Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

انس بن مالک می‌گوید : رسول خدا صلی الله علیه و سلم روزی همراه با ابوبکر و عمر و عثمان رضی الله عنهم به کوه احد رفته بودند کوه زیر پای ایشان لرزشی کرد، رسول خدا با پای مبارک خویش بر روی آن زد و فرمود : «ای احد آرام باش! که پیامبری و صدّیقی و دو شهید بر روی تو قرار دارند.»

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>عمر بن خطاب رضی الله عنه > حرص حضرت عمر رضی الله عنه بر دعوت و برگشتن مرتدین به دین اسلام

شماره مقاله : 8840              تعداد مشاهده : 373             تاریخ افزودن مقاله : 21/12/1389

حرص حضرت عمر رضی الله عنه بر دعوت و برگشتن مرتدین به دین اسلام

عبدالرزاق از انس رضی الله عنه روایت نموده، كه گفت: ابوموسى مرا به خاطر رسانیدن خبر فتح شوشتر - بزرگترین شهر خوزستان - نزد حضرت عمر رضی الله عنه فرستاد. عمر رضی الله عنه از من پرسید - آن وقت شش تن از اهل بَكر بن وائل از اسلام برگشته و با مرتد شدن به مشركین پیوسته بودند - و گفت: آن افراد مربوط به بكر بن وائل چه شدند؟ پاسخ دادم: اى امیرالمؤمنین! آنها مردمانى اند كه از اسلام مرتد شده و به مشركین پیوسته‏اند، و راهى جز كشته شدن در پیش نداشتند. آن گاه عمر رضی الله عنه فرمود: اگر آنها را به سلامت مى‏گرفتم برایم از طلوع آفتاب بر هر زرد و سفید[1] بهتر و محبوبتر بود. پرسیدم: اى امیرالمؤمنین، اگر آنها را سلامت گرفتار مى‏نمودى با ایشان چه برخوردى مى‏كردى؟ به من گفت: همان دروازه‏اى را كه از آن بیرون رفته بودند، براى‏شان عرضه مى‏نمودم تا در آن وارد شوند. اگر این كار را انجام مى‏دادند، از آنها مى‏پذیرفتم، و الّا آنها را روانه زندان مى‏ساختم. این چنین در الكنز (79/1) آمده، و بیهقى (207/8) نیز آن را بالمعنى روایت كرده است.
و نزد مالك و شافعى و عبدالرزاق و ابوعُبَید در الغریب و بیهقى (ص 207) از عبدالرحمن قارى روایت است كه گفت: مردى از طرف ابوموسى نزد حضرت عمر رضی الله عنه آمد، عمر رضی الله عنه وى را ازاحوال مردم پرسید و او خبر آنها را به حضرت عمر رضی الله عنه رسانید، بعد از آن حضرت عمر رضی الله عنه پرسید: آیا خبر جدیدى را از شهرهاى دور در دست دارید؟ پاسخ داد: بلى، مردى پس از اسلام آوردنش كافر گردید، عمر رضی الله عنه گفت: با وى چه كار كردید؟ آن مرد پاسخ داد: ما او را گرفتار نموده و گردنش را قطع كردیم، عمر رضی الله عنه گفت: چرا وى را سه روز حبس ننمودید و هر روز یك نان به او مى‏دادید، از وى طلب توبه مى‏كردید، شاید او توبه مى‏نمود، و به امر خداوند (جل جلاله) بر مى‏گشت؟! بار خدایا، من در آنجا حاضر نبودم، و به این كار دستور نداده‏ام و از آن وقتى كه خبرش به من رسید اظهار رضایت مندى ننموده‏ام!
و نزد مُسَدَّد و ابن عبدالحكم از عمرو بن شعیب از پدرش از پدر بزرگش روایت است كه گفت: عمرو بن العاص رضی الله عنه با نوشتن نامه‏اى براى حضرت عمر رضی الله عنه از وى در قبال مردى طالب هدایت شد كه اسلام آورده بود، و بعد كافر شده، بعد از آن اسلام آورده و باز كافر شده بود، حتى این عمل را چندین مرتبه تكرار نموده بود. آیا اسلام وى را قبول كند و یا خیر؟ عمر رضی الله عنه به او نوشت، كه اسلام وى را تا آن وقت كه خداوند (جل جلاله) از ایشان قبول مى‏كند بپذیر، اسلام را به وى عرضه كن اگر آن را پذیرفت او را رها كن. وگرنه سرش را قطع نما. این چنین در الكنز (79/1) آمده است.


[1] هدف از زرد طلا و از سفيد نقره است، يعنى به سلامت گرفتن و در صورت ممكن داخل شدن دوباره آنها به اسلام از تعلق گرفتن همه طلاها و نقره‏ هاى دنيا برايم بهتر بود. م.

از کتاب: حیات صحابه، مؤلّف علّامه شیخ محمّد یوسف كاندهلوى، مترجم: مجیب الرّحمن (رحیمى)، جلد اول، به همراه تحقیق احادیث کتاب توسط:محمد احمد عیسی (به همراه حکم بر احادیث بر اساس تخریجات علامه آلبانی)
 
مصدر:
دائرة المعارف شبکه اسلامی
IslamWebPedia.Com
 




 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قول شافعی: وقتی قرآن و سنّت وجود دارد، هر کسی آنها را بشنود عذری ندارد و باید از آن دو اطاعت نماید و در مواردی که قرآن و سنّت چیزی نگفته باشند، به گفته‌های اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و سلم یا به قول یکی از آنان مراجعه می‌کنیم. الامام شافعی 7/265

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 12765
دیروز : 3293
بازدید کل: 8248110

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010