Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نماز مي‌خواند و حسن و حسين رضي الله عنهما روي پشت آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم  مي‌رفتند تا اينكه مردم، آنها را دور كردند. رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «كاري با آنها نداشته باشيد؛ پدر و مادرم، فداي اين دو؛ هر كس، مرا دوست دارد، بايد اين دو را نيز دوست داشته باشد».
 احاديث بشأن السبطين، عثمان خميس، ص293؛ حديث، حسن است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>اشخاص>ابوبکر صدیق رضی الله عنه > جایگاه اجتماعی ابوبکر رضی الله عنه و ویژگی های اخلاقی او در پیش از اسلام

شماره مقاله : 2633              تعداد مشاهده : 306             تاریخ افزودن مقاله : 23/5/1389

جايگاه اجتماعي ابوبكر رضی الله عنه  و ويژگي‌هاي اخلاقي او در جامعه‌ي جاهلي پيش از اسلام:


ابوبكر صديق رضی الله عنه ، در دوره‌ي پيش از اسلام، يكي از افراد برجسته و بلكه از اشراف و بزرگان قريش بود؛ درميان قريشيان پيش از ظهور اسلام ، ده نفر از طوايف خاص، داراي وجاهت و شرافت ويژه‌اي بودند: *عباس‌ بن عبد‌المطلب از بني‌هاشم، سقايت ( آب رساندن) حج‌گزاران آن دوره را بر عهده داشت كه اين منصب، پس از اسلام نيز برايش ماندگار ماند. *ابوسفيان‌ بن‌ حرب از بني‌اميه، پرچم‌دار قريش بود. *حارث‌ بن‌ عامر‌ بن‌ بني‌نوفل، مسؤول اموالي بود كه قريشيان در زمان جاهليت جمع مي‌كردند و به نيازمندان و درراه‌ماندگان، مي‌دادند. *عثمان‌ بن‌ طلحه‌ بن‌ زمعه ‌بن‌ اسود از بني‌اسد، مسؤول شوراي قريش بود كه اگر قريش، در مورد مسأله‌اي اتفاق نمي‌كردند، رأي و نظر او را اجرا مي‌نمودند. *ابوبكر صديق رضی الله عنه  از بني‌تيم، مسؤوليت پرداخت ديه‌ها و بدهي‌هاي قريش را بر عهده داشت؛ او، همواره در اين مورد، به‌قدري امين و مورد اعتماد قريشيان بود كه در پرداخت خون‌بها يا تاوان و غرامت، با او همراهي مي‌كردند و اگر شخصي غير از ابوبكر، براي كسي خون‌بها و يا غرامتي تعيين مي‌كرد، مورد قبول قريش واقع نمي‌شد. *خالد بن ‌وليد رضی الله عنه  از بني‌مخزوم، مسؤوليت پشتيباني مالي و عملياتي لشكر‌ها را عهده‌دار بود؛ قريش، پولي را جمع مي‌كرد و مسؤل پشتيباني، آن را براي تجهيز لشكر قريش، هزينه مي‌نمود؛ پشتيباني عملياتي جنگ‌هاي قريش نيز با خالد رضی الله عنه  بود كه در دنباله‌ي لشكر به همراه دسته‌اي از سوارن حركت مي‌كرد. *عمر بن خطاب از بني‌عدي، سفير قريش در دوره‌ي جاهلي بود. *صفوان‌‌‌ بن‌ اميه از بني‌جمح، مسؤول بخت‌آزمايي و چوبه‌هاي تيري بود كه عرب‌ها، پيش از اسلام با آن، فال مي‌گرفتند. *حارث‌ بن قيس از بني‌سهم، مسؤوليت امور اداري و مالي خدايان قريش را بر عهده داشت.[1]
ابوبكرصديق رضی الله عنه  پيش از ظهور اسلام، يكي از بزرگان  قريش و از سرآمدان آنان بود كه براي رسيدگي به بسياري از مسايل و يا مشكلاتشان از او كمك مي‌خواستند. ابوبكر رضی الله عنه ، آن‌قدر مهمان‌نواز بود كه در مكه، مهماني‌هاي بي‌نظيري مي‌گرفت[2]
 
 
 
[1] أشهر مشاهير الإسلام (1/10)
[2] نهاية الأرب (19/10)؛ نگاه كنيد به: تاريخ الدعوة از يسري‌ محمد، ص46



به نقل از کتاب: ابوبکر صدیق(تحلیل وقایع زندگی خلیفه اول)، مؤلف :دکتر علی محمد صلابی، مترجم : محمد ابراهیم کیانی
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 کلام امام محمد غزالی رحمه الله:  اگر نفس را از انجام برخی مباحات منع نکنی، در انجام محرمات طمع خواهد کرد و جسور خواهد شد. (در محضر غزالی، مؤلف: صالح احمد الشامی، مترجم: جهانگیر ولدبیگی)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 8557
دیروز : 3293
بازدید کل: 8243902

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010