Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

در حديث صحيح وارد شده است كه پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند:
«إن‌ الله‌ تعالي‌ ينزل‌ كل‌ ليلة إلي‌ السماء الدنيا، حتي‌ يبقي‌ ثلث‌ الليل‌ الأخير، فيقول: هل‌ من‌ تائب‌ فأتوب‌ عليه‌؟ هل‌ من‌ مستغفر فأغفر له‌؟ هل‌ من‌ سائل‌ فيعطي ‌سؤاله‌؟ حتي‌ يطلع‌ الفجر»
" خداوند متعال‌، در هر شب‌ به‌ سوي‌ آسمان‌ دنيا فرود مي‌آيد تا آن‌كه‌ چون‌ يك‌ سوم‌ اخير شب‌ باقي‌ مي‌ماند، مي‌گويد: آيا توبه‌ كاري ‌هست‌ تا بر وي‌ توبه‌ بپذيرم‌؟ آيا آمرزش‌خواهي‌ هست‌ تا بر وي‌ بيامرزم‌؟ آيا درخواست‌كننده‌اي‌ هست‌ كه‌ خواسته‌ وي‌ داده‌ شود؟ تا آن‌گاه‌ كه‌ بامداد طلوع ‌مي‌كند»


 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > موضع ائمه نسبت به اصحاب

شماره مقاله : 2506              تعداد مشاهده : 321             تاریخ افزودن مقاله : 17/5/1389

موضع ائمه نسبت به اصحاب

س- موضع پیامبر صلی الله علیه و سلم  و ائمه در برابر صحابه رسول خدا رضی الله عنهما  آنطور که در کتاب­های شیعه آمده چه بوده است؟
ج- (در مراجع شیعه ذکر شده که) پیامبر صلی الله علیه و سلم  فرمود: «بار خدایا انصار و فرزندان انصار و فرزند فرزندانشان را بیامرز، ای گروه انصار آیا شما راضی نمی­شوید که دیگران با بز و گوسفند برگردند و شما در حالی برگردید که پیامبر خدا سهم شما باشد، گفتند: بله راضی هستیم، آنگاه پیامبر صلی الله علیه و سلم  فرمود: انصار جایگاه و کیف دستی من هستند، اگر مردم به دره­ای بروند و انصار به دره ای دیگر بروند، من راهی دره انصار می­شوم، بار خدایا انصار را بیامُرز»[1] .
و امیرمؤمنان علی علیه السلام  گفت: «پیشی گیرندگان کامیاب شدند، و مهاجران اول با اجر فراوان و بزرگ رفتند»[2].
همچنین فرمود: «یاران و اصحاب محمّد صلی الله علیه و سلم  را دیده­ام، هیچ کسی از شما را نمی­بینم که با آنها شباهتی داشته باشد، آنها ژولیده­مو و غبار آلود صبح می­کردند، و شب را با نماز و سجده سپری می­کردند، و روی پیشانی و صورت استراحت می­کردند، از یاد معاد و رستاخیز چنان بیمناک بودند گویی روی اخگر و زغال برافروخته داشتند (با گریه می­جوشیدند)، میان چشمهایشان همچون زانوی بُز چروکیده و کوفته بود، وقتی ذکر خدا به میان می­آمد اشک از چشمانشان سرازیر می­شد تا آنکه گریبانشان خیس می­گردید و چون درخت در روز طوفانی از ترس عذاب و امید پاداش به خود می­لرزیدند»[3] .
و گفت: «شما را در مورد اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و سلم  توصیه می کنم، به آنها ناسزا نگویید، آنان یاران و یاوران و اصحاب پیامبر صلی الله علیه و سلم  شما هستند، آنها در دین هیچ بدعتی بوجود نیاوردند، بله: او در مورد اینها مرا وصیت کرد»[4].
و (علی علیه السلام ) در مورد انصار گفت: «وقتی آنان پیامبر صلی الله علیه و سلم  را پناه دادند، و خدا و دینش را یاری کردند، همه عرب­ها آنان را هدف گرفته بودند، و علیه آنان با یهودیان همپیمان شدند، همه قبایل یکی پس از دیگری با آنها جنگیدند، و آنها به خاطر دین از همه چیز بریدند و روابط خود را با عرب­ها قطع کردند، و دین را برپاداشتند، و زیر تازیانه جلادان بردباری و شکیبایی کردند، تا آنکه عرب سر تسلیم را در برابر پیامبر صلی الله علیه و سلم   فرود آوردند و قبل از وفات در مورد آنها چشمانش روشن شد (به هدف خود دست یافت)»[5].
و زین العابدین در نمازهایش برای اصحاب رسول خدا صلی الله علیه و سلم  دعا می­کرد و می­گفت: «بار خدایا! به خصوص اصحاب محمّد صلی الله علیه و سلم  را، آنان که به خوبی وظیفه همراهی و صحابه بودن را ادا کردند، و در راه یاری کردن پیامبر صلی الله علیه و سلم  بهترین امتحان را پس دادند ...بار خدایا رحمت خویش را به تابعین برسان، آنان که می­گویند: پروردگارا  ما و برادرانمان را كه در ایمان آوردن بر ما پیشی گرفته‌اند بیامرز و كینه‌ای نسبت به مؤمنان در دلهایمان جای مده، پروردگارا! تو دارای رأفت و رحمت فراوانی هستی... آنان زنان و فرزندانشان را در راه اظهار پیروزی کلمه پیامبر صلی الله علیه و سلم  خدا ترک کردند و با پدران و فرزندان خود برای تثبیت نبوت او جنگیدند ... »[6].
و یکی دیگر از ائمه (جعفر) گفت: «اصحاب پیامبر صلی الله علیه و سلم خدا  صلی الله علیه و سلم  دوازده هزار نفر بودند، هشت هزار نفر اهل مدینه، دو هزار اهل مکه، و دو هزار نفر برده آزاد شده، در میان آنها هیچ کسی از فرقه قدریه یا مرجئه  و خوارج و معتزله و اهل رای دیده نشده، شب و روز گریه می­کردند و می­گفتند: ارواح ما را بگیر قبل از آن که نان ورآمده بخوریم»[7].
و از امام رضا را در مورد این حدیث پیامبر صلی الله علیه و سلم  سؤال شد که فرمود: «اصحاب من همچون ستارگان هستند به هر کدام اقتدا کنید راهیاب می شوید»، و اینکه می­فرماید: «اصحابم را برایم بگذارید»؟ در پاسخ گفت: «این حدیث صحیح است منظورش کسانی است که بعد از او تغییر نکردند و دگرگون نشدند»[8] .
و حسن عسکری گفت: «موسی کلیم خدا از پروردگارش پرسید: آیا در میان اصحاب پیامبران اصحاب کسی از اصحاب من نزد شما گرامی­تر هستند؟ خداوند فرمود: ای موسی آیا نمی­دانی که فضیلت اصحاب محمّد صلی الله علیه و سلم  بر همه اصحاب پیامبران همچون فضیلت محمّد صلی الله علیه و سلم  بر همه پیامبران است»[9].
همچنین روایت کرده که خداوند متعال به آدم علیه السلام  فرمود: «هر کس که با محمّد صلی الله علیه و سلم  و اصحاب برگزیده او دشمنی ورزد، یا نسبت به یکی از آنها دشمنی و نفرت داشته باشد، خداوند به او چنان عذابی می­دهد که اگر بر همه آفریده­ها و خلق خداوند تقسیم شود همه را نابود می­کند»[10].


[1] - تفسیر منهج الصادقین فی الزام المخالفین فتح الله کاشانی 4 / 340 ، و الارشاد مفید 1 / 145 ، و اعلام الوری طبرسی ، ص 118 ، تفسیر قمی 2 / 177 .
[2] - نهج البلاغة ص602, شرح نهج البلاغة ابن أبي الحديد ت656 ج15/117 بحار الأنوار ج33/105 ح407 (باب كتبه عليه السلام إلى معاوية واحتجاجاته عليه ومراسلاته إليه وإلى أصحابه).
[3] - نهج البلاغه ، ص 143 شریف مرتضی .
[4] - حیاة القلوب مجلسی 2 / 621 .
[5] - الغارات ابراهیم بن محمد ثقفی متوفای 283 هجری ، 2 / 330، و الامالی طوسی، ص 173، و شرح نهج البلاغه 2 / 88 .
[6] - صحیفه کامله زین العابدین ، ص 13 / 42 .
[7] - الخصال صدوق 640 .
[8] - بحار الأنوار ج28/18-19 ح26, الأنوار النعمانية ج1/100 (نور مرتضوى ).
[9] - تفسیر حسن عسکری ، ص 65 ، بحار الانوار 13 /340 ، و تفسیر البرهان بحرانی 3 / 228 .
[10] - تفسیر حسن عسکری ، ص 196 .



به نقل از: سؤال و جوابهایی در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف:  عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امیرالمؤمنین عمربن الخطاب رضی الله عنه می فرماید: ( متی استعبدتم الناس و قد ولدتهم امهاتهم احراراً) (از کی مردمان را به بردگی گرفته اید، در حالی که آزادانه از مادر زاده اند)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 11662
دیروز : 3293
بازدید کل: 8247007

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010