Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر اسلام صلى الله عليه و سلم فرمودند: " لوددت أن أغزو في سبيل الله ثم أقتل ثم أغزو فأقتل ثم أغزو فأقتل ثم أغزو فأقتل " (متفق عليه)
" دوست داشتم كه در راه خدا جهاد كنم و سپس كشته شوم و دوباره جهاد كنم و دوباره كشته شوم و دوباره جهاد كنم و دوباره كشته شوم ."

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>شبهات>ام المومنین عایشه صدیقه > آیا حضرت عایشه رضی الله عنها در جنگ جمل بدون محرم بوده است؟

شماره مقاله : 7826              تعداد مشاهده : 368             تاریخ افزودن مقاله : 21/8/1389

آیا حضرت عایشه رضی الله عنها در جنگ جمل بدون محرم بوده است؟

عايشه رضي الله عنها در رفتن به جنگ جمل بدون نامحرم نبوده است؛ اين اتهام روافض است تا ايجاد شبهه نمايند؛

بعد از پايان نبرد جمل، علي رضي الله عنه نزد عائشه رضي الله عنها آمد و به وي گفت: خداوند تو را بيامرزد. عائشه گفت: خداوند تو را نيز بيامرزد، من فقط قصد اصلاحگري داشتم.( شذرات الذهب1/42). پس عائشه اعلام کرد که فقط براي ايجاد اصلاح و سازش در ميان مردم خارج شده است. اين جوابي است به شيعه و روافض که عائشه را مورد طعنه قرار ميدهند و مي‏گويند: او از خانهاش خارج شد حال آنکه خداوند به وي دستور داده بود که در آن استقرار يابد، در اين آيه که ميفرمايد:« وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى»الأحزاب: 33

يعني: (و در خانه‌هاي خود بمانيد (و جز براي كارهائي كه خدا بيرون رفتن براي انجام آنها را اجازه داده است، از خانه‌ها بيرون نرويد) و همچون جاهليّت پيشين در ميان مردم ظاهر نشويد و خودنمائي نكنيد). زيرا به اجماع، سفري که در اطاعت از خداي متعال انجام شود با ماندن در خانه و عدم خروج از آن منافات ندارد و اين همان چيزي بود که ام المؤمنين در مورد خروج خود براي اصلاح در ميان مسلمانان به آن اعتقاد داشت و در در اين سفر محرم وي يعني خواهر زادهاش عبدالله بن زبير نيز همراه وي بود.(الإنتصار للصحب و الآل، ص444)

ابن تيميه در جواب رافضيه در اين مسأله ميگويد: عايشه همچون جاهليت پيشين دست به خودنمايي نکرد و امر به ماندن در خانه با خروج براي انجام يک مصلحت که در مورد آن امر وجود دارد منافاتي ندارد، آنچنان که اگر زن براي حج و عمره خارج شود، يا اينکه همراه با شوهرش به سفري برود. اين آيه در زمان حيات رسول خدا نازل شد و رسول خدا بعد از نزول اين آيه، زنانش را با خود به سفر مي‏برد، آنچنان که در حجة الوداع و مواردي ديگر عائشه را با خود به سفر برد و پيامبر عائشه را همراه با برادرش عبدالرحمن بن أبي بکر روانه کرد و عبدالرحمن عائشه را بر ترک خود سوار کرد و عائشه- بعد از اتمام حج- از تنعيم محرم به عمره شد- زيرا در ابتداي ورود به مکه عمره نگذاشت- و حجة الوداع حداقل سه ماه قبل از وفات پيامبر و بعد از نزول اين آيه انجام شد. به همين دليل زنان رسول خدا به مانند زماني که با رسول خدا حج ميکردند بعد از وفات ايشان و در زمان خلافت عمر بن خطاب و بعد از آن هم به حج مي‏رفتند و عمر، عثمان يا عبدالرحمن بن عوف را مسئول هدايت شتران آنان ميکرد و اگر سفر آنان براي مصلحتي باشد جائز است. پس عائشه اعتقاد داشت که آن سفر به مصلحت مسلمانان است. پس وي در اين باره تأويل- اجتهاد- داشت. (منهاج السنة4/317-570)

ابن العربي ميگويد: در مورد رفتن وي به جنگ جمل بايد گفت که عايشه براي جنگ به آنجا نرفت، بلکه مردم دستاويز به وي شدند و در مورد فتنه و اغتشاش بزرگي که گريبانگير مردم شده بود نزد وي شکايت کردند و اميدوار بودند که به برکت وي ميان مردم سازش برقرار شود و اميد آن را داشتند که چون عائشه در مقابل مردم بايستد مردم از وي شرم کنند و عائشه خود هم همين اعتقاد را داشت و به همين دليل با اقتدا به خداوند در آيه:« لاَّ خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِّن نَّجْوَاهُمْ إِلاَّ مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاَحٍ بَيْنَ النَّاسِ»النساء: 114 شد، زيرا همه مردم چه زن و چه مرد و چه آزاد و چه برده مخاطب امر به اصلاح- در آيه- هستند.(أحکام القرآن4/317) {ترجمه آيه: در بسيارى از سخنانِ درِگوشى (و جلسات محرمانه) آنها، خير و سودى نيست؛ مگر کسى که (به اين وسيله،) امر به کمک به ديگران، يا کار نيک، يا اصلاح در ميان مردم کند.}



والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

"شما با هیچ چیز بهتر از اندک بودن گناهان، پروردگار را ملاقات نخواهید کرد." - ام المؤمنین عائشة (رضی الله عنها), صفة الصفوة 2/32

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 14134
دیروز : 3293
بازدید کل: 8249479

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010