Untitled Document
 
 
 
  2025 Apr 04

----

05/10/1446

----

15 فروردين 1404

 

تبلیغات

حدیث

 

انس رضی الله عنه می‌گوید: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: «الظلم ثلاثة: فظلم لا يتركه الله، وظلم يغفر، وظلم لا يغفر، فأما الظلم الذي لا يغفر، فالشرك لا يغفره الله ...».
 «ظلم سه نوع است، ظلمی که خداوند آن را رها نمی‌کند، ظلمی که خداوند آن را می‌بخشد، و ظلمی که خداوند آن را نمی‌بخشد، اما ستمی که بخشیده نمی‌شود شرک است که الله تعالی آن را نمی‌بخشد».

 مسند طیالسى 1/282 حدیث (2109)، ومصنف عبدالرزاق 11/183 حدیث (20276).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

ادبیات>اشخاص>ابراهیم بن سعدان بن حمزه شیبانی

شماره مقاله : 10167              تعداد مشاهده : 380             تاریخ افزودن مقاله : 25/3/1390

ابراهيم بن سعدان بن حمزه شيبانى [1]
معلم علوم ادبى بود. مرزبانى او را در كتاب خود ياد كرده است. ابو الحسن العنزى [2] از او اخبار و اشعار نيكو روايت كرده است. ابراهيم بن سعدان [3] معلم مؤيّد بن متوكل بود. و نزد او مقامى ارجمند داشت. از ابراهيم روايت كرده اند كه مى گفت دو كلمه اند كه جمعا 24 نقطه دارند تتقتقت يعنى از كوه بالا رفتم و تبشبشت (از بشاشت) يعنى شادمان شدم و كلمه اى است در قرآن كه از ده حرف تشكيل شده و آن ليستخلفنّهم است در سوره نور.
(آيه 55) ابو العيناء گويد: روزى متوكل مرا گفت [4] به من خبر رسيده كه تو رافضى هستى. گفتم: چگونه رافضى توانم بود و حال آن كه شهر من بصره است و پرورشگاهم مسجد جامع بصره است و استادم اصمعى است و خاندانم از باهله است ... گفت: ابن سعدان گفته است. گفتم: كدام ابن سعدان؟ به خدا سوگند او ميان امام و مأموم فرق نمى نهد و تابع از متبوع نمى شناسد. خردك تازيانه اى در دست دارد و معلم اطفال است. در برابر آموختن قرآن مزد مى ستاند. گفت: چنين مگوى او معلم مؤيّد است. گفتم: ولى براى رضا خدا درس نمى دهد، بلكه به خاطر مالى است كه تو به او مى بخشى. ابن سعدان گفت: اى ابو العيناء آنچه امير المؤمنين گفت راست نبود. سپس به متوكل رو كرد و گفت: يا امير المؤمنين تو همواره مى خواهى كه مجلست به گونه اى كه خود دوست مى دارى پايان پذيرد. چون ابو العيناء از مجلس بيرون رود از من خواهد بريد. متوكل خنديد.

زیرنویسها:
[1] تاريخ بغداد 6: 99، الوافى 5: 350- 351 به نقل از ياقوت و بنگريد به إنباه الرواة 1: 169، بغية الوعاة 1: 413، شرح حال او در نور القبس نيامده است.
[2] حسن بن عليل بن حسين عنزى ابو على، اديب لغوى و اخبارى، به سال 260 در سرمن رأى در گذشت. إنباه 1: 317- 318.
 [3] پدر او سعدان بن مبارك نحوى نابينا بود و به سال 220 در گذشت.
[4] نثر الدّر 3: 228.


منبع: ترجمه معجم الادباء، اثر ياقوت حموى (وفات مؤلف: 626 هـ. ق)، مترجم عبد المحمد آيتى، چاپ اول، انتشارات سروش، تهران، 1423 هـ ق.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حسن بن علی رضی الله عنه  بر اذکار، اوراد و دعاهایی که از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم  به ثبوت رسیده، پایبندی می‌کرد و مردم را به ادای نماز در مساجد تشویق می‌نمود و می‌گفت: کسی که به رفتن به مسجد، عادت کند، خدای متعال، به او یکی از این ویژگی‌ها را ارزانی می‌دارد: محبتی سودمند و مهری پوشیده نسبت به او، یا علمی طرفه و برگزیده، یا سخنی که به سوی هدایت رهنمون می‌گردد، یا گناهان را از ترس و یا شرم و حیا، ترک می‌کند».[عيون الأخبار (3/5)؛ الحسن بن علي، ص27.]

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 17901
دیروز : 7927
بازدید کل: 10132970

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010