Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 18

----

14/04/1446

----

27 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: " فِي الْجُمُعَةِ سَاعَةٌ لَا يُوَافِقُهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ قَائِمٌ يُصَلِّي فَسَأَلَ اللَّهَ خَيْرًا إِلَّا أَعْطَاهُ (متفق عليه)، يعنى: " در روز جمعه وقتى هست كه هر مسلمانى كه در آن دعاء كند و از خداوند طلب خير ميكند به او عطا ميكند ".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

سياست>مفاهيم و اصطلاحات سياسي>آریستوکراسی

شماره مقاله : 177              تعداد مشاهده : 1169             تاریخ افزودن مقاله : 16/5/1388

[اصطلاح سياسي]


نويسنده: سید یعقوب محمدنیا 



این اصطلاح ریشه ی یونانی دارد و به معنی حکومت بهترین ها یا حکومت نخبگان و شایستگان است. افلاطون در کتاب جمهوری خود تشکیل چنین حکومتی را توصیه می کند و اصطلاح «فیلسوف_شاه» را برای کسی که در راس آن حکومت قرار می گیرد به کار می برد.به نظر افلاطون اکثریت مردم جاهلند و حکومت منتخب اکثریت مردم نمی تواند حکومت شایسته ای باشد.

آریستو کراسی در حال حاضر بیشتر به عنوان حکومت اشراف و طبقات ممتاز معنی می شود. البته چنین حکومت هایی به معنی گذشته ی آن دیگر وجود ندارد، ولی اشراف و طبقات ممتازه، که همان سرمایه داران فعلی باشند، با استفاده از ثروت و امکانات خود عملاً نهادهای دموکراتیک و انتخابی را در بسیاری از کشورهای سرمایه داری تحت نفوذ خود قرار می دهند و قوانین و مقرراتی که در مجالس مقننه ی این کشورها تصویب میشود بیشتر در جهت حفظ منافع آنهاست.

ایالت متحده ی آمریکا،که بزرگ ترین کشور سرمایه داری جهان به شمار می آید، یک نمونه ی برجسته از حکومت آریستوکراسی به مفهوم امروزی آن است. در این کشورها هیچ مقام انتخابی، از رئیس جمهور تا شهردار یک شهر کوچک بدون استفاده از رادیو و تلویزیون و مطبوعات که در اختیار سرمایه داران بزرگ است و تبلیغات انتخاباتی که هزینه ی هفتگی در بر دارد، شانس موفقیت ندارد و بعد از انتخاب شدن نیز مجبور است منافع کسانی را که هزینه های تبلیغاتی او را تأمین کرده اند مراعات کند، زیرا سرمایه دارانی که وسایل ارتباط جمعی را در اختیار خود دارند می توانند هر یک از مقامات دولتی یا نمایندگان کنگره را تضعیف یا از انتخاب مجدد آنان جلوگیری نمایند.

حتی شخص رئیس جمهور نیز که بالاترین مقام اجرایی در آمریکا به شمار می آید از چنین خطری مصون نیست. نیکسون رئیس جمهور اسبق آمریکا که به دنبال یک جنجال تبلیغاتی (واترگیت) مجبور به استعفا از مقام خود گردید نمونه ی قابل ذکری است.

به نقل از: سايت تابش



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

ابن‌سعد رحمه الله در الطبقات الكبري می گوید: «هیچ کسی ترساتر از حسن بن علی و عمر بن عبدالعزیر سراغ ندارم؛ آنان، چنان ترسا بودند که گویا آتش جهنم، تنها برای آنها آفریده شده است». الطبقات الكبري (5/398)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1290
دیروز : 3856
بازدید کل: 8517536

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010