Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرموده‌اند: « الإيمَانُ بِضْعٌ وَسَبْعُونَ شُعْبَةً، وَالْحَيَاءُ شُعْبَةٌ مِن الإيمَانِ » رواه مسلم. [درخت] ايمان، شامل هفتاد و چند شاخه است که شرم و حيا، يکي از شاخه‌هاي [منشعب از] آن مي‌باشد.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>نماز تراویح > فضائل خواندن نماز تراویح به جماعت

شماره مقاله : 8083              تعداد مشاهده : 360             تاریخ افزودن مقاله : 30/8/1389

خواندن نماز تراويح داراى اجر و پاداش عظيمى ميباشد بطوريكه رسول الله صلى الله عليه و سلم فرموده است: "منْ قام رَمَضَانَ إِيماناً واحْتِساباً غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ" (متفقٌ عليه)، يعنى:"کسي که قيام رمضان را از روي ايمان و اخلاص بجاي آورد، گناهان گذشته اش آمرزيده مي شود."
و مخصوصا اگر با نماز جماعت باشد، كه در اين مورد پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است: "من قام مع امامه حتى ينصرف كتب له قيام ليلة" (روايت ائمة ستة)، يعنى: "كسى كه همراه امامش نماز (جماعت قيام الليل) را بر پا كند تا اينكه امام از نماز فارغ شود، پاداش خواندن نماز تمامى شب را خواهد داشت".
يعنى اگر نماز را منفردا بخواند و يا با امام بخواند ولى ادامه ندهد و قبل از انتهاء نماز خارج شود، در اينصورت فقط ثواب آن نماز را ميگيرد ولى ثواب نماز تمام شب را نميگيرد، لذا بهتر است كه نماز تراويح را با امام خواند تا وقتيكه آخرين ركعت يعنى نماز وتر را به پايان برساند تا اينكه پاداش نماز تمام شب نصيبش شود.
ولى نا گفته نماند كه نماز تراويح را بايد با خشوع و خضوع و ترتيل خواند، زيرا مقصود از نماز عبادت است نه اينكه آنرا بسرعت بخواند تا از گردن خود بياندازد، زيرا بعضى از امامان هستند كه آنچنان با سرعت ميخوانند كه مأموم نه اينكه ميفهمد كه امام چه ميخواند و نه اينكه در اركان نماز آرامش را مراعات ميكند، لذا اگر چنين امامى باشد كه احكام قراءت، خشوع، خضوع، و آرامش نماز را رعايت نميكيند و نماز را بسرعت ميخواند پس بهتر است كه پشت سر كسى ديگر نماز را خواند كه اين مسائل را مراعات ميكند و اگر كسى پيدا نشود بهتر است كه تنها نماز بخواند و اين مسائل را مراعات كند.
اما در مورد اركان نماز كه داشتن آرامش و اطمئنان واجب ميباشد و اگر كسى در اركان نماز طمئنينه و آرامش نداشته باشد نمازش باطل است.

 

از سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت به فارسی

IslamPP.Com 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 احمدبن حنبل رحمه الله فرموده است:   «لاتقلّدنی و لاتقلّد مالکاً و لا الشّافعی و لا الأوزاعی و لا الثّوری، و خذمن حیث أخذوا». (نه از من تقلید کن و نه از مالک و شافعی و اوزاعی و ثوری، بلکه از آنجا که آنها گرفته‌اند،  بگیر). فلانی (113)، و ابن قیم در «الأعلام» (2/302). 

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 15904
دیروز : 3293
بازدید کل: 8251249

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010