همراه باشی، و هرگاه مسلمانان در کشورت افطار کردند تو نیز با آنها عید بگیر، و هرگاه روزه بودند تو نیز با آنها روزه بگیر.

اما اگر مسلمانی در یک کشور کافر (مانند اروپا یا آمریکا) ساکن باشد، و یا آنکه در کشوری است که بر حسب تمایل و هوی و هوس خود روز اول ماه رمضان و شوال را اعلام می کنند و آنرا به بازی گرفته اند و یا مسائل سیاسی را در آن دخیل کرده اند، و روئیت شرعی را در اثبات ماه رمضان و شوال رعایت نمی کنند، پس در اینصورت ایرادی ندارد از کسانی که (در کشورهای دیگر) روئیت کرده اند اعتماد نمود و همراه آنها روزه و افطار(عید) گرفت.

و مسلمانانی که در کشورهای غیر اسلامی زندگی می کنند؛ اگر در آنجا هیئت شرعی یا مجلسی داشتند باید بر روئیت شرعی در اثبات ماه رمضان و شوال به آن هیئت رجوع و اعتماد کنند، چنانکه علمای هیئت دائمی افتای سعودی هم بر آن فتوا داده اند که: چنین هیئت و مجلس شرعیه حکم حکومت اسلامی را به نسبت مسلمانان ساکن کشورهای کفار را دارد، پس باید از آن مجلس شرعی تبعیت کنند.

و اما اگر در آن کشور هیئت شرعیه وجود نداشت، در اینصورت می توانند به نزدیکترین کشور اسلامی که بر اساس روئیت هلال حکم به رمضان و شوال می کنند، اعتماد و اقتدا کنند. و اگر هم به کشور سعودی اقتدا کردند ایرادی ندارد.

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سایت الاسلام سوال و جواب

IslamQA.Com

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن بن علی رضی الله عنه  بر اذکار، اوراد و دعاهایی که از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم  به ثبوت رسیده، پایبندی می‌کرد و مردم را به ادای نماز در مساجد تشویق می‌نمود و می‌گفت: کسی که به رفتن به مسجد، عادت کند، خدای متعال، به او یکی از این ویژگی‌ها را ارزانی می‌دارد: محبتی سودمند و مهری پوشیده نسبت به او، یا علمی طرفه و برگزیده، یا سخنی که به سوی هدایت رهنمون می‌گردد، یا گناهان را از ترس و یا شرم و حیا، ترک می‌کند».[عيون الأخبار (3/5)؛ الحسن بن علي، ص27.]

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 13822
دیروز : 5614
بازدید کل: 8803981

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010