Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 


 رسول الله صَلَّى اللَّهِ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرموده است: [جُعِلَتْ لِي الْأَرْضُ مَسْجِدًا وَطَهُورًا ]
 « زمین برای من (و امّتم) مسجد و پاک کننده قرار داده شده است»
بخاری(335)ومسلم(521)

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>عمر بن خطاب رضی الله عنه > اسلام آوردن عمر بن خطاب رضی الله عنه

شماره مقاله : 8843              تعداد مشاهده : 393             تاریخ افزودن مقاله : 21/12/1389

پیامبر صلی الله علیه و سلم و دعوت نمودن عمر بن الخطاب رضی الله عنه

طبرانى از عبداللَّه بن مسعود رضی الله عنه روایت نموده، كه گفت: پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم فرمود: «بار خدایا اسلام را به عمربن الخطاب و یا به ابوجهل بن هِشام عزّت بخش» خداوند (جل جلاله) دعاى پیامبرش را در ارتباط با عمر بن الخطاب رضی الله عنه مورد اجابت قرار داد، و اسلام با ایمان آوردن وى تقویت یافت و بت‏ها توسط وى منهدم گردیدند. هیثمى (61/9) مى‏گوید: رجال وى رجال صحیح اند غیر مجالد بن سعید كه، ثقه دانسته شده است.
و نزد طبرانى از حدیث ثوبان... حدیث را چنان كه در باب صحابه و تحمّل سختى‏ها درباره سعید بن زید و همسرش فاطمه خواهر عمر رضی الله عنه خواهد آمد، ذكر نموده، و در آن آمده: پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم از بازوهاى عمر گرفته و او را تكان داده گفت: «چه مى‏خواهى؟ و براى چه آمده‏اى؟» عمر رضی الله عنه به وى عرض نمود: آنچه را كه به سوى آن دعوت مى‏كنى، برایم عرضه كن، پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمود: «گواهى بده كه خداى جز یك معبود نیست، و او واحد و بى شریك است، و محمّد بنده و پیامبر اوست» عمر رضی الله عنه در همانجا به اسلام مشرّف گردیده گفت: بیرون[1] مى‏روم.[2]
 و نزد نُعَیم در الحلیه (41/1) از اسلم روایت است كه: عمر رضی الله عنه به ما گفت: آیا دوست دارید تا داستان اسلام آوردنم را برایتان بازگو كنم؟ گفتیم: بلى، وى فرمود: من از جمله شدیدترین و سرسخت‏ترین دشمنان پیامبر صلی الله علیه و سلم بودم، وى افزود: در خانه نزدیك صفا نزد وى آمده، و در پیش رویش نشستم. او گریبانم را گرفته گفت: «اى فرزند خطاب مسلمان شو، بارخدایا وى را هدایت فرما»، مى‏گوید: من گفتم: گواهى مى‏دهم كه معبود بر حقى جز یك خدا نیست، و گواهى مى‏دهم كه تو فرستاده خدا هستى. عمر افزود: مسمانان به یكبارگى همه تكبیر گفتند، كه صداى تكبیر آنها در كوچه‏ها و راه‏هاى مكّه شنیده شد... و حدیث را متذكّر شده. بزار این را نیز به سیاق دیگرى چنان كه خواهد آمد روایت كرده است.


[1] منظور آنست كه به سوى مردم بيرون مى‏روم و  آنان را به خداى واحد دعوت مى‏كنم.
[2] داستان اسلام عمر و خواهر و شوهر خواهرش از تمام طرق آن ضعیف است. این داستان از ثوبان و انس و اسلم مولای عمر از عمر و همچنین ابن عباس از عمر روایت شده و هیچکدام از طرق آن خالی از راویان متروک یا ضعیف نیست. ذهبی در «المیزان» (3/375) حکم به منکر بودن آن داده است. نگا: سیره‌ی ابن هشام (1/214) چاپ دار ابن رجب.

از کتاب: حیات صحابه، مؤلّف علّامه شیخ محمّد یوسف كاندهلوى، مترجم: مجیب الرّحمن (رحیمى)، جلد اول، به همراه تحقیق احادیث کتاب توسط:محمد احمد عیسی (به همراه حکم بر احادیث بر اساس تخریجات علامه آلبانی)
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

عن الأوزاعي، قال: كان يقال: خمس كان عليها أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم والتابعون بإحسان، لزوم الجماعة، واتباع السنة، وعمارة المسجد، وتلاوة القرآن، والجهاد في سبيل الله. امام اوزاعی رحمه الله فرمود: « پنج چیز بود که اصحاب محمد صلی الله علیه وسلم و تابعینی که در نيکى از آنها پيروى کردند همواره بر آن پایبند بودند: نماز جماعت، پیروی از سنت نبوی، آبادانی مسجد، و تلاوت قرآن، و جهاد در راه خدا».

"حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6752
دیروز : 3293
بازدید کل: 8242097

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010