Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: "شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله" (متفق عليه)، يعنى: "بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>مسواک

شماره مقاله : 2832              تعداد مشاهده : 328             تاریخ افزودن مقاله : 29/5/1389

مسواك زدن از سنت مؤكده است براى مردان و زنان و يكى از خصلتهاى فطرت است كه در حديث صحيح ذكر شده است، و پاك كننده دهان و راضى كننده پروردگار رحمن است، پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: " السواك مطهرة للفم مرضاة للرب" (روايت بخارى)، يعنى: "مسواك زدن دهان را پاك ميكند و پروردگار را خشنود ميكند".
و در موراد پايين استفاده از مسواك بيشتر تاكيد شده است:
1- قبل از وضوء
2- قبل از نماز
3- پس از برخواستن از خواب
4- هنگام ورود به منزل
5- هنگام تغيير كردن بوى دهان
6- قبل از قرائت قرآن
و در تعريف مسواك علماء شافعى و حنبلى گفته اند: عبارت است از چوب و يا شبيه آن، براى استفاده دندانها و پاك كردن بوى بد دهان.
بنابراين مقصود اساسى اين است كه دهان پاك شود چه با چوب مسواك كه از ريشه و يا ساقه درخت معروف به "أراك" گرفته ميشود، و چه بوسيله چيز ديگر.
ولى بهترين روش راه پيامبر صلى الله عليه و سلم است كه از خود چوب اراك استفاده ميكرده است، زيرا اولا به سنت نزديكتر است، و ثانيا منافع پزشكى چوب مسواك بيشتر از خمير دندان و مسوال پلاستيكى است.
بحثهاى پزشكى در مورد چوب مسواك نشان داده است كه اين چوب محتوى مواد مفيد زير ميباشند:
1- داراى ماده "اسيد تينيك" است، كه ضد عفونت است، و پاك كنده دهان و لثه است، و از لخته خون جلوگيرى ميكند.
2- داراى ماده اى شبيه خردل است بنام "گلايكوسايد" كه ضد ميكروب است، و اين ماده اى است كه بوى تند دارد و هنگام استفاده از مسواك تازه سبب كمى سوزش در زبان ولبها ميشود.
3- داراى اليافى است كه شامل "بيكربونات سديم" است، و از اين ماده امروزه در صناعت خمير دندان بكار گرفته ميشود.
4- داراى مواد ضد پوشيدگى دندان است.
5- داراى الياف سلولز و آغشته به املاح معدنى مانند كلريد سديم و كلريد پتاسيوم هست كه براى بدن مفيد هستند.
و در مورد مقايسه چوب مسواك طبيعى با خمير دندان و مسواك پلاستيكى، دكتر "كينيث كيوديل" در انجمن پنجاه و دوم "گردهمايى دولتى پژوهشهاى دندان" در اتلانتاى آمريكا گفت:
1- اليافهاى چوب مسواك نرم و كلفت و ملايم هست، در حاليكه اليافهاى مسواك پلاستيكى بافتهاى دندان و لثه را آسيب ميرساند، و بيشتر براى مقاصد تجارى بكار گرفته ميشوند.
2- چوب مسواك داراى مواد شيميايى مفيد (همانطور كه بالا ذكر شد) هست، در حاليكه مسوال پلاستيكى بدون استفاده از خمير دندان داراى هيچ مواد شميميايى مفيدى نيست.
3- اليافهاى چوب مسواك، طبيعى و نرم هستند كه ضررى به بافتهاى لثه نميرساند، بلكه در عوض با تدليك و كشيدن آن به دندانها و لثه سبب گردش خون و تقويت دندانها و لثه ميشود و لذا در برابر عفونت بيشتر مقاومت ميشود.
4- بعلت وجود مواد ضد عفونى در اليافهاى چوب مسواك، اين اليافها فاسد نميشوند، ولى اليافهاى پلاستيكى شامل اين مواد ضد عفونى كننده نيستند.
5- نميشود در مسواك چوبى غل و غش كرد، زيرا طبيعى هستند، ولى در مسواكهاى پلاستيكى و خمير دندانها بعلت منافع بيشتر ميشود غل و غش كرد.
بنابراين از آنچه كه ذكر شد، هر چند خمير دندان نيز پاك كننده است، ولى جاى مسواك چوبى كه پيامبر صلى الله عليه و سلم از آن استفاده ميكرده است را نميگيرد، پس بهتر است براى اجر و پاداش بيشتر از همان مسواك چوبى استفاده كرد.

 

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

فردي از امام ‏احمد رحمه الله شاگرد امام شافعي رحمه الله در باره گفته هاي حارث محاسبي كه عالمي صوفي بوده پرسيد، ايشان در جواب ‏فرمودند: [لا اري لك ان تجالسهم] "من راضي نيستم با آنها نشست و برخاست كني" در حاليكه ‏امام احمد رحمه الله از محتواي جلسات آن عالم صوفي آگاه بوده و مي دانست كه در آن جلسات گريه و ‏زاري و توبه مي كردند و از تزكية نفس از آلودگي گناه بحث كرده و آن را بعنوان جلسة ‏محاسبة نفس نامگذاري كرده بودند.‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 7091
دیروز : 3293
بازدید کل: 8242436

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010