Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: " فِي الْجُمُعَةِ سَاعَةٌ لَا يُوَافِقُهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ قَائِمٌ يُصَلِّي فَسَأَلَ اللَّهَ خَيْرًا إِلَّا أَعْطَاهُ (متفق عليه)، يعنى: " در روز جمعه وقتى هست كه هر مسلمانى كه در آن دعاء كند و از خداوند طلب خير ميكند به او عطا ميكند ".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>مسائل قرآنی و حدیث>قرآن > احادیث صحیح نبی اکرم صلى الله عليه و سلم درباره فضیلت قرآن کریم

شماره مقاله : 9941              تعداد مشاهده : 370             تاریخ افزودن مقاله : 18/2/1390

احادیث صحیح نبی اکرم صلى الله عليه و سلم درباره فضیلت قرآن کریم

1. عثمان بن عفان رضی الله عنه می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «بهترین شما کسی است که قرآن را یاد بگیرد و به دیگران یاد بدهد»[1].
2. أبو موسی أشعری رضی الله عنه می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «قرآن حجتی به نفع تو یا حجتی علیه توست»[2]. (اگر آن را تلاوت نمایی، به آن، عمل کنی، حجتی به نفع تو خواهد بود؛ در غیر این صورت، حجتی علیه تو خواهد بود).
3. عایشه رضی الله عنها می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «کسی که در خواندن قرآن، مهارت دارد، (روز قیامت) منزلتی مانند منزلت فرشتگان بزرگوار و نیکوکار خواهد داشت، و کسی که با لکنت زبان و سختی آن را تلاوت نماید، دو پاداش دارد»[3].
4. عمر بن خطاب رضی الله عنه می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «خداوند به وسیله این کتاب، ملت هایی را بالا می‌برد و ملت های دیگری را به ذلت و خواری می کشاند»[4].
5. عبدالله بن مسعود رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «هر کس، یک حرف از کتاب الهی، تلاوت نماید، یک نیکی برایش ثبت می‌شود. و آن نیکی، ده برابر می شود. من نمی گویم: «الف لام میم» یک حرف است؛ بلکه الف، یک حرف، لام یک حرف، و میم یک حرف دیگر است»[5].
6. أبوسعید خدری رضی الله عنهما می‌گوید : رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «همیشه به یا د خداوند متعال باش و قرآن را تلاوت کن؛ زیرا تلاوت قرآن، روحت در آسمان و ذکرت در روی زمین به شمار می رود»[6].
7. ابن مسعود رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «هر کس، دوست دارد محبتش نسبت به خدا و پیامبرش، افزایش یابد، قرآن را از مصحف تلاوت نماید»[7]. یعنی با نگاه به مصحف تلاوت کند.
8. ابن عمر رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «غبطه خوردن فقط بر دو نفر، جایز است: نخست، شخصی که خداوند متعال به او قرآن عنایت نموده است و او آن را شب و روز، تلاوت می نماید. و دومی، کسی که خداوند متعال به او مال عنایت فرموده است و او آن را شب و روز، انفاق می نماید»[8].
9. عبدالله بن مسعود رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «چقدر بد است برای کسی که می‌گوید: فلان و فلان آیه را فراموش کردم؛ بلکه فراموش گردانیده شده اند. قرآن را زیاد تلاوت کنید؛ زیرا قرآن، زودتر از فرار کردن شتر از سینه مردم، می گریزد»[9].
10. أبوموسی أشعری رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «مؤمنی که قرآن می‌خواند و به آن، عمل می‌کند مانند ترنجی است که طعم خوبی دارد و هم از بوی خوشی برخوردار است. و مؤمنی که قرآن نمی‌خواند ولی به آن، عمل می‌کند مانند خرمایی است که طعمش شیرین است ولی بویی ندارد. و مثال منافقی که قرآن می‌خواند، مانند ریحانی است که بویش خوب ولی طعمش تلخ است. و مثال منافقی که قرآن نمی‌خواند، مانند حنظله (هندوانه ابوجهل) است که هم طعمش تلخ یا ناپاک است و هم بوی تلخی دارد»[10].
11. جندب رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «قرآن بخوانید تا زمانی که دل های شما بر آن، اتفاق دارند؛ و هرگاه در آن، اختلاف نمودید، بروید»[11]. یا اینکه «تا زمانی که حضور قلب دارید، قرآن تلاوت نمایید، اما هنگامی که حضور قلب ندارید و فکرتان، پراکنده گردید، آن را ترک کنید».
12. أبوهریره رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «هرگاه، گروهی از مردم در یکی از خانه های خدا (مساجد) جمع شوند و کتاب الهی را تلاوت کنند و آن را برای یکدیگر بخوانند، آرامش بر آنان، نازل می شود و فرشتگان آنها را احاطه می‌کنند و خداوند آنان را نزد فرشتگان یاد می نماید»[12].
13. عبدالله بن عمرو رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «روزه و قرآن برای بنده شفاعت می‌کنند؛ روزه می‌گوید: پروردگارا! من او را روزها از خوردن و نوشیدن جلوگیری کردم، پس شفاعتم را درباره او قبول کن. قرآن می‌گوید: پروردگارا! من او را شب ها برای خوابیدن نگذاشتم؛ پس شفاعتم را در مورد او قبول کن. اینجاست که شفاعت آنها پذیرفته می شود»[13].
14. بریده رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «هرکس، قرآن بخواند و یاد بگیرد و به آن عمل نماید، روز قیامت بر سر پدر و مادرش تاجی از نور می‌گذارند که نوری مانند نور خورشید دارد. همچنین دو دست لباس به آنان می‌پوشانند که از همه دنیا، ارزش بیشتری دارند.آنان می‌گویند: به سبب چه عملی این لباس ها را به تن ما نموده اند؟ جواب می‌دهند: به سبب اینکه فرزند شما قرآن را فرا گرفته است»[14].
15. عمر رضی الله عنهما می‌گوید: رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: «همانا این قرآن بر هفت وجه نازل شده است. پس با هر قرائتی که برای شما آسان‌تر است، بخوانید»[15].

گرفته شده از کتاب: فضایل صحیح آیات و سوره‌های قرآن کریم
نویسنده: فخرالدین بن زبیر بن علی محسنی
ترجمه: عبدالقادر ترشابی


________________________________________
[1]- صحیح بخاری و مسلم.
[2]- صحیح مسلم.
[3]- صحیح بخاری و مسلم.
[4]- صحیح مسلم.
[5]- روایت ترمذی و این حدیث، صحیح می باشد چنانچه در صحیح سنن ترمذی آمده است.
[6]- روایت احمد؛ و این حدیث، حسن می باشد چنانچه در سلسله صحیحه آمده است.
[7]- روایت بیهقی در الشعب با سند حسن چنانچه در سلسله صحیحه آمده است.
[8]- صحیح بخاری و مسلم.
[9]- صحیح بخاری و مسلم.
[10]- صحیح بخاری و مسلم.
[11]- صحیح بخاری و مسلم.
[12]- صحیح مسلم.
[13]- روایت احمد و طبرانی و حاکم نیشابوری با سند صحیح چنانچه در صحیح ترغیب و ترهیب آمده است.
[14]- روایت حاکم نیشابوری و نگا سلسله صحیحه.
[15]- صحیح بخاری ومسلم.

 
============
نوار اسلام
IslamTape.Com

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 امير مؤمنان علی رضی الله عنه می‌فرمايد: «بدانيد! كه من پيامبر نيستم و به من وحي نمي‌شود، امّا به كتاب خدا و سنّت محمّد صلی الله علیه و سلم  هر چه در توان داشته باشم عمل مي‌كنم»  الشفا قاضي عياض 556/2

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6550
دیروز : 3293
بازدید کل: 8241895

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010