Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "ما من مسلم يقرض مسلما قرضا مرتين إلا کان کصدقتها مرة" (صحيح – روايت ابن ماجة : 1956)
«هر مسلماني که دوبار به مسلماني قرض بدهد، مانند اين است که يکبار به او صدقه داده باشد».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>اشخاص>امام احمد بن شعیب نسایی

شماره مقاله : 63              تعداد مشاهده : 365             تاریخ افزودن مقاله : 7/5/1388

حافظ، ابوعبدالرحمن، احمدبن شعيب بن علي بن بحربن سنان بن دينار نسايي (214 يا 215 –303هـ ق) از محدثان صاحب نام اهل سنّت است كه در«نِساء» (در تركمنستان كنونی) به دنيا آمد. 
در وجه تسمية «نساء» گفته اند : وقتي سپاهيان اسلام وارد خراسان شدند آهنگ آن شهر كردند و چون به آنجا رسيدند، مردانش را گريخته يافتند، و جز زنان كسي را در آنجا نديدند و از آن پس آن شهر را «نساء» نام نهادند. والله اعلم.
نسايي از محدثان بسياري حديث شنيد كه از مشهورترين آنها، مي توان اسحاق بن راهويه، اسحاق بن حبيب، سليمان بن اشعث، اسحاق بن شاهين، حارث بن مسكين، ابوداود سجستاني، مجاهد بن موسي و ديگران نام برد. نسايي به دمشق، خراسان، حجاز، عراق، جزيره، شام و مصر نيز درطلب حديث سفركرد، و از مشايخ همة اين سرزمينها، حديث شنيد. از شاگردان مشهور و راويان حديثش مي توان ابوالقاسم طبراني، ابوعلي، حسين بن علي حافظ طبراني، احمدبن عميربن جوصا و ابوجعفرطحاوي را نام برد.
حاكم از دارقطني روايت ميكندكه ميگفت: « ابوعبدالرحمن، امام نسايي وقتي كه صحبت از علم حديث، و جرح و تعديل راويـــان مي شود، بر همه هم عصرانش مقدم است». عبدالرحمن بن احمد، صاحب تاريخ مصر مي‌گويد : «نسايي در حديث امام، مورد اطمينان، استوار و حافظ بود، به مصرآمد و مدتي دراز درآنجا ماند». 
وي در 13 صفر سال ۳۰۳ هجری در «رمله» وفات نمود و در بيت المقدس دفن شد. وهمچنين گفته شده او در حج بوده و در مكه وفات نموده است. امام برای طلب علم به استوطن مصر سفر نمود، و در آنجا اقامت گزيد، ولی حسادت مشايخش ايشان را مجبور به ترک استوطن مصر می كند. بعد از ترک اجباری استوطن مصر در رمله اقامت مي گزيند.  

سنن نسايي : 
نسايي در آغاز كتابي تأليف كرده كه به آن سنن كبري گويند، و از آن ميان احاديثي را دستچين كرده است كه به المجتبي و يا المجتني نامبردار است، وكتابي كه از صحاح سته محسوب مي‌شود همين المجتبي است كه به سنن نسايي مشهور است.گويند سبب اين اختصار آن بود كه يكي از اميران آن زمان از وي پرسيد: آيا همه‌ي احاديث كتابت صحيح است؟ وي در پاسخ گفت: خير. امير از وي خواهش كرد كه مجموعه‌اي از احاديثي كه صحيح است، فراهم بيند لذا وي به گلچين كردن احاديث از سنن كبري نمود و احاديثي را كه اسنادش جاي بحث و ايراد داشت از آن كتاب حذف نمود و حاصل آن شد كه اينك شاهد آن هستيم و هم اكنون وقتي حديثي به نسايي نسبت داده مي شود، احاديثي است كه در المجتبي آمده است نه در سنن الكبري. برخلاف سنن ترمذي كه احاديث مكرر در آنها كمتر ديده مي شود، سنن نسايي به كثرت تكرار معروف است. 

ديگر آثار ايشان عبارتند از: 
السنن الكبرى، المجتبى (مشهور به سنن الصغرى)، الضعفاء و المتروكون (در باره رجال حديث) خصائص على و مسند على، مسند مالك. سنن ايشان شامل ۵۷۶۹حديث مى باشد.


اين مقاله با استفاده از مقاله آقاي حسان فاضلی به نام «گذری كوتاه بر مشاهير محدثين» كه در سايت تبيين درج گرديده است تهيه شد. به غير از اين منبع از ديگر منابع نيز استفاده شده است.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال عمر رضي الله عنه: إنّ الوضوء الصالح يطرد عنك الشيطان. عمر رضی الله عنه گفت: آبدستِ نیکو دیو را از تو براند. (إحياء علوم الدين/ إمام غزالي)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6511
دیروز : 3293
بازدید کل: 8241856

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010