Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است: «ما من مولود یولَدُ إلّا علی الفطره فأبواه یهوِّدانه أو ینصَّرانه أو یمجِّسانه کمثل البهیمه تُنْتِجُ البهیمهَ هل تری فیه جدعاء».
«هیچ کودکی متولد نمی‌شود مگر بر فطرت (توحیدی) ولی پدر و مادرش او را یهودی، مسیحی و یا مجوسی می‌کند، همانطوری که چهارپایان بچه‌ی خود را سالم به دنیا می‌آورند و هیچ اثری از قطع گوش (و تغییر خلقت) در آن‌ها دیده نمی‌شود».

(صحیح بخاری با شرح عسقلانی، ج 3، ص 246.)

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > نازل شدن وحی بر ائمه

شماره مقاله : 2391              تعداد مشاهده : 385             تاریخ افزودن مقاله : 9/5/1389

نازل شدن وحی بر ائمه

س - آیا علمای شیعه به نازل شدن وحی بر امامانشان معتقدند؟
ج- قاعده و اصل آنها این است که ائمه جز وحی چیزی نمی­گویند[1].
و از امامشان ابی عبدالله روایت کرده اند که گفت: «در گوش بعضی از ما (وحی) گفته می­شود، و بعضی در خواب برایش می­اید، و بعضی از ما صدای زنجیری را می­شنود که به طشت و ظرف برخورد کند، و نزد بعضی از ما صورت و سیمایی بزرگتر از جبرئیل و میکائیل نمایان می­شود»[2].
و در روایتی دیگر آورده اند که گفت: «فرشته در سفرهایمان بر ما نازل می­شوند و بر بسترها و رختخواب هایمان می­غلطند، و در سفرهای ما حاضر می­شوند، و در وقت نماز نزد ما می­ایند تا نماز را با ما بخوانند، و هیچ روزی بر ما نگذرد مگر آنکه اخبار روی زمین و آنچه در آن می­گذرد به ما می­رسند»[3].
و خمینی می­گوید: یکی از ضروریات مذهب ما این است که ائمه  ما دارای مقامی هستند که هیچ فرشته مقرب و هیچ پیامبری به آن نمی­رسد»[4] ؟؟
و نزد شیعه همانطور که قبلا چند بار گفته شد کسی که منکر ضرورت دین باشد کافرست .
و همچنین خمینی می­گوید: «امام دارای مقامی پسندیده و رتبه و درجه ای والا و خلافتی تکوینی است که ذرات جهان هستی در برابر ولایت و سیطره آن سر تسلیم و فروتنی فرود می­آورند»[5]. و می­گوید: «فقیه شیعه به منزله موسی و هارون علیهما السلام است»[6] .
بنابراین جواد مغنیه اشاره کرده است به اینکه خمینی از موسی برتر است (پناه بر خدا)[7].
 
یک رسوایی دیگر
خداوند متعال خطاب به پیامبرش محمّد  صلی الله علیه و سلم  می­فرماید:
{ إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَوْحَيْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالأسْبَاطِ وَعِيسَى وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ وَآتَيْنَا دَاوُدَ زَبُورًا (١٦٣)وَرُسُلا قَدْ قَصَصْنَاهُمْ عَلَيْكَ مِنْ قَبْلُ وَرُسُلا لَمْ نَقْصُصْهُمْ عَلَيْكَ وَكَلَّمَ اللَّهُ مُوسَى تَكْلِيمًا (١٦٤)رُسُلا مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ لِئَلا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللَّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا (١٦٥)لَكِنِ اللَّهُ يَشْهَدُ بِمَا أَنْزَلَ إِلَيْكَ أَنْزَلَهُ بِعِلْمِهِ وَالْمَلائِكَةُ يَشْهَدُونَ وَكَفَى بِاللَّهِ شَهِيدًا (١٦٦)إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ قَدْ ضَلُّوا ضَلالا بَعِيدًا (١٦٧)إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَظَلَمُوا لَمْ يَكُنِ اللَّهُ لِيَغْفِرَ لَهُمْ وَلا لِيَهْدِيَهُمْ طَرِيقًا (١٦٨)إِلا طَرِيقَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا وَكَانَ ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا (١٦٩)يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمُ الرَّسُولُ بِالْحَقِّ مِنْ رَبِّكُمْ فَآمِنُوا خَيْرًا لَكُمْ وَإِنْ تَكْفُرُوا فَإِنَّ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (١٧٠)} (نساء:163-170).
یعنی: ما به تو وحی كردیم ، همان گونه كه پیش از تو به نوح و پیغمبران بعد از او وحی كردیم ، و (همان گونه كه) به ابراهیم ، اسحاق ، یعقوب ، نوادگان ، عیسی ، ایوب ، یونس ، هارون ، و سلیمان وحی كردیم ، و به داود زبور دادیم . و ما پیغمبران زیادی را روانه كرده‌ایم كه سرگذشت آنان را قبلاً برای تو بیان كرده‌ایم ، و پیغمبران (دیگر) زیادی را كه سرگذشت آنان را برای تو بیان نكرده‌ایم خداوند حقیقتاً با موسی سخن گفت . ما پیغمبران را فرستادیم تا (مؤمنان را به ثواب) مژده‌رسان ، و بیم‌دهنده باشند ، و بعد از آمدن پیغمبران حجّت و دلیلی بر خدا برای مردمان باقی نماند. و خدا چیره حكیم است. لیكن خداوند بر آنچه (از قرآن) بر تو نازل شده است گواهی می‌دهد . این خدا است كه آن را به (مقتضای) دانش (خاصّ) خویش نازل كرده است . و فرشتگان (نیز بدان) گواهی می‌دهند و (صحّت نبوت تو را تصدیق می‌كنند . گرچه) كافی است كه خدا گواه باشد. لیكن خداوند بر آنچه (از قرآن) بر تو نازل شده است گواهی می‌دهد . این خدا است كه آن را به (مقتضای) دانش (خاصّ) خویش نازل كرده است. و فرشتگان (نیز بدان) گواهی می‌دهند و كافی است كه خدا گواه باشد. بیگمان كسانی كه راه كفر را در پیش گرفته‌اند و از راه خدا بازداشته‌اند بسیار گمراه شده‌اند. بیگمان كسانی كه راه كفر را در پیش گرفته‌اند و ستم ورزیده‌اند،خداوند ایشان را نمی‌بخشد و آنان را به راهی هدایت نخواهد كرد . مگر راه دوزخ ! كه در آنجا برای همیشه جاودانه می‌مانند ، و این كار برای خدا آسان است. ای مردم ! پیغمبر (محمّد نام) از جانب خدا به سویتان آمده است و دین حق را برایتان آورده است ، پس ایمان بیاورید به سود شما است . و اگر كافر شوید. چرا كه آنچه در آسمانها و زمین است متعلّق به خدا است . و خدا آگاه (از آفریدگان خود و) حكیم (در كار خویش) است.


[1] - بحار الانوار 17 / 155 ، 54 / 237 .
[2] - بحار الانوار 26 / 358 .
[3] - الخرائج و الجرائح راوندی 2 / 852 .
[4] - حکومت اسلامی ، ص 52 .
[5] - حکومت اسلامی ، ص 52 .
[6] - حکومت اسلامی ، ص 95 .
[7] - الخمینی و الدولة الاسلامیة ، ص 107 .


به نقل از: سؤال و جوابهایی در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف:  عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال ميمون بن مهران: «إن العبد إذا أذنب ذنباً نكت في قلبه بذلك الذنب نكتة سوداء، فإن تاب محيت من قلبه فترى قلب المؤمن مجلي مثل المرآة، ما يأتيه الشيطان من ناحية إلا أبصره، وأما الذي يتتابع في الذنوب فإنه كلما أذنب ذنباً نكت في قلبه نكتة سوداء، فلا يزال ينكت في قلبه حتى يسود قلبه، ولا يبصر الشيطان من حيث يأتيه»."حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني. میمون بن مهران فرمود: «هرگاه بنده ای گناهی را مرتکب شود نقطه ی سیاهی بر قلبش پدیدار می شود، ولی هرگاه توبه کرد آن نقطه سیاه از قلبش پاک می شود، پس قلب مؤمن مانند آینه روشن است، و شیطان (برای فریفتن او) جز با زیر نظر گرفتن وی (و حیله) سراغش نمی آید. اما آنکس که مدام در حال گناه است با هر گناهی که انجام می دهد نقطه ی سیاهی بر قلبش پدیدار می شود تا آنکه قلبش کاملا سیاه می گردد، و شیطان هرگاه سراغش برود نیازی به فریب و زیر نظر گرفتنش ندارد».

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 10210
دیروز : 3293
بازدید کل: 8245555

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010