Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

از على بن ابى طالب روايت شده است كه پيامبر صلى الله عليه و سلم در مورد حرير (ابريشم) و طلا فرمودند:" إن هذين حرام على ذكور أمتي حل لإناثها" (روايت ابو داوود 4057)، يعنى: "اين دو چيز (ابريشم و طلا) براى مردان امت من حرام ميباشد و براى زنان حلال".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > آیا پيروان مذهب ‏جعفري تابع فقه امام جعفر صادق هستند

شماره مقاله : 9976              تعداد مشاهده : 319             تاریخ افزودن مقاله : 20/2/1390

آیا پيروان مذهب ‏جعفري تابع فقه امام جعفر صادق رضی الله عنه هستند؟

 

مفاهيمي ‏که در بين اقشار متوسط مسلمانان شايع است، اطلاق عنوان «جعفري» بر شيعه اماميه‎ است به ‏جهت اينکه آنان در فقه تابع مذهب امام جعفر صادق رضی الله عنه  هستند و فقه آنان به امام جعفر صادق نسبت داده ‏شده است. اما وقتي به آثار و لوازم اين عنوان به دقت نگاه مي‏کنيم به جايي نمي‏رسيم! زيرا پيروان مذهب ‏جعفري در حقيقت:‏
تابع فقه مشهور امام جعفر صادق نيستند.‏
يا تابع فقيهي نيستند که فقه جعفر را برايشان نقل کند.‏
يا تابع فقهي نيستند که بر اساس نظريات امام جعفر پايه گذاري شده باشد.‏
يا – حداقل – تابع فقهايي نيستند که در اغلب مسائل فقهي اتفاق نظر داشته باشند.‏
به جاي تبعيت از فقهي معلوم و مشخص که نسبت آن به امام جعفر مشهور باشد، مي‏بيني که آنان عملاً در ‏مسأله امامت نظرات مختلفي دارند و از چند فقيه با نظرات متفاوت تقليد مي‏کنند. و مي‏ دانند که هر فقيهي ‏مذهب خاص خودش را دارد. از نظر آنان هر کس از يکي از آنها تقليد ‏ می کند.
از جهتي ديگر اهل تشيع در ميانشان کتاب فقهي يا کتاب حديثي ‏که امام جعفر به دست خودش تأليف و نوشته باشد يا شاگردان ‏نزديک به او آن را جمع آوري کرده باشند، ندارند تا در موقع نياز ‏بدان مراجعه کنيم و مطمئن باشيم که مربوط به ايشان است. و هيچ ‏مستندي که به آن فتوا دهند ندارند بجز رواياتي که صحتشان قطعي ‏نيست، تازه به صراحت از آنها ايراد مي‏گيرند و از آنها مشکوک اند!‏
نزد شيعه کتابي در فقه که امام جعفر صادق رضی الله عنه خودش آن را نوشته باشد يا شاگردانش تدوين کرده باشند و مردم تا امروز آن را به کار ببرند موجود نيست همچنان که عادت بقية فقهاء مذاهب اين چنين بوده است. و آنچه که به امام جعفر در فقه نسبت داده شده صدها سال بعد از وفاتش نوشته شده و سند صحيحي ندارد که به آن اعتماد کنيم.
حقايقي که روشن است اما از ذهن عوام شيعه پنهان است، اين است که جعفر صادق رضی الله عنه  – يا هر کدام از دوازده امام – نه در فقه و نه در حديث کتابي تأليف نکرده اند!
بر عکس ائمه چهار مذهب و ديگران، که هر کدام هم در فقه و هم در حديث کتاب تأليف کرده اند.
امام ابوحنيفه نعمان بن ثابت رحمه الله براي ما در حديث «المسند» به جا گذاشته. و در فقه او هم شاگردان مستقيمش مانند ابويوسف و محمد بن حسن شيباني به تدوين و نقل آن همت گماشته اند.
امام مالک بن انس رحمه الله به قلم خودش «موطأ» در فقه و حديث به جا گذاشت.
امام شافعي رحمه الله «المسند» در حديث، و «الأم» در فقه به جا گذاشت. و او با كتاب (الرسالة) باني و مؤسس علم اصول فقه محسوب مي‏شود و اين اولين كتابي بود كه در اسلام در اين باب تاليف شده است.
و امام احمد بن حنبل شيباني :، «مسندش در حديث مثل آتش بر روي عَلَم مي‏درخشد. و فقهش هم، محفوظ و مدّون است». و از مشهورترين شاگردانش، آنهايي که فقهش را تدوين کرده اند، امام خلال رحمه الله مي‏باشد.
حتي امام زيد بن علي رضی الله عنهما فقه مدون و کتاب مسند در حديث دارد.
بجز جعفر بن محمد، صادق! که نه در حديث و نه در فقه کتابي ندارد که خودش نوشته باشد يا شاگردانش آن را جمع آوري کرده باشند. و شيعه هيچ مسندي از امام جعفر ندارند که به آن فتوا دهند. بجز رواياتي که صحيح بودنشان براي آنها هم قطعي نيست و تازه به صراحت از آن روايات ايراد مي‏گيرند و در آنها شک دارند.
و رواياتي که به امام جعفر نسبت داده شده با فاصله زماني زيادي تدوين شده اند. قديمي‏ترين کتاب حديثي که به صورت ابواب فقهي نوشته شده و نزد اماميه معتمد و معتبر است و امروزه در دست مي‏باشد، کتاب «فروع الکافي» اثر کليني (متوفي سال 329 هـ .ق) مي‏باشد. يعني (180) سال بعد از وفات امام جعفر صادق! سپس بعد از کليني، محمد بن علي بابويه قمي (متوفي سال 381 هـ. ق) کتاب «فقيه من لا يحضره الفقيه» نوشته است. يعني بيش از (230) سال بعد از جعفر صادق!!
به کتاب" افسانه مذهب جعفري" نوشته " دکتر طه حامد دليمي " مراجعه کنيد که در سايت عقيده (Aqeedeh.Com) يا نوار اسلام (Islamtape.Com) موجود است.

والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ابوهريره رضی الله عنه  مي‌گويد: هيچ‌گاه نشد كه حسن رضی الله عنه  را نبينم و از چشمانم، اشك سرازير نشود. (الدوحة النبوية الشريفة، ص74)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 7814
دیروز : 3293
بازدید کل: 8243159

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010