Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 18

----

14/04/1446

----

27 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

از ابوهريره روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "من نفس عن مسلم کربة من کرب الدنيا نفس الله عنه کربة من کرب يوم القيامة، و من يسر علي معسر يسر الله عليه في الدنيا و الآخرة، والله فيعون العبد مادام العبد في عون أخيه" (روايت مسلم 2699/2074/4) «هرکس يک گرفتاري از گرفتاريهاي دنيا را از مسلماني بردارد، خداوند يکي از گرفتاريهاي قيامت را از او برمي‌دارد، و کسي که بر تنگدستي آسان بگيرد، خداوند در دنيا و آخرت بر او آسان مي‌گيرد، و خداوند يار و ياور بنده است تا آن وقت که بنده ياور برادرش باشد».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>ادیان دیگر>مسیحیت > نقد نظریه محاسبه

شماره مقاله : 9439              تعداد مشاهده : 329             تاریخ افزودن مقاله : 16/1/1390

نقد نظریه محاسبه 


محاسبه مردم:
مسیحیان می گویند که: عیسی علیه السلام بعد از آنکه به دار آویخته شد، سه روز بعد دوباره زنده شد، و سپس به آسمانها بلند شد، و در کنار راست رب نشست، و روز قیامت به محاسبه مردم خواهد پرداخت، و هر کی را مطابق اعمالش جزا خواهد داد.
در مورد محاسبه مردم، یوحنا در انجیل خود چنین نقل می کند: «به یقین بدانید که زمانی خواهد آمد، و در واقع آن زمان شروع شده است که مردگان صدای پسر خدا را خواهند شنید، و هر که بشنود زنده خواهد شد، زیرا همانطور که پدر منشأ حیات است، به پسر هم این قدرت را بخشیده است تا سر چشمه زندگی باشد، و به او اختیار داده است که داوری نماید، زیرا پسر انسان است»([1]).
و همچنین بولس در رساله دوم خود به اهل قرنت در فصل پنجم، فقره 10 چنین می نویسد: «زیرا همه ی ما همان طور که واقعاً هستیم باید روزی در مقابل تخت داوری مسیح بایستیم تا مطابق آنچه که با بدن خود کرده ایم چه نیک و چه بد جزا بیابیم».

نقد نظریه محاسبه:
نظریه یا عقیده محاسبه از عقیده الوهیت مسیح متفرع شده است، پس عقیده ای مذکور بر چند وجه باطل است:
1- قبلا ما واضح ساختیم که الوهیت مسیح برای اولین بار تحت تأثیر افکار بولس، در مجمع نیقیه به تصویب رسید، و این عقیده را دستگاه حاکمه با زور نیزه بر مردم تحمیل کرد، و از آریوس و شاگردانش می توان بحیث بارزترین تجمع مخالف با عقیده الوهیت مسیح، نام برد. پس الوهیت مسیح یک امر باطل، پوچ و کاملا بی اساس است که نه عقل آنرا تأیید میکند و نه نقل.
2- ثبوت این عقیده فرع از ثبوت اناجیل است، و حال اناجیل را ما به تفصیل قبلا بیان داشتیم، بویژه انجیل یوحنا که بیشتر این مسائل محرف تنها در همان ذکر شده است. و انجیل یوحنا از نگاه تاریخی بی ارزش ترین اناجیل است، و حتی یک عده از مسیحیان بر قلابی بودن آن نیز شهادت داده اند.
اما با رسائل بولس نمی توان چیزی را ثابت نمود. و شرح حال وی قبلا گذشت.
روزنامه تایمز، شماره 15 جولائی 1966م بعد از آنکه نصوص مربوط به عقیده محاسبه را ذکر نموده از آن چنین پاسخ داده است:
نصی که منسوب به عیسی علیه السلام بوده به این ترتیب است: «من هرگز به محاسبه مردمم نسبت به اعمال آنها نمی پردازم، و بر علیه آن حکمی نمی کنم، ذاتی که مرا فرستاده است محاسبه و حکم از صنع خاص او است»([2]).
3- عقیده محاسبه از ادیان وثنی پیشین، وارد مسیحیت شده است. چون همین عقیده کشته شدن خدا و سپس زنده شدن او، و بلند شدن او به آسمان، عقیده مصری های پیشین در باره إله شان «أوزوریس» و عقیده رومی ها در باره معبودشان «رملس» و عقیده فارسی ها در باره «میترا» و عقیده برهمن ها در باره «وشنو» و عقیده ای بودائی ها در باره «بودا» می باشد([3]). و مسیحیت به شدت تحت تأثیر این ادیان قرار گرفته است. به همین اساس می بینیم که مسائل بنیادین در مسیحیت محرف به صورت کلی از همین ادیان وثنی پیشین اقتباس شده است.


زیرنویس:
[1] - انجیل یوحنا، فصل پنجم، فقره 26.
[2] - به نقل از کتاب: مسیحیت چیست؟ ص: 87.
[3] - النصرانیة والإسلام ص: 59-60 .



سایت مهتدین
Mohtadeen.Com





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

سفيان ثوري: ابليس بدعت را بيش از معصيت دوست دارد، زيرا معصيت قابل توبه است، و بدعت نيست.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1128
دیروز : 3856
بازدید کل: 8517374

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010