Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

(‌جاهدوا المشرکین باموالکم و انفسکم و السنتکم‌) .
«‌با مال و جان و زبانتان با مشرکان جهاد کنید.»

روایت از احمد، ابوداود، نسائی، ابن حبان است. و حاکم آن را از انس‌ روایت کرده و گفته است‌: این حدیث صحیح است‌.  

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > تعداد ائمه

شماره مقاله : 2503              تعداد مشاهده : 321             تاریخ افزودن مقاله : 17/5/1389

تعداد ائمه


س- آیا امامت نزد علمای شیعه منحصر به تعدادی معین است؟
ج- استاد اساتید شیعیان نخستین عبدالله بن سبأ یهودی امر وصیت را منحصر به علی رضی الله عنه  می دانست[1] ولی بعد از او افرادی آمدند و امامت را به مجموعه­ای از فرزندان علی تعمیم دادند. در رجال کشی آمده است که «مؤمن طاق» یا شیطان طاق منحصر بودن امامت را در افرادی از اهل بیت اشاعه کرد!!
و هنگامی که امام زید بن علی علیه السلام  از این امر آگاه شد او را خواند و به او گفت: به من خبر رسیده که تو ادعا می­کنی در میان آل محمّد صلی الله علیه و سلم  امام واجب الاطاعه وجود دارد؟ مؤمن طاق گفت: بله و یکی از آنها پدرت علی بن حسین بود، زید بن علی گفت: « آیا پدرم لقمه گرم غذا را با برایم سرد می­کرد  بعد در دهانم میگذاشت که مبادا دهانم بسوزد ولی به نظر تو نسبت به گرفتار شدنم به گرمای و آتش جهنّم برایم دلسوزی نمی­کرد؟
مؤمن طاق گفت: گفتم پدرت نخواسته تو را از آن خبر کند چون دوست نداشته به آن کفر بورزی؟ چون اگر به آن کافر می­شدی او نمی­توانست برای تو شفاعت کند»[2].
 
توضیح:
شیطان طاق بدینصورت دروغ امامت را اختراع کرد و به یکی از اصول دین شیعه تبدیل شد، همچنین امام علی زین العابدین بن حسین را متهم کرد که اساس دینشان را حتی از پسر خود که برگزیده آل محمّد بود مخفی و کتمان نموده همانگونه که امام زید را متهم کرد به اینکه به مقام حقیرترین پیروان آخوندهای شیعه هم نرسیده که لیاقت داشته باشد به امامت ایمان بیاورد،....علمای شیعه خودشان این روایت را در معتبرترین منابع شیعه نقل و روایت می­کنند، و اعلام می­کنند که شیطان طاق با بی­شرمی و گستاخی هرچه تمامتر ادعا کرده که او در مورد زین العابدین به اندازه­ای شناخت داشته که پسرش زید بن علی به نداشت، و حتی در مسائل اصول دین هم پسرش را به اندازه شیطان طاق آگاه نکرده!.
 
س- آیا علمای شیعه در مورد تعداد ائمه اختلاف دارند؟
ج- بله !!
کلینی از ابی جعفر رحمه الله روایت کرده  که (حاشا ازاو) گفت: «خداوند پنهانی و به صورت سرّی ولایت را به جبرئیل در میان گذاشت، جبرئیل هم آن را با محمّد صلی الله علیه و سلم  در میان گذشت، او هم آن را با علی در میان گذاشت، و علی با هر کس که بخواهد پنهانی در میان می­گذارد».[3]
مازندرانی شارح الکافی می­گوید: «به هر کس از معصومین و مؤمنان رازدار که بخواهد نیز در میان می­گذارد» [4].
پس این روایت نه تعداد ائمه را مشخص کرده و نه اشخاص آنان تعیین کرده است، چون در آن زمان که این حدیث ساخته شده قضیه هنوز استقرار نیافته بود؟
سپس این مسأله نزد علمای شیعه پیشرفت کرد و روایاتی به میدان آمد که ائمه را هفت تن اعلام کرد و می­گفتند: «امام هفتم قائم ماست»[5]. و اسماعیلیه بر هفت امام مستقر شدند.
اما وقتی تعداد ائمه نزد فرقه­های موسویه یا قطعیه، و نیز نزد فرقه­ی موسوم به اثناعشریه افزایش یافتند؛ این روایت  فوق در عقیده پیروان این گروه تردید ایجاد کرد، لذا بنیانگذاران و مؤسسان مذهب شیعه کوشیدند جهت برون­رفت از این چالش و رفع شک و تردید از پیروان خود این روایت را جعل کردند:
از داود رقی روایت است که گفت: «به ابا الحسن رضا عرض کردم: فدایت شوم در مورد تو هیچ شکی ندارم جز حدیثی که از ذریح شنیده ام که از ابی جعفر روایت می­کند. گفت: آن حدیث کدام است؟ عرض کردم: ذریح می­گوید: از ابوجعفر شنیدم که می­گفت: ان شاءالله امام هفتم قائم ما است. فرمود: راست می­گویی، و ذریح هم راست گفته، ابو جعفر هم راست گفته است، آنگاه شک و تردید من بیشتر شد، سپس گفت: ای داود بن ابی خالد! سوگند به خدا اگر موسی به رفیقش نمی­گفت انشاء الله مرا بردبار خواهی یافت چیزی از او نمی­پرسید، و همچنین اگر ابو جعفر نمی­گفت: ان شاءالله (اگر خدا بخواهد) همانطور می­بود که او گفته بود. می­گوید: آنگاه بر آن یقین کردم[6]».
و علمایشان این را از باب بداء و تغییر خواست خداوند قرار داده­اند.
سپس قضیه نزد علمای شیعه متحول گردید و روایاتی در الکافی یافته شد که می گویند: «ائمه سیزده تا هستند»!!
 کلینی[7] از ابی جعفر علیه السلام  روایت می­کند که گفت: «پیامبر  صلی الله علیه و سلم فرمود: من و دوازه تن از فرزندانم و تو ای علی میخ ها و کوههای زمین هستیم که خداوند بوسیله ما زمین را ثابت نگه داشته که ساکنانش در آن فرو نروند، و وقتی دوازده تن از فرزندانم تمام شوند، و از دنیا بروند، زمین ساکنان خود را فرو می­برد و به آنها مهلت داده نمی شود».
این روایت بیانگر این است که ائمه ایشان علاوه بر علی علیه السلام  دوازده تن هستند، و با علی سیزده نفر می­شوند، و سوگند به خدا که این مطلب همه ساختار شیعه را نابود و منهدم می­کند!
و کلینی از ابی جعفر و او از جابر روایت کرده که گفت: «نزد فاطمه رفتم در حالی که لوحه­ای در دست داشت که اسامی آن دسته از فرزندانش که وصی هستند در آن نوشته شده بود، من دوازده تا را شمارش کردم که آخرین آنها امام قائم بود»[8].
و برای تبیین و روشنگری بیشتر گمراهی شیعه، کافی است که بحث را با روایت ذیل به پایان برسانم.
شیخ شیعه فرات کوفی با سند خود از امام زید بن علی بن حسین علیه السلام  روایت کرده که گفت: «معصومین ما پنج نفر هستند، نه سوگند به خدا آنها شخص ششم ندارند»[9].


ضربه کمر شکن


ای پیروان مذهب شیعه! آیا می­دانید که علمای شما به وجود چند مهدی معتقدند؟
 یکی از باورهای عجیب علمای شیعه این است می­گویند: «بعد از قائم شما دوازده مهدی دیگر هست!!.
از جعفر روایت کرده­اند که او از پدرانش و آنها از علی علیه السلام  روایت کرده­اند که گفت: «پیامبر صلی الله علیه و سلم  در شب وفات گفت: ای ابا الحسن کاغذ و دواتی بیاور، آنگاه پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم  وصیت خود را دیکته کرد و در آن آمده است که فرمود: ای علی بعد از من دوازده امام خواهند بود، و بعد از آنها دوازده مهدی می­آید، تو اولین امام از دوازده امام هستی، ... و حدیث را ادامه داد تا اینکه گفت: حسن ـ  یعنی امام عسکری ـ باید امامت را به پسرش محمّد بسپارد که نیروی ذخیره آل محمّد صلی الله علیه و سلم  است، تعداد اینها دوازده امام می­شوند، سپس بعد از او دوازده مهدی می­ایند و هنگامی که وفات محمّد بن حسن عسکری فرا رسید، باید امامت را به پسرش واگذار کند که اولین مهدی است، و او سه اسم دارد: یک از نامهایش نام من است، و یکی نام پدرم است که عبدالله است، و اسم سوم او مهدی است، و او اولین مؤمنان است»[10].


تعارض:
طوسی روایت کرده که تعداد ائمّه یازده نفر هستند، چنان که ابی حمزه از جعفر نقل کرده که گفت: «ای ابا حمزه بعد از قائم یازده مهدی می­اید»[11].
 
یک دلیل آتش افروز
شیعه روایت کرده اد که علی علیه السلام  خاتم الوصیین است، بنابراین بعد از او کسی وصی نیست، و این روایت شالوده آنان را از اساس ویران كرده است و سقف (خانه‌ها) از بالای سرشان بر سرشان فرو ریخته است.
روایتشان می­گوید: علی صلی الله علیه و سلم  (حاشا از او)گفت: «من امین و خزانه دار و رازدار و دروازه­بان و چهره و راه و ترازوی خدا هستم، و من مردم را نزد خدا حشر و جمع می­کنم، من آن کلمه خدا هستم که متفرق ها را با آن جمع کرده و جمع ها را با آن متفرّق می سازد، من اسماء حسنای خدا و امثال عُلیا و نشانه های بزرگ خدا هستم...و ازدواج اهل بهشت و عذاب اهل دوزخ و بازگرداندن همه مردم به من واگذار شده. من امیرمؤمنان و سردسته مؤمنان و نشانه سابقین پیشین و زبان گویندگان و خاتم وصیین و وارث پیامبران و جانشین پروردگار عالمیان و راه راست و حجّت خدا بر اهل آسمانها و زمینها هستم. من کسی هستم که خداوند در ابتدای آفرینش با او بر شما حجّت اقامه کرده و من شاهد روز جزا هستم و من آن کسی هستم که از مرگ و بلاها با خبر است، من سخن فیصله دهنده و جدا کننده نسب ها هستم،...ابرها و رعد و برق و تاریکی و نور و بادها و کوهها و دریاها و ستارگان و ماه برای من رام و مسخّر شدند...من هدایت دهنده ام و همه چیز را شمارش کردم، من کسی هستم که خدا نام و کلمه و حکمت و علم و فهم خود را به من ارزان بخشید...»[12].
آخوندهای شیعه برای خدا کدام اوصاف و ویژگیهای اختصاصی باقی گذاشته­اند؟!
{ وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَالأرْضُ جَمِيعًا قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَالسَّماوَاتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ (٦٧)}(زمر:67)
یعنی: آنان آن گونه كه شایسته است خدا را نشناخته‌اند در روز قیامت سراسر كره زمین یكباره در مشت او قرار دارد و آسمانها با دست راست او در هم پیچیده می‌شود . خدا پاك و منزّه از شرك آنان است.
 
 
اختلاف بر سر تعداد ائمه تا حد تکفیر
 س - آیا علمای شیعه به علّت اختلافی که در مورد تعداد ائمه دارند یگدیگر را تکفیر کرده اند؟
ج – بله، خیلی زیاد، (از خداوند عافیت و سلامتی را خواستاریم) به عنوان مثال در سال (199هـ) شانزده نفر مرد در اطراف دروازه منزل ابوالحسن دوم علی رضا علیه السلام  گردآمدند و یکی از آنها به نام جعفر بن عیسی خطاب به او گفت: «سرورم! از آنچه ما از دست یاران خود از آن رنج می بریم نزد خدا و نزد تو شکایت می­کنیم، رضا گفت: شما چه مشکلی دارید؟ جعفر گفت: سوگند به خدا آنها ما را کافر و زندیق می­شمارند، و از ما تبری می­جویند، آنگاه گفت: یاران علی بن حسین و محمّد بن علی و یاران جعفر و موسی صلوات الله علیهم اینگونه بودند، و اصحاب زراره دیگران را کافر می­دانستند، و دیگران هم آنها را کافر محسوب می­کردند، و یونس گفت: فدایت شوم آنها ما را زندیق می پندارند»[13].
وضعیت نسل و گروه اول آنها اینگونه بوده است، چه رسد به وضعیت علمای معاصر شیعه که چندید قرن بعد از آنان آمده­اند، و خداوند بسی راست و درست فرموده است:
{ إِنَّهُمْ أَلْفَوْا آبَاءَهُمْ ضَالِّينَ (٦٩)فَهُمْ عَلَى آثَارِهِمْ يُهْرَعُونَ (٧٠)}آنها واقعاً پدران خود را در گمراهی یافته‌اند (چنان دل و دین به تقلید نیاكان داده‌اند كه انگار) آنان را به دنبال نیاكانشان به شتاب می‌رانند. (صافّات:69-70)


[1] - ن ک بحارالانوار 36 / 342 .
[2] - رجال کشی ، ص 186 ، اصول کافی 1 / 174 .
[3] - أصول الكافي ج2/577 (كتاب الإيمان والكفر ح10 باب الكتمان) .
[4] - شرح جامع مازندرانی 9 / 123 .
[5] - رجال کشی ، ص 373 ، بحار الانوار 48 / 260 .
[6] - رجال کشی ، ص 373 – 374 ابی عمرو محمد بن عمر کشی متوفای 350 هجری .
[7] - الکافی 1 / 534 .
[8] - اصول کافی 1 / 532 .
[9] - تفسیر فرات از فرات بن ابراهیم بن فرا ت کوفی ، ص 123 .
[10] - بحار الانوار 13 / 137.
[11] - الغیبه للحجه ، ص 258 ابی جعفر طوسی معروف به شیخ الطائفه متوفای 460 هجری .
[12] - كتاب الرجعة ص205 أحمد الأحسائي .
[13] - رجال کشی ، ص 498 – 499 .


به نقل از: سؤال و جوابهایی در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف:  عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری





 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

فردي از امام ‏احمد رحمه الله شاگرد امام شافعي رحمه الله در باره گفته هاي حارث محاسبي كه عالمي صوفي بوده پرسيد، ايشان در جواب ‏فرمودند: [لا اري لك ان تجالسهم] "من راضي نيستم با آنها نشست و برخاست كني" در حاليكه ‏امام احمد رحمه الله از محتواي جلسات آن عالم صوفي آگاه بوده و مي دانست كه در آن جلسات گريه و ‏زاري و توبه مي كردند و از تزكية نفس از آلودگي گناه بحث كرده و آن را بعنوان جلسة ‏محاسبة نفس نامگذاري كرده بودند.‏

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 9724
دیروز : 3293
بازدید کل: 8245069

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010