Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عمرو بن عاص رضی الله عنه  می‌گوید: از رسول خدا صلی الله علیه و سلم  پرسیدم: چه کسی را بیشتر از همه دوست داری؟ فرمود: «عایشه را». گفتم: از میان مردان، چه کسی را؟ فرمود: «پدر عائشه را». گفتم: سپس چه کسی را؟ فرمود: «عمربن خطاب را» و آن‌گاه مردان دیگری را نیز نام برد.
الاحسان فی صحیح ابن حبان (15/309)

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>اعجاز قرآن و سنت>اعجاز قرآن و سنت > ماده اصلی آفرینش

شماره مقاله : 8181              تعداد مشاهده : 314             تاریخ افزودن مقاله : 15/9/1389

ماده اصلی آفرینش
 
در بُعد دیگر این تئوری ملاحظه می­كنیم كه قرآن كریم، عنصر اصلی تشكیل‌دهندهء ماده را كه اساس و قوام آفرینش هستی گردیده و سپس به عملیهء «توسعه» پیوسته است، عنصر «دخان» می‌داند. از نظر قرآن، دخان یا دود و گاز متراكم، عنصر تشكیل‌دهندهء هسته ماده ابتدایی است.
قرآن در آیهء 11 سورهء مباركهء فصلت می‌گوید:
{ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ وَهِی دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلأرْضِ اِئْتِیا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَینَا طَائِعِینَ}
«و آنگاه به خلقت آسمانها توجّه كامل نمود و در حالی كه آسمانها دودی بیش نبود، پس به امر تكوینی خویش فرمود كه ای آسمان و زمین همه به سوی خدا در اطاعت فرمان حق به شوق و رغبت یا به جبر و كراهت بشتابید، آنها عرضه داشتند، با كمال میل به سوی تو می‌شتابیم»
اكنون ببینیم كه نظر علم جدید در این باره چیست؟
دقیق‌ترین نظریه‌یی كه علم جدید در رابطه با عنصر اصلی تشكیل‌دهندهء مادهء ابتدایی آفرینش به آن دست یافته است، اثبات ‌كنندهء این حقیقت است كه كائنات در اصل، متشكل از عنصر «سدیم» متراكم در فضا بوده است كه این ماده بعداً به اجزا و بخش‌های دیگری تقسیم گردیده و خورشید، ستارگان و زمین با حجم و كمّیت­های جداگانهء خود از این اجزا شكل گرفته اند.
 علم جدید از آغاز دست‌یابی به این نظریه در تلاش آن بود تا ماهیت واقعی عنصر سدیم را بشناسد و در این راستا تعاریف چندی برای این عنصر ارائه گردید. بعضی از آرای اولیه در تعریف آن گفتند: سدیم، گاز مشتعلی است كه در درجهء حرارت بالایی قرار دارد ولی این ارتفاع حرارت در آن، به حدی نمی‌رسد كه ماده را به نیرو و انرژی تبدیل كند. به عبارتی دیگر، می‌توان گفت كه این گاز در مرحلهء ماقبل اشتعال خود قرار دارد. این بررسی ها همچنان ادامه یافت و با پیشرفت‌های بعدی ثابت گردید كه سدیم در واقع عبارت از مواد سختی است كه در حالت گسست كامل قرار گرفته باشند. باز هم این نظریات راه خود را به جلو گشود و گشود تا آنكه اخیراً دانشمندان به طور قطع به حقیقت علمی سدیم دست یافته و به اتفاق آراء گفتند: سدیم گاز معلقی است كه در آن مواد صلب و سختی وجود دارد.
 بنابراین تنها لفظی كه از نظر علمی اطلاق آن بر این ماده ممكن است، همانا تعبیر «دخان» می‌باشد كه محتوی گاز و مادهء سخت مذكور است. بناءً این كشف علمی، گواه دیگری بر اعجاز علمی‌ قرآن كریم می‌باشد.

به نقل از: تجلی قرآن در عصر علم (نگاهی تطبیقی به اعجاز علمی قرآن کریم در پرتو علوم جدید)، عبدالرؤوف مخلص هروی استاد دانشکدهء شرعیات دانشگاه هرات افغانستان



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امير مؤمنان علي رضی الله عنه می‌فرمايد: «دشمني با مردم توشه بسيار بدي براي قيامت است.»(نظام الحكم في عهد الخلفاء الراشدين /156.)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6746
دیروز : 3293
بازدید کل: 8242091

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010