Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 18

----

14/04/1446

----

27 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است: "خيركم خير لاهله" يعنى "بهترين شما كسى است كه براى خانواده اش بهتر باشد".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اجتماعی>زن>زن > اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان در رفتارهاي عمومي و مهم براي بانوان مسلمان

شماره مقاله : 9966              تعداد مشاهده : 719             تاریخ افزودن مقاله : 20/2/1390

اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان در رفتارهاي عمومي و مهم براي بانوان مسلمان


1. نافرماني از پدر و مادر : به صورت بلند كردن صدا و پرخاش در برابر آنان و گوش ندادن به سخنان‌شان.
خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد : «و پروردگار تو مقرر كرده كه جز او مپرستيد و به پدر و مادر [خود] احسان كنيد. اگر يكي از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگي رسيدند به آنان [حتي] اوف مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنان سخني شايسته بگوي». [اسراء: 23].
يكي از موارد نافرماني از پدر و مادر كمك نكردن دختران به مادرانشان در كارهاي خانه است.
2. ترك امر به معروف و نهي از منكر و دعوت به سوي خدا در محافل زنانه.
سبب اين كار ممكن است يا شرم داشتن از زنان اطراف باشد و يا ترس از آنان به ويژه هرگاه از نظر اجتماعي بزرگ‌تر باشند. همچنين مي‌تواند به دليل اين اصل باشد كه مي‌گويد : «مردم را به خدا واگذار».
اين اسباب همه از وسوسه‌هاي شيطان است، خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد : «مردان و زنان با ايمان، دوستان يكديگرند، كه به كارهاي پسنديده وا مي‌دارند و از كارهاي ناپسند باز مي‌دارند، و نماز را برپا مي‌كنند و زكات مي‌دهند، و از خدا و پيامبرش فرمان مي‌برند، آنانند كه خدا به زودي مشمول رحمت‌شان قرار خواهد داد، كه خدا توانا و حكيم است».
از راه‌هاي دعوت به سوي خداوند، مي‌توان به پخش نوار و كتب اسلامي و سخنراني‌هاي هدفمند و نصيحت‌هاي مؤثر در مجالس زنانه اشاره كرد.
3. انتشار انواع آفت‌هاي زبان در مجالس زنانه. از جمله اينكه زني از روي بي‌دانشي به ديگري فتوا دهد و بگويد : اين كار حرام است و آن حلال. همچنين نپذيرفتن سخن علما و مشغول شدن به غيبت، سخن چيني، تهمت‌زني، دروغگويي و ديگر كارهايي كه از آفت‌هاي زبان به شمار مي‌آيد.
4. آسان‌گيري در نگاه به مردان بيگانه و نامحرم، انگار كه امر به نگاه نكردن ويژه‌ي مردان است، حال آنكه خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد :
«و به زنان باايمان بگو : ديدگاه خود را [از هر نامحرمي] فرو بندند و پاكدامني ورزند و زيورهاي خود را آشكار نگردانند، مگر آنچه كه [طبعاً] از آن پيداست. و بايد روسري خود را بر گردن خويش [فرو] اندازند، و زيورهايشان را جز براي شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران شوهرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان يا پسران خواهرانشان يا زنان [هم‌كيش] خود يا كنيزانشان يا خدمت‌كاران مرد كه [از زن] بي‌نيازند يا كودكاني كه بر عورت‌هاي زنان آگاهي ندارند آشكار نكنند، و پاهاي خود را [به گونه‌اي به زمين] نكوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مي‌دارند معلوم گردد. اي مؤمنان همگي [از مرد و زن] به درگاه خدا توبه كنيد، اميد كه رستگار شويد». [نور‌ : 31]
5. اينكه زني با نگاه كردن به زن ديگر او را براي محرم خود توصيف كند، طوري كه گويا او را مي‌بيند، بي‌آنكه هدفي شرعي همچون ازدواج در ميان باشد. پيامبر فرموده است : «نبايد زني به زني نگاه كند و آنگاه او را براي شوهرش توصيف كند گويا كه شوهرش او را مي‌بيند». [متفق عليه] همچنين روا نيست تصوير دوستانش را به شوهر مردان محرم خود نشان دهد.
6. همانندي زن با مردان در لباس پوشيدن، طرز رفتار و گفتار و وارد شدن به كارهايي كه مختص به مردان است.
از ابن عباس رضي الله عنه روايت كرده‌اند كه : «پيامبر  صلی الله علیه و سلم  مرداني كه خود را همانند زنان كنند و زناني كه خود را همانند مردان نمايند لعنت كرده است». [روايت بخاري].
7. ارتكاب نوعي از ربا. بدين صورت كه برخي از زنان طلاي قديم خود را با طلاي جديد تعويض مي‌كنند و تفاوت قيمت را در آن لحظه مي‌پردازند كه اين كار عين ربا است. بايد براي پرهيز از ربا طلاي قديم خود را بفروشد و پس از دريافت قيمتش طلاي جديدي را كه مي‌خواهد بخرد.
8. تباه كردن وقت در راه‌هاي بيهوده. از آن‌جا كه وقت مهمترين چيزي است كه هرگز جبران و برگشت‌ناپذير است، ضروري مي‌نمايد تا آن را در راه‌هاي مفيد و ارزشمند بگذرانيم. همچون قرائت قرآن، احاديث پيامبر  صلی الله علیه و سلم ، و ديدن و شنيدن نوارهاي صوتي و تصويري مفيد و مطالعه‌ي كتاب‌هاي آموزنده، زيرا تنها از اين راه‌ها مي‌توانيم بر‌ آگاهي و دانش خود بيفزاييم.
9. تكبر و غرور به دل راه دادن؛ از طريق زيبا ظاهر شدن و پوشيدن لباس‌هاي گران‌قيمت و يا به وسيله‌ي زيبايي و جمالي كه خداوند به او ارزاني داشته است، اين كاري بس زشت و ناپسند است كه انجام دهنده‌اش را به نابودي مي‌كشاند.
پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «كسي كه در قلبش ذره‌اي از كبر باشد به بهشت راه نمي‌يابد». [روايت مسلم].
از اشكال كبر و غرور در ميان زنان، پيش سلام نبودن نسبت به يكديگر است.
10. سخن گفتن به نرمي و ناز با مردان بيگانه؛ كه بيش‌تر ازطريق تلفن صورت مي‌گيرد و باعث مي‌شود تا بسياري از دختران و زنان ساده به راحتي در دام مرداني بيماردل و گرگ‌صفت افتند.
خداوند بلندمرتبه فرموده است : «اي همسران پيامبر، شما مانند هيچ يك از زنان [ديگر] نيستيد، اگر سر پروا داريد پس به ناز سخن مگوييد تا آن كه در دلش بيماري است طمع ورزد و گفتاري شايسته گوييد». [احزاب : 31].
اين در مورد زنان پيامبر بود، پس در مورد زناني كه در مقايسه با آنان تقوا و منزلتي پايين‌تر دارند چگونه خواهد بود؟
11. توشه برنگرفتن براي آخرت. بعضي از زنان يا قرائت قرآن بلد نيستند يا آنكه فقط در ماه رمضان تلاوت مي‌كنند، و بر نمازهاي سنت، از جمله نماز وتر و ضحي مواظبت ندارند.
12. مخالفت با امري فطري؛ كه عبارت است از كوتاه كردن ناخن‌ها.
برخي از زنان يافت مي‌شوند كه ناخن‌هاي خود را بلند نگه مي‌دارند و بر آن‌ها لاك مي‌زنند كه اين ماده‌ي رنگي مانع رسيدن آب به ناخن‌ها مي‌شود كه بسياري از زنان با وجود آن وضو مي‌گيرند و نماز مي‌خوانند، در حالي كه نمازشان به دليل درست نبودن وضوي‌شان باطل است. از اين رو كسي كه به ناخن‌هايش لاك مي‌زند بايد پيش از وضو آن‌ها را از بين ببرد.
13. برگزيدن دوستان بد. كساني كه باعث سهل‌انگاري او در گزاردن حقوق خداوند و محافظت بر كرامت، آبرو و منزلتش مي‌شوند، و او را به راه‌هايي مي‌كشانند كه سرانجام خوبي نخواهد داشت.
14. افزودن عزاداري و مجلس ترحيم مرده از سه شبانه‌روز؛ در صورتي كه مرده شوهر زن نباشد.
پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است :‌«براي زن مؤمن به خدا و روز آخرت حلال نيست براي مرده‌اي بيشتر از سه شبانه‌روز به سوگواري بنشيند مگر براي شوهرش كه مدت آن چهارماه و ده‌ روز است». ‍[متفق عليه].
15. پايبند نبودن به آ‌داب سوگواري طبق شريعت اسلامي. زني كه براي شوهرش به سوگواري نشسته است نبايد در اين مدت از لباس‌هاي زينتي، زيورآلات و لوازم آرايشي و خوش‌بو استفاده كند. همچنين نبايد جز براي ضرورت از منزل بيرون رود، البته روا نيست لباس سياه بپوشد، زيرا اين كار دليلي شرعي ندارد، بلكه كاري باطل و ناپسند است.
16. نوشتن مطالب و مقالات هرزه و بي‌مايه كه چه بسا موجب تحريك و به فتنه افتادن جوانان گردد.
همچنين مطالعه‌ي مطالب و ديدن تصاوير خلاف عفت و نگه داشتن و يا چسبانيدن تصاوير مردان بيگانه بر ديوار اتاق و ابراز عشق و دوستي به آنان و پيروي و تقليد از نامسلمانان در رفتار، پوشش، اصلاح موي سر و غيره، زيرا اينكار به دليل همانندي با نامسلمانان و دشمنان خدا و پيامبرش روا نيست، بلكه براي زن مسلمان شايسته است تا فرهنگ و شخصيت اسلامي خود را حفظ كند و با ايمان و اسلام خود احساس عزت و افتخار نمايد. خداوند بلندمرتبه مي‌فرمايد :
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد، دشمن من و دشمن خودتان را به دوستي برمگيريد [به طوري] كه با آنان اظهار دوستي كنيد و حال آنكه قطعاً به آن حقيقت كه براي شما آمده كافرند». [ممتحنه : 1]
و پيامبر  صلی الله علیه و سلم  فرموده است : «هر كس با محبوب خود است». و در جايي ديگر مي‌فرمايد : «هر كس خود را با گروهي مانند سازد از آنان است».

از کتاب: اعمال مخالف با شرع برخی از بانوان مسلمان، گردآوری: عبدالله بن عبدالرحمن الجبرین، مترجم: مجید احمدی
 
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال ميمون بن مهران: «من كان يريد أن يعلم ما منزلته عند الله عز وجل، فلينظر في عمله فإنه قادم على عمله كائنا ما كان». "حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني. میمون بن مهران رحمه الله فرمود: «هرکس که می خواهد بداند منزلت و جایگاهش نزد خداوند چیست، پس به عملش نگاه کند، چرا که او با عملش (نزد خدا) خواهد آمد هرچه که باشد».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 368
دیروز : 3856
بازدید کل: 8516614

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010