Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

قال النبي صلى الله عليه و سلم: "إن خيارکم أحسنکم قضاء" (متفق عليه)

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "بهترين شما کسي است که به بهترين وجه قرضش را ادا کند".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>مسائل و عقايد اسلامي>توسل > اعتقاد اهل سنت و جماعت در مورد توسل

شماره مقاله : 7817              تعداد مشاهده : 420             تاریخ افزودن مقاله : 20/8/1389

اعتقاد اهل سنت و جماعت در مورد توسل

اول: اهل سنت و جماعت مخالف با توسل نيست؛ و بر طبق آيه ي « يا أَيهَا الَّذِينَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيهِ الْوَسِيلَه » خود توسل را قبول دارند.
دوم: هر چند که توسل کردن جايز است ولي هرنوع توسلي جايز نيست و اين روايت که شيعه از فاطمه رضي الله عنها نقل کرده که : " تمام آنچه در آسمان‌‌ها و زمين است، براي تقرب به خداوند به دنبال وسيله هستند و ما وسيله و واسطه خداوند در ميان خلقش هستيم."، يک روايت دروغ و بي پايه و اساس است، زيرا اصولا با عقيده ي برگرفته از قرآن و سنت نبوي در تضاد آشکار و آشکار است.
سوم: اهل سنت و جماعت توسل به مردگان را جايز نمي داند، ولي توسل به فرد زنده و حاضر (نه غايب) را درست مي داند مانند همان توسل عمر رضي الله عنه به عباس عموي پيامبر صلي الله عليه وسلم که از او خواست بيايد و سپس به عباس رضي الله عنه فرمود که از خدا دعا کند تا باران ببارد، اين توسل با توسل به مردگان متفاوت است؛ اگر توسل به مردگان جايز مي بود، پس چرا عمر رضي الله عنه بجاي توسل به خود پيامبر صلي الله عليه وسلم از عباس خواست که دعا کند و به دعاي عباس توسل جستند؟! و اين امر را مي رساند که توسل به مردگان حتي اگر جزو انبياء و اولياء باشند حرام است.
چهارم: مردگان نمي شنوند، و ماجرايي که در متن فوق از گفتگوي پيامبر صلي الله عليه وسلم با کشته هاي قريش در چاه بدر نقل شده، از معجزات پيامبر صلي الله عليه وسلم بوده که خداوند تبارک و تعالي فرموده هاي پيامبرش را براي کشته هاي قريش شنوا ساخته است؛ زيرا قرآن خود مي فرمايد مردگان نمي شنوند:

« إِنَّكَ لَا تُسْمِعُ الْمَوْتَى»(نمل 80) براستي که نمي تواني مردگان را شنوا سازي!

پنجم؛ آيه اي که در مورد طلب استغفار از پيامبر صلي الله عليه وسلم بيان شده، به معناي اين نيست که پس از فوت ايشان هم مي توان از پيامبر صلي الله عليه وسلم چنين چيزي خواست؛ بلکه اين آيه مربوط به زمان حيات ايشان بوده و براي پس از وفات جايز نيست و عمل صحابه رضي الله عنهم و اهل بيت رحمهم الله اين واقعيت را نشان داده اند که هرگز پس از وفات پيامبر صلي الله عليه وسلم از پيامبر صلي الله عليه وسلم نخواسته اند که نزد الله برايشان استغفار نمايد، هرچند روايات درغين چيز ديگري بگويد.

خلاصه اينکه؛ با استناد به روايات دروغ نمي توان آيات قرآن را که عقيده ي صحيح را بيان مي کند ناديده گرفت، و بجاي عمل به قرآن به روايات دروغين عمل نمود، و بايد دانست هرنوع توسلي مشروع نيست، بلکه برخي مشروع هستند و برخي حرام و حتي شرک مي باشند؛ پس نبايد اين دو مسئله را با هم اشتباه گرفت؛

در انتها براي رد بر مطالب آمده در سوال و آشنايي با انواع توسل مشروع و نامشروع همراه با دلايل قاطع و محکم از کتاب خدا؛ به فتاواي (4853) و (28) و (3296) و (3367) (1224) و (1638) و (3761) و (3760) و (3063) مراجعه کنيد.



والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

خليفه راشد أبوبكر الصديق رضي الله عنه فرمودند: "اعلموا أنَّ أهم أمـركم عنـدي الصـلاة فمن ضيعها فهو لغيرها أضيع، واعلموا أنَّ لله عملاً في الليل لا يقبله في النهار، وعملاً في النهار لا يقبله في الليل" (مجموع فتاواى ابن تيمية40/22 )، يعنى: "بدانيد كه مهمترين أمور شما نزد من نماز است، و كسيكه نماز را ضايع كرده آنرا بجا نياورد، كارهاي ديگر را بطريق اولي انجام نخواهد داد، و بدانيد كه براي خداوند اعمالي در شب است كه انجام آن را در روز قبول نميكند، و اعمالي در روز است كه انجام آن را در شب قبول نميكند".

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 7208
دیروز : 3293
بازدید کل: 8242553

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010