Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلی الله عليه وسلم فرمود:

«لَا تَذْهَبُ الدُّنْيَا حَتَّى يَمْلِكَ الْعَرَبَ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي يُوَاطِئُ اسْمُهُ اسْمِي وَاسْمُ أَبِيهِ اسْمُ أَبِي يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطًا وَعَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْمًا وَجَوْرًا» سنن أبي داود 4 / 306 (4282)
«دنيا به پايان نمي‌رسد تا اينکه مردي از اهل بيتم که هم اسم من و اسم پدرش هم اسم پدر من است حکومت عرب را بدست گيرد و زمين را همانگونه كه پر از ظلم و ستم شده پر از عدل و داد مي كند.».

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

اسلام معاصر>اشخاص>سید ابوالحسن علی ندوی

شماره مقاله : 200              تعداد مشاهده : 1751             تاریخ افزودن مقاله : 18/5/1388

مختصری از شرح حال علامه سید ابوالحسن علی ندوی _رح_ 

سيد ابوالحسن علي ندويامام ندوی ، در روز ششم ماه مرّم سال 1332 هجری قمری برابر با 1913میلادی در دهکده تکیه ، هفتاد کیلو متری لکهنو ی هندوستان در خانواده ای مذهبی و دانش دوست و شهید پرور و اهل مطالعه و قلم ، دیده به جهان گشود . پدرش علامه عبدالحیّ بن فغرالدین از دانشمندان بلند پایه واطبای حاذق و نویسندگان چیره دست و صاحب کتاب << نزهه الخواطر >> در هشت جلد ، ومادرش خیر النساء از زنان نویسنده و صاحب کتاب << الدعاء و القدر >>می باشد. 




امام ندوی ، تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش لکهنو آغاز نمود و تا سنّ 21-13 سالگی زبان عربی ، انگلیسی و فارسی را به خوبی می دانست ؛ ودر سال 1926م . در کنفرانس << ندوه العلماء >> که با شرکت علمای بزرگ برگزار گردید ، به زبان عربی سخنرانی کرد. 




پس از اتمام دوره ابتدایی و متوسطه در سال 1927 م وارد دانشگاه لکهنو شد و سپس در سال 1930م برای ادامه تحصیلات عالی عازم لاهور شد ، و زانوی تلمذ را پیش دانشمند بزرگ ، مولانا احمد علی الهوری خم کرد ، و از آنجا گواهی نامه ی عالی علمی دریافت نمود . او همچنین در دانشگاه دیوبند از محضر مولانا حسین احمد مدنی کسب فیض نمود . 




وی در سال 1934 در سن 20سالگی در دانشگاه ندوه العلماء لکهنو به تدریس پرداخت و به مدّت ده شال ، مسند درس را زینت بخشید و در این مدبت با رهبران و مصلاحان عصر خود همچون مولانل محمّد زکریا ، مولانا محمد الیاس و مولانا انور شاه کشمیری آشنا شد و از محضر آنان کسب فیض نمود . 




وی از سال 1943 تا 1951 م در سازمان تبلیغات اسلامی لکهنو به تدریس قرآن و حدیث پرداخت و در سال 1955م از سوی دانشگاه دمشق برای همکاری و تدریس فرا خوانده شد ؛ و به عنوان استاد مهمان مسئولیبت را پذیرفت . 




 همچنین در سال 1962م از سوی شاه سعودی برای تدریس در دانشگاه اسلامی مدینه منوّره دعوت شد ؛ امّا تدریس همیشگی و قبول کرسی رسمی را نپذیرفت ، بنابراین در سال 1963م بنا به دعوت دانشگاه اسلامی مدینه به عنوان استاد مهمان در آنجا مشغول تدریس گردید . 




استاد ندوی ، آثار و تاٌلیفات بسیاری نیز دارند که شمار آنها به بیش از سیصد کتاب می رسد . سرانجام سیدابوالحسن ندوی ، بنیان گذار و رئیس بسیاری از دانشگاهها و اکادمیهای علمی و ادبی در سطح جهان ، در مورخه 23 رمضان المبارک اخرین روز سال 1999 میلادی قبل از نماز جمعه به هنگام تلاوت سوره ی مبارک کهف ، دار فانی را وداع گفت .




روحش شاد و راهش پر رهرو باد .


****************************************************




عالم فرزانه دکتر یوسف قرضاوی در باره ی امام ندوی می گوید :




وی شخصیّتی قرآنی بود زیرا قرآن منبع اولش بود، از آن استمداد ، و بر آن تکیه میکرد و از قرائت قرآن لذّت می برد ودر فضایی قرآنی زندگی می کرد ؛ با آیاتش سازگار ودر معانیش تدبر و با عقل متفکر و قلب متاثر از آن جواهر و مروارید استخراج می کرد و در کتابها و سخنرانی هایش آن را عرضه می نمود . 




او شخصیّتی ربانی بود ، زیرا سلف بر این عقیده اند انسان ربانی کسی است که علم یاد می گیرد و به ان عمل می کند و آن را به دیگران می آموزد .




علامه ندوی شخصیّتی اسلامی بود ؛ زیرا که گوشت ، تار و پود ، هدف ، ابتدای مسیر و غایتش ، اسلام بود و هم و غمّش به خاطر اسلام بوده ؛ از اسلام دستور می گرفت و حب و بغضش به خاطر آن بود . آنجه عقل و قلب و وقت وی را به خود مشغول کرده بود ، اسلام وبیداری و جنبش ، مشکلات امت و حمله ی دشمنان و تربیت افراد بود .


امام ندوی شخصیّتی دعوتگر و جهانی بود و اهداف و حرکت و فعالیّت او در سطح جهان بود . وی عضو اکثر مجالس و موسسات مثل شورای هیأت موسسان <<رابطه العالم الاسلامی >> در مکّه معظمه ، شورای عالی مساجد در حجاز ، موسسه علمی و تحقیقی تمدن اسلامی در اردن و مجمع علمی و آکادمی عربی در دمشق بود . وی همچنین به بسیاری از سرزمین های اسلامی از جمله ایران __در سال 1973 __ سفر کرد .




استاد ندوی با نویسنده بزرگ ، شهید سید قطب ، شیخ محمّد غزالی ، استاد البهی الخولی ، استاد صالح العشماوی و دیگر رهبران اخوان المسلمین ملاقات کرد و با آنها صحبت کرد که بعد در رساله ای تحت عنوان << سخنی با اخوان المسلمین >> منتشر شد . 




<<<<< ما از خدائیم و به سوی او باز می گردیم .>>>>>




*************************************************


منبع :


کتاب : امام سید ابو الحسن ندوی 


تألیف : دکتر یوسف قرضاوی 


ترجمه : عثمان رادپی 


  نشر : نشر احسان

به نقل از: سايت نوگرا 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

 ابن منذر گفت: "علماء اتفاق كرده اند كه هرگاه قرض دهنده بر قرض گيرنده شرط كند كه پول بيشتر و يا هديه اى اضافه بر مبلغ بر گرداند، آن مبلغ زيادى و يا هديه ربا محسوب ميشود". (سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت IslamPP.Com)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 10234
دیروز : 3293
بازدید کل: 8245579

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010