Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

از عبدالله بن حنظله روايت است که پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمود : "درهم ربا يأکله الرجل و هو يعلم أشد من ستة و ثلاثين زنیة" (روايت أحمد و طبراني و در صحيح الجامع البانى برقم 3375)، يعنى: "يک درهم ربا که شخص آگاهانه مي‌خورد، از سي و شش بار زنا کردن شديدتر است".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>فرقه ها و مذاهب>شیعه > دیدگاه شیعه نسبت به اهل سنّت

شماره مقاله : 1864              تعداد مشاهده : 355             تاریخ افزودن مقاله : 31/3/1389

دیدگاه شیعه نسبت به اهل سنّت
س - عقیده علمای شیعه درمورد اهل سنّت که آنها را ناصبی و عامه می نامند چیست؟
ج/1- گفته­اند: فقط در ظاهر احکام اسلام بر آنها اجرا می­شود، وعلمای شیعه اجماع کرده­اند که آنها اهل دوزخ هستند.
 زین العابدین بن علی عاملی که نزد شیعه ملقّب به شهید ثانی است می­گوید: «کسانی که می­گویند مخالفان ما (اهل سنّت) مسلمان هستند؛ می­خواهند اجرای بخش عمده احکام مسلمین در ظاهر بر آنها درست باشد نه اینکه آنها را در واقع مسلمان بدانند، بنابراین نقل کرده­اند که به اجماع آنها به جهنم می­روند[1].
و مجلس در مورد اهل سنّت گفته: «از بعضی روایات، بلکه از روایات متعدد چنین بر می­آید که آنها در دنیا هم در حکم کفار هستند، امّا از آنجا که خداوند می­دانست حکّام ستمگر و پیروانشان بر شیعیان مسلّط می­شوند، و به معاشرت و همزیستی با ایشان مبتلا شده و برایشان ممکن نیست از آنها پرهیز کنند، و معاشرت و همزیستی و ازدواج با آنها را ترک کنند، جهت آسانکاری حکم اسلام را در دنیا بر آنها جاری کرده، ولی وقتی قائم علیه السلام  ظهور کند؛ مانند سایر کفّار در همه موارد حکم صادر می­کند، و در آخرت هم به جهنّم می­روند، و با کفّار برای همیشه در دوزخ می­مانند، و با این نظریه بین روایات متضاد تلفیق می­شود، چنان که مفید و شهید ثانی به آن اشاره کرده اند»[2].
2- می­گویند: به اجماع رأی، اهل سنّت کافر و پلید هستند، جزائری گفته: «آنها به اجماع علمای شیعه امامیه؛ کافر و نجس هستند، و از یهود و نصارا بدترند»[3].
3- نمازخواندن بر آنها جایز نیست و حیوانی که آنها ذبح کنند حلال نیست. خمینی می­گوید: ­«بنا به صحیح­ترین قول نماز خواندن بر هر مسلمانی واجب است، حتی بر مخالفان حق، و بر کافر با همه اقسام آن جایز نیست، و نیز جایز نیست بر کسانی که به کفر آنها حکم شده همچون نواصب(اهل سنّت)»[4].
و نیز گفته: «ذبیحه همه فرقه های اسلامی حلال است، جز ناصبی؛ گر چه به اسلام تظاهر کند»[5].
  4- می­­گویند: اهل سنّت  اولاد زنا هستند.
شیخ و امام علمای شیعه کلینی از ابی جعفر روایت کرده که (به افترای آنها) گفته: سوگند به خدا که همه مردم جز شیعیان ما زنازاده هستند[6].
و عیاشی از از جعفر بن محمّد علیه السلام  روایت کرده که گفت: «هر نوزادی وقتی که به دنیا می­آید حتماً شیطانی نزد او حاضر می­شود، اگر فهمید که از شیعیان ماست، شیطان او را از آن ابلیس حفظ می­کند، و اگر از شیعیان ما نبود؛ شیطان انگشتی را آنقدر در کون(عقب) پسر بچه نگه می­دارد تا مأبون و زن­صفت شود، و اگر دختر بچه بود انگشتش را در جلو او قرار می­دهد تا فاحشه شود[7].
5- می­گویند: آنها بوزینه و خوک هستند.[8]
6- می­گویند کشتن و ترور کردن  اهل سنّت  واجب است: «به ابی عبدالله گفتم: در مورد کشتن ناصبی چه میگویی؟ گفت: خونش مباح است، ولی نگران خودت هستم، اگر توانستی بر او مسلّط شوی دیواری روی او منهدم کن، یا او را در آب غرق کن تا به قتل او علیه تو گواهی داده نشود، گفتند: در مورد خوردن مالش چه می گویی؟ گفت: اگر میتوانی مالش را بخور»[9].
و در روایتی دیگر آمده است: «بر شما لازم است آنها را ترور کنید»[10].
7- واجب بودن سرقت اموال اهل سنّت:
روایت کرده­اند: «هرجا مال ناصبی را یافتی بردار امّا یک پنجم آن را بپرداز»[11].
و روایت کرده­اند: «مال ناصبی و همه متملکات او حلال است»[12].
8- مخالفت با آنها واجب است:
 صدوق شیعه از علی ابن اسباط روایت کرده که گفت: «به رضا گفتم: مسئله­ای پیش می­آید و من حکم آن را نمی­دانم و در آن شهر که من هستم کسی از هواداران تو نیست که در باره­اش از او فتوا بخواهم، چکار کنم؟ گفت: نزد فقیه(سنّی) آن شهر برو و سؤال کن، او به تو هر فتوایی داد بر خلاف آن عمل کن چون حق در مخالفت با آن است».[13]
و از امام صادق روایت کرده اند که در مورد دو حدیث که با یکدیگر متضاد هستند گفت: «هر دو حدیث را بر روایات عامه عرضه کنید، حدیثی را که با روایات آنها موافق بود ترک کنید، و آنچه را با روایات آنها مخالف بود بگیرید»[14].
9- لعن و نفرین اهل سنّت را بزرگترین عبادت به حساب آورده­اند:
شیخ محّد حسن نجفی گفت: «بلکه هجو و ناسزاگویی آنها در ملأ عام از بهرترین عبادتها است مگر این که تقیه کردن مانع باشد، و بهتر از همه غیبت کردن آنها است به روشی که همه شیعیان در همه عصرها و سرزمینها بدان روش عمل کرده­اند، بطوری که همه کاغذها را از آن پر کرده اند، و اصلاً این غیبت نزد آنها برترین طاعت و کامل­ترین تقرّب است. پس جای تعجّب نیست که ادعا شود در این مورد اجماع حاصل شده، همانگونه که برخی گفته­اند، و حتّی می­توان این نکته را از ضروریات و بدیهّات دین برشمرد، چه رسد به اینکه قطعی و حتمی است»[15].
بارها هم گفته شده که منکر ضروریات دین نزد آنها کافر است.
 
چرا شیعه گاهی بر جنازه سنّی نماز میّت می­خوانند؟
جای دارد کسی سؤال کند: پس چرا مشاهده می­کنیم برخی از شیعیان اثنی عشری در مسجد الحرام و مسجد نبوی بر جنازه اهل سنّت نماز میّت می­خوانند؟
جواب این است: تا علیه آنها دعا کنند![16].
مرجع شیعه ابن بابویه قُمی گفت: «اگر مردم از مخالفان ما بود؛ بعد را تکبیر چهارم بگو: خدایا این بنده­ات را خوار و رسوا کن، و او را به آتش انداز، و عذاب شدید و مجازات سخت خود را به او بچشان، خدایا عذاب را برایش تخفیف نده، و او را وارد آتش کن، و درونش را مملو از آتش گردان، و قبرش را تنگ کن، چون او علیه اولیای تو تجاوز کرده، و ولایت دشمنانت را داشت، خدایا عذابش را تخفیف نده و عذاب را روی او بریز. وقتی جنازه برداشته شد بگو: خدایا او را رفعت وبلندی نده، و از گناهش پاک نکن»[17].
و شیخ مفید گفته: «برای هیچ کس از اهل ایمان (شیعه) جایز نیست که مخالفین حق در ولایت را غسل دهد، و بر او نماز بخواند مگر از جهت تقیه ضرورتی در کار باشد، در آن صورت با روش غسل اهل خلاف او را غسل دهد، و چیزی از پوستش را از او باقی نگذارد، و اگر بر او نماز خواند بر او لعنت بفرستد و برایش دعای خیر نکند»[18].
امّا چرا بزرگان شیعه با اهل سنّت چنین رفتار می­کنند؟
شیخ طوسی پاسخ داده: «چون مخالف اهل حق کافرند، پس واجب است با حکم کافر با او رفتار کرد»[19].
 
 
 
به نقل از: سؤال و جوابهايي در مورد شیعیان اثنا عشری، تألیف: عبدالرحمن بن سعد الشثری، مترجم: اسحاق دبیری


[1] - بحارالانوارج 8/368.
[2] - بحارالانوار ج 8/368 ، 370 .
[3] - الانوارالنعمانیه ج 2/206 -207 .
[4] - تحریر الوسیله ج 1/79 ج 2/146 .
[5] - تحرير الوسيلة ج2/174 (القول في الذباحة والكلام في الذابح وآلة الذبح....).
[6] - الروضه کافی کلینی ص 135 .
[7] - تفسير العياشي ج2/234 ح73 (سورة الرعد )،تفسير البرهان ج2/139
[8] - بحارالانوارج 27/ 29 -30 .
[9] - المحاسن النفسانیه حسین ال عصفور بحرانی ص 166، و وسایل الشیعه ج 18/463،376/231
[10] - منابع پیشین و در روزنامه الشرق الاوسط شماره 6865 یکشنبه 13/5/1418 هـ این خبرآمده بود که : پسته هایی که از ایران وارد دولت امارات می گردد با ماده (افلانوکسین) که ماده ای سرطان زاست آلوده هستند.
[11] - تهذيب الأحكام ج4/849 (كتاب الزكاة ح7 باب الخمس والغنائم )،السرائر ص484 لابن إدريس الحلي, وسائل الشيعة ج17/298-299 (ح1 باب حكم مال الناصب وامرأته ودمه )،الأنوار النعمانية ج2/308 (ظلمة حالكة في بيان أحوال الصوفية والنواصب).
[12] - تهذيب الأحكام ج6/1540 (كتاب المكاسب ح275 باب المكاسب )،وسائل الشيعة ج17/299 ح2 (باب حكم مال الناصب وامرأته ودمه).
[13] - تهذیب الاحکام ج 6/294 ، و وسائل الشیعه ج 27/115، و علل الشرائع ج 2/531 ، و رسالة التعادل والترجیع ص 82.
[14] - علل الشرائع قمی ص 531 ، و وسائل الشیعه ج 27/118 .
[15] - جواهر الكلام ج22/62 لشيخهم النجفي.
[16] - فروع الكافي ج3/122 (كتاب الجنائز،باب الصلاة على الناصب).
[17] - فقه الرضا لابن بابويه ص178 (باب الصلاة على الميت) .
[18] - المقنعة ص85 شيخ مفيد،تهذيب الأحكام ج1/225 (كتاب الطهارة ح149 باب تلقين المحتضرين ...).
[19] - تهذيب الأحكام ج1/225 (كتاب الطهارة ح149 باب تلقين المحتضرين ... )،و مصباح التهجد ص252 طوسي،الكافي ص157 أبي صلاح حلبي ت447, غنية النزوع ص104 ابن زهرة حلبي ت585،الجامع للشرايع يحيى بن سعيد حلي ت690 ص121 (باب صلاة الجنازة )،كفاية الأحكام ص22 سبزواري ت1090،غنائم الأيام ج3/479-480 ميرزای قمي ت1221،وسائل الشيعة ج2/769-771 (باب كيفية الصلاة على المخالف وكراهة الفرار من جنازته إذا كان يُظهر الإسلام).



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

حضرت علي رضی الله عنه در توصيف رسول‎الله  صلی الله علیه و سلم ‌ يكي از صفات ايشان را وجود مهر نبوت ذكر كرده كه واضحترين دلايل حسي بر نبوت او است،. علي گويد: بين دو شانه‌ی مبارك مُهر و نشانه‌ی نبوّت بود. ( مصنف ابي شيبه 11/513، بخاري، كتاب المناقب)




تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 12710
دیروز : 3293
بازدید کل: 8248055

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010