Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

معجزه پيامبر اكرم صلى الله عليه و سلم هست كه دست مباركشان را روى سلمان فارسى گذاشت و فرمودند: " لَوْ كَانَ الْإِيمَانُ عِنْدَ الثُّرَيَّا لَنَالَهُ رِجَالٌ مِنْ هَؤُلَاءِ " (متفق عليه)، يعنى: " اگر ايمان در ستاره ثريا بود مردانى از اينها (يعنى اهل فارس) به آن دست مييافتند".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>علوم حديث>حدیث مرفوع

شماره مقاله : 2064              تعداد مشاهده : 758             تاریخ افزودن مقاله : 14/4/1389

اگر بخواهیم احادیث را از جهت اینکه به چه کسی منتهی می شوند و به اصطلاح متن حدیث از جانب چه کسی است، سه نوع حدیث را می توان تعریف کرد:

حدیث مرفوع، حدیث موقوف و حدیث مقطوع

 

حدیث مرفوع چیست؟

مرفوع حدیثی است که سند آن به شخص پیامبر صلی الله علیه وسلم منتهی شده باشد، چه از اقوال یا افعال یا تقریرات پیامبر صلی الله علیه وسلم باشد، بعبارتی ديگر حديثى است که انتهای سند آن به پیامبرصلی الله علیه وسلم متصل شود و در روایت گفته شود: قال النبّی، قال رسول‌الله صلی الله علیه وسلم ( یعنی بعد از ذکر سلسله راویان، در انتهای آن شخص روایت کننده، متن حدیث را به پیامبر صلی الله علیه وسلم منتسب سازد)

احادیث مرفوع خود شامل متصل و منقطع و مرسل می‌باشد، یعنی سند حدیث مرفوع ممکن است سالم باشد یعنی متصل است و یا سند آن دارای اشکال باشد یعنی در سند آن یک یا چند راوی حذف شده باشند که بدان حدیث منقطع گویند و اگر راوی حذف شده صحابی باشد بدان مرسل گویند.

 

مثال برای حدیث مرفوع:

محمد بن عمرو عن أبی سلمة عن أبی هریرة أنّ رسول‌الله صلی الله علیه وسلم قال: «لولا أن أشقّ علی أمتي لأمرتهم بالسواك عند کل صلاة»

ترجمه: محمد بن عمرو از ابی سلمه از ابوهریره و او نیز از پیامبر صلی الله علیه وسلم روایت می کند که فرمود: « چنانکه بر امتم سخت نمی بود به یقین آنها را امر می کردم که در هنگام هر نمازی سواک زنند».

 

چنانکه مشاهده می شود این حدیث یعنی متن آن، به شخص پیامبر صلی الله علیه وسلم نسبت داده شد و لذا این حدیث را مرفوع گویند یعنی حدیثی که گوینده متن آن پیامبر صلی الله علیه وسلم است.



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

يكي از نشانه هاي قبول شدن نماز دوري از گناه ميباشد، و بر اين اساس حسن بصري گفته است: "من لم تنهه صلاته عن الفحشاء و المنكر لم يزدد من الله الا بعدا"، يعني: "كسي كه نماز او را از فحشاء و منكر باز ندارد، از آن نماز جز دوري از خداوند چيز ديگري نصيبش نميشود". (سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت/ IslamPP.Com)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6928
دیروز : 3293
بازدید کل: 8242273

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010