Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 08

----

04/03/1446

----

18 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

علي رضی الله عنه  به روايت از رسول

‎الله  صلی الله علیه و سلم  مي‌گويد ايشان فرمودند: «أُعْطِيتُ مَا لَمْ يُعْطَ أَحَدٌ مِنَ الأَنْبِيَاءِ»، فَقُلْنَا مَا هُوَ يَا رَسُولَ الله، فَقَالَ: «نُصِرْتُ بِالرُّعْبِ، وأُعْطِيتُ مَفَاتِيحَ الأَرْضِ، وسُمِّيْتُ أَحْمَدَ، وَجُعِلَتْ لِي التُّرَابُ طَهُوراً، وَجُعِلَتْ أُمَّتِي خَيْرَ الأُمَمِ». (به من چيزهايي داده شده‌است كه به هيچ‌يك از پيامبران داده نشده‌است، گفتم: اي رسول خدا، آنها چه هستند؟ فرمود: خدا رُعب و هراس از مرا در دل دشمنانم انداخت و با آن یاریم کرد و به من كليدهاي زمين داده شده، به اسم ‌احمد نام گذاري شدم، خاك برايم وسيله پاك كننده قرار داده شده و امتم بهترين امّتها قرار داده شده ‌است.
صحيح بخاري، ش335

 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

فقه>مسائل فقهی>حج > حکم حیض و نفاس زن در هنگام حج

شماره مقاله : 2492              تعداد مشاهده : 733             تاریخ افزودن مقاله : 16/5/1389

حيض و نفاس زن در هنگام حج مانع اداى شعائر حج نميشود، و اگر زنى قبل از اداى حج قاعده شود و يا هنگام اداء مراسم حج قاعده و يا نفاس شود حجش را تكميل ميكند و صحيح است ولى فقط طواف را انجام نميدهد، و بايد صبر كند تا پاك شود و غسل كند و سپس طواف را انجام دهد، بدليل روايتى كه در صحيحين از عائشه رضي الله عنها وارد شده است كه: دخل عليها وهي تبكي، فقال: "أنفست"؟ يعني: هل جاءتك الحيضة؟ فقالت: نعم، قال: "إن هذا شيء كتبه الله على بنات آدم، فاقضي ما يقضي الحاج، غير ألا تطوفي بالبيت حتى تغتسلي" (رواه البخاري ومسلم)، يعنى: " پيامبر صلى الله عليه و سلم نزد عائشه رفت و او را گريان ديد، به او گفت: " آيا قاعده شده اى؟ عائشه گفت: بله. پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود: " اين چيزى هست كه خداوند بر دختران آدم مقدر كرده است، پس تو آنچه كه حجاج انجام ميدهند را انجام بده بجز طواف، تا اينكه (پاك شوى و) غسل كنى".



پس اين دليل صريح و روشنى است از پيامبر صلى الله عليه و سلم كه يك زن قاعده ميتواند تمام اعمال حج را انجام دهد بجز طواف خانه كعبه، كه پس از پاك شدن و غسل كردن ميتواند آنرا انجام دهد.


و اينجا لازم به تذكر دو مسئله ميباشيم:

چنانچه زن قاعده هنگام بازگشت از سفر حجش فرا رسد و هنوز پاك نشده باشد و طواف "وداع" را هنوز انجام نداده باشد در اينصورت طواف وداع از او ساقط ميشود و نيازى به انجام آن نيست، بدليل روايت ابن عباس كه گفت: " أمر الناس أن يكون آخر عهدهم بالبيت الطواف، إلا أنه خفف عن الحائض " (روايت ابو داود)، يعنى: " مردم مامور بودند كه آخرين چيزى كه در مراسم حج انجام بدهند طواف خانه خدا باشد (يعنى طواف وداع)، مگر اينكه براى زن قاعده تخفيف داده شده است".

چنانچه زن قاعده هنگام بازگشت از سفر حجش فرا رسد و هنوز پاك نشده باشد و طواف "افاضه" كه يكى از اركان حج است را هنوز انجام نداده باشد، و امكان بازگشت از سفرش براى اداى طواف افاضه نداشته باشد، در اينصورت بايد شرمگاهش را بپوشاند و سپس طواف افاضه را بعلت ضرورت و حاجت انجام ميدهد.



وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com








 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

از عبد خبر روايت است: علي روش وضوء رسول‎الله  صلی الله علیه و سلم  را به ما‌ ياد داد. نوجواني بر روي دستهايش آب ريخت تا دستهايش را خوب شست، بعد از آن با دستش از ظرف آب، آب برداشت و دهان و بيني و صورتش را سه بار شست، سپس دستهايش را با آرنجهايش شست، سپس دستش را داخل مشك كرد و با دست ديگرش مشك را از زير فشرد و دستش را بيرون آورد و هر دو دست را به هم ماليد و با كف دو دست تمام سرش را‌ يك بار مسح كرد، سپس پاهايش را با دو قوزک شُست، سپس یک مشت آب برداشت و نوشيد و گفت: رسول ‎الله  به همين صورت وضوء می‌گرفت.(مسند احمد – الموسوعة الحدیثیة ش 876 صحيح... اسناد آن حسن است. )

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1563
دیروز : 2171
بازدید کل: 8155887

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010