Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "نفس المؤمن معلقة بدينه حتي يقضي عنه" (صحيح – روايت ابن ماجه : 6779)
«روح مؤمن به سبب قرضش معلق است تا وقتي که بجاي او پرداخت شود».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اسلام معاصر>اشخاص>سمیعی رستاقی، دکتر سید محمد

شماره مقاله : 2141              تعداد مشاهده : 2343             تاریخ افزودن مقاله : 23/4/1389

مختصري از زندگينامه ي دکتر سيد محمد سميعي رستاقي 

دکتر سید محمد سمیعی رستاقیسيد محمد سميعي رستاقي فرزند سيد عبد الرحمن در روز شنبه 1/7/1342 (هـ.ش.‌) مطابق با 23/9/1963 (م.) در روستاي رستاق از توابع بخش شيبکوه شهرستان بندر لنگه چشم به جهان گشود. تحصيلا‌ت ابتدائي خود را در همان زادگاهش «رستاق» شروع کرد. سپس در سال 1356 هـ.ش. جهت ادامه تحصيل روانه ي شهرستان ‌بندر لنگه شد و تحصيلا‌ت متوسطه (راهنمائي و دبيرستان‌) خود را در آنجا به پايان رساند. سپس در سال دوم دبيرستان‌، به جهت شوق فراوان و نياز مبرم به عنوان يک واجب ديني ضمن تحصيلات دبيرستاني خود به مدرسه علوم ديني سلطان العلماء بندر لنگه ملحق شد و به‌ مدت پنج سال از محضر اساتيذ اين حوزه کسب فيض نمود. او تقريباً ‌کل اساسيات علم شرعي از قبيل تفسير، ‌فقه‌، ‌ميراث‌، نحو، ‌صرف و غيره را تقريبا از شيخ محمد علي اميني فرا گرفت. سپس دکتر سميعي طي حکمي رسمي از حوزه علميه سلطان العلماء بندر لنگه جهت تدريس به مدرسه علوم ديني سلطان العلماء بستک اعزام و در رکاب فقيه عاليقدر شيخ عبدالکريم محمدي مشغول به تدريس شد. ا‌و ضمن تدريس از محضر اين عالم جليل القدر، فقه و اصول فقه را نيز تحصيل مي کرد. به قول خود ايشان: از محمدي نه تنها درس فرا گرفت بلکه اخلا‌ق، عزم، ‌اراده، ‌سخاوت و صداقت محمدي در او بسيار اثر گذاشت تا جائي که مشوق او جهت ادامه تحصيل شد. او مي گويد: داشتم در مدرسه بستک (‌الفيه ابن مالک‌) در علم نحو حفظ ‌مي کردم، پس از حفظ دويست بيت از اين کتاب‌، توقف کردم. شيخ پرسيد: آقا حفظ الفيه را تا کجا رسانيده ايد؟ گفتم‌: در دويست بيت توقف کرده ام. شيخ گفت‌: مرد آن است که کار را تمام کند. اين گفته شيخ تا جايي در من اثر گذاشت که نه تنها در فکر حفظ الفيه باشم بلکه کل اصول و اساس علمي را نزد خود تقويت نمايم. بعد از اين، پس از دو سال تدريس و تحصيل در رکاب شيخ بزر گوار، شبي در خواب ديدم که در دانشگاه الازهر مصر پرونده در دست از مسجد ازهر گذشته مشغول ثبت نام هستم. پس از اين خواب با شيخ جهت ادامه تحصيل در خارج از کشور مشورت و عزم خود را براي سفر به خارج جزم نمودم و با سختيهايي که در پيش راه داشتم توانستم به حول و قوه ي الهي در سال ( 1991 م.) جهت ادامه تحصيل به امارات عربيه متحده سفر، و به دانشکده دانشگاه امام محمد بن سعود در رشته شريعت ملحق شوم. پس از چهار سال يعني در سال (‌1994، 1995 م.) موفق به اخذ مدرک ليسانس در رشته شريعت اسلا‌مي شدم.
سپس بي وقفه جهت ادامه تحصيل در کارشناسي ارشد (فوق ليسانس‌) در دانشگاه (‌ام درمان‌) سودان ثبت نام نمود و پس از گذراندن دوره ي مقدماتي و تقديم تز و دفاعيه خود بعنوان (‌انفرادات ابن عباس‌) در سال (2000 م.) موفق به اخذ مدرک کار شناسي ارشد (فوق ليسانس‌) با رتبه ممتاز و توصيه ‌به ‌چاب تز شد، سپس بي وقفه‌ در همين سال جهت ادامه تحصيل در مرحلة دکترا ثبت نام و در مدت سه سال و چهار ماه توانست تز خود بعنوان (القديم و الجديد من اقوال الامام الشافعي‌) آماده و در 15/10/2004 (م.) تقديم و با دفاعية خود موفق به اخذ مدرک کارشناسي ارشد (دکترا) در فقه مقارنه مذاهب با رتبة اول و ممتاز شد.
دکتر سميعي در منصب امام جمعه و جماعت روستاي خود تا قبل از سفر به خارج ايفاي وظيفه نمود، و همچنين به عنوان امام جمعه و جماعت شهرک خور لار مشغول بود، و به مدت دو سال قبل از سفر به خارج، تدريس و رياست مدرسه علوم ديني سلطان العلماء بستک را عهده دار بود.
او در حال حاضر در دادگاه و اوقاف يکي از کشورهاي عربي ايفاي وظيفه ميکند، و همچنين با برخي از شبکه هاي تلويزيوني اسلامي همکاري دارد.
دکتر سميعي داراي تاليفات عربي و فارسي است.

از جمله تاليفات ايشان به زبان عربي ميتوان از کتب زير نام برد :
1) القديم و الجديد من اقوال الامام الشافعي
٢) انفرادات ابن عباس
٣) فقه السباق
٤) الزواج احکام و آداب
٥) منهج المحدثين في قبول الاخبار و روايتها

تاليفات‌ فارسي ايشان :
ا) پالايش اعتقاد (ترجمه ‌تطهير الاعتقاد صنعاني)
٢) فصلهايي از زندگاني گهربار پيامبر اسلا‌م (ترجمة الفصول ابن کثير)
٣) وصال القرنين در شرح متن و نظم ورقات امام الحرمين‌ (در علم اصول‌)
٤) راهنماي حج و عمره
٥) احکام و آداب زناشوئي
اين بود مختصري از زندگي نامه سيد محمد سميعي رستاقي، گرچه اصل نزد ايشان بر گمنام بودن است اما به جهت ذکر و دعاي خير براي ايشان چه درحيات و چه بعد از ممات اين چند کلمه از خود برجاي گذاشته و به ‌رشته ي تحرير در آورده است، زيرا ذکر و دعاي خير براي فرد بعد از ممات عمر ديگر است‌. شاعر عرب مي گويد:
دقاة قلب المرء قائلة له
ان الحياة دقائق و ثوان
فارفع لنفسک بعد موتي ذکرها
فالذکر للا‌نسان عمر ثاني
---------------------------------
سايت نوار اسلام
IslamTape.Com






 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ابن‌ عباس رضي الله‌عنه مي‌گويد: هركس اذان نماز را بشنود و بدان جواب مثبت ندهد و به مسجد نيايد كه در آن نمازش را ادا نمايد، نماز او پذيرفته نمي‌شود، و خدا و پيامبر را نافرماني كرده است. 

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 9577
دیروز : 3293
بازدید کل: 8244922

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010