Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 18

----

14/04/1446

----

27 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

 

رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود:
«الْيَسيرُ مِنَ الرِّياءِ شِرْكٌ، وَمَنْ عادَى أَوْلِياءَ الله فَقَدْ بارَزَ الله بِالْمُحارَبَةِ إِنَّ الله يُحِبُّ الأَبْرارَ الأَتْقِياءِ الأَخْفِياءِ الَّذِينَ إِنْ غابُوا لَمْ يُفْتَقَدُوا، وَإِنْ حَضَرُوا لَمْ يُعْرَفُوا، قُلُوبُهُمْ مَصَابِيحُ الْهُدَى، يَخْرُجُونَ مِنْ كُلِّ غَبْراءَ مُظْلِمَةٍ».
ریاء کمش هم شرک است، و هر کس با دوستان خدا دشمنی کند با خدا ابراز جنگ کرده است، همانا خداوند نیکوکاران پرهیزگار پنهانکار را دوست دارد، کسانی که وقتی غائب شوند ناپدید نمی‌گردند، و وقتی در میان ما باشند ناشناخته‌اند. قلب‌های آنان چراغ‌های هدایتی است که از (فضاهای) غبارآلود تاریک بیرون می‌آیند (و می‌درخشند).
مستدرک حاکم 1/44 حدیث (4)، و 3/303 حديث (5182)، 4/364 حديث (7933)، وسنن ابن ماجه 2/1320 حديث (3989)، وسه معجم طبرانی، ومسند شهاب و غیره.

 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>مسائل تاریخ اسلام>امام حسین رضی الله عنه > قاتلان حسين رضي الله عنه را بشناسید

شماره مقاله : 1630              تعداد مشاهده : 447             تاریخ افزودن مقاله : 1/3/1389

قاتلان حسين رضي الله عنه را بشناسید
 

مترجم: ابو سلمان البلوشی
 

مقدمه
ستایش خداوندی را سزاست که بوسیله ائمه اهل بیت مفاهيم  دین راستین خویش را روشن و واضح نمود و در پرتو آثار و گفته های ائمه ، صراط مستقیم را هویدا و آشکار گردانید.
 و درود خدا بر پیامبرش هادی امت وامام ائمه و بر خاندان پاکش باد که به حق ، انوار درخشان و ماههای روشن شب های تاریک هستند .
آنچه پیش روی دارید کلماتی صادقانه و مخلصانه و بر آمده از قلب است که با شما برادر و خواهری که دوستدار اهل بیت هستید در میان می گذارم ، در حقیقت محبتی که نسبت به شما دارم اینگونه و با این سخنان می خواهم آنرا ابراز نمایم ، و همچنین همزمان میخواهم در زمینه دعوت به وحدت و اتحاد با برادران اهل سنت که کمربند وطن دوستی و اتحاد و امنیت کشورمان آنها را گرد هم می آورد قدمی برداشته و مسئولیت خود را ادا کرده باشم .
تردیدی نیست که کشته شدن  حسین رضی الله عنه  مصیبتی سترگ و لکه ننگ بزرگی در تاریخ امت اسلامی به شمار می آید ، اما با کمال تأسف باید گفت که امروزه تا حدود زیادی از این حادثه برای افزایش تفرقه میان یک کشور بهره برداری شده است .
اخیراً کتابی به دستم رسید که سرشار از حقایقی بود که از ائمه و مراجع بزرگ نقل شده بود، نویسنده با دلیل قاطع و با ذکر صفحه و جلد این حقایق را متذکر شده بود ، هر چند این کتاب را یکی از مخالفان ما اما خیر خواه ما نوشته است ، اما باید گفت که حکمت و اندیشه درست گمشده من و گمشده هر مومن است که هرکجا آن را بیابد به پذیرفتن آن از همه مردم سزاوارتر است چنان که امام ائمه پیامبر ص به این نکته اشاره فرموده است . از این رو برخورد و بر شما لازم می بینم که از دلیل پیروی کنیم زیرا خداوند از ما بازخواست خواهد کرد .


در مورد کوفه چه می دانیم :
 
شیخ باقر شریف قرشی می گوید : " کوفه گهواره و مهد شیعه و موطن علوی ها بوده و است ." ( حیاة الامام الحسین 12/3) . و شیخ جواد محدثی می گوید : " اهل کوفه در تاریخ به عهد شکنی و خیانت معروفند " . سپس او ویژگی های روانی و اخلاقی زشت اهل کوفه را بر شمرده است تا اینکه می گوید : " آنها به  حسین رضی الله عنه  خیانت کردند و مسلم بن عقیل در میان آنها مظلومانه به قتل رسید و حسین با لبان تشنه در نزدیکی کوفه به دست لشکر کوفه شهید شد " . (موسوعة عاشورا ، ص 59) .


شیعه و اهل بیت :
 
امیرالمومنین امام علی ؛ بسیار از شیعیان خود شکایت میکرد، که این گله و شکایت امیر المومنین در خطبه های طولانی در نهج البلاغه آمده است ، شیعیان تا جایی پیش رفتند که امام را به دروغگویی متهم کردند.
 ایشان گفتند : به من خبر رسیده است که شما می گویید علی دروغ می گوید ، خداوند شما را نابود کند بر چه کسی دروغ میبندم . ( نهج البلاغه 119/1)
و او ؛ در جایی دیگر می گوید : " خداوند شما را نابود کند دلم را سرشار از خشم و ناراحتی کرده اید ... و با سرپیچی و عدم اطاعت نظر و فکرم را فاسد نموده اید " ( نهج البلاغه 70/1)
بعد از امیرالمومنین شیعیان به حسن ؛ خیانت کردند ، چنان که بزرگان گذشته و حال ما همچون ادریس حسینی و طبرسی و محمد تیجانی سماوی این مطالب را بیان کرده اند ، تا جایی که مرجع بزرگ محسن امین عاملی در کتابش اعیان الشیعه 26/1 میگوید : " با حسن پسر امیر المومنین بیعت شد سپس به او خیانت کردند و اهل عراق علیه او شوریدند و تا جایی که خنجر به پهلوی او زدند .
 اما دیگر ائمه ما همچون امام رضا و امام کاظم و جعفر صادق ؛ و دیگران ، در مورد آنها کافی است که بدانیم که جعفر صادق رحمه الله می گوید : اگر قائم ما بپا خیزد ابتدا شیعیان دروغگوی ما را به قتل می رساند  (رجال الکشی ص 253) .


نامه های شیعیان به امام  حسین رضی الله عنه  :
 
وقتی شیعه اطلاع یافتند که معاویه وفات کرده است و حسین از بیعت با یزید امتناع ورزیده اند در منزل سلیمان بن ضرو الخزاعی گرد هم آمدند ، او در میان آنها به سخنرای ایستاد وآنان را به یاری کردن حسین علیه السلام تشویق کرد و آنها را از تنها گذاشتن حسین برحذر داشت ، بنابراین آنها پی در پی برای حسین نامه نوشتند تا اینکه دوازده هزار نامه از اهل عراق به حیسن رسید ، مضمون همه نامه ها یکی بود چنانکه مرجع محدث کاظم قزوینی روایت می کند : " تو در کوفه صد هزار شمشیر داری ، اگر نزد ما نیایی فردای قیامت نزد خدا از تو شکایت خواهیم کرد " ( فاجعة الطف ، ص 9) .


فرستاده  حسین رضی الله عنه  :
 
 حسین رضی الله عنه  مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد تا بررسی کند و از طرف او با مردم بیعت کند ، چنان به نظر می آید که مسلم  هم در رفتن به کوفه خوش بین نبوده است چون او این را می دانست که اهل عراق دگرگون می شوند ، اما حسین اصرار کردند به کوفه برود ، آنگاه که مسلم به کوفه آمد و در خانه هانی بن عروة اقامت گزید و مردم با او بیعت کردند ، ابن زیاد محل اقامت مسلم را نمیدانست ، مسلم به حسین نوشتند : " ... کسی که پیشاپیش میرود به خانواده اش دروغ نمی گوید هیجده هزار نفر از اهل کوفه با من بیعت کرده اند " ( مقتل  الحسین مقرم ، ص 147) .
 حسین رضی الله عنه  به سوی کوفه می رود : حسین در رفتن به کوفه شتاب ورزید ولی بعد از آنکه به فاصله دو منزل از کوفه با حر بن یزید روبه رو شد خواست بر گردد ، حر فرمانده لشکر یزید بود ، حر از ورود حسین به کوفه جلوگیری نمود و اینجا بود که حسین متوجه شد که شیعیانش به او خیانت کرده اند و شیخ محدثین عباس بن قمی در کتابش ( منتهی الامال 1 / 466) می گوید که عبدالله بن حر به حجاج گفت : "  سوگند به خدا ای حجاج از کوفه بیرون نیامده ام مگر از ترس اینکه  حسین رضی الله عنه  وارد کوفه شود و من در آنجا باشم و او را یاری نکرده باشم ، چون در کوفه هیچ کسی از شیعه و یاران وجود ندارد مگر به دنیا گرایش یافته اند مگر کسانی که خداوند بر آنه رحم کرده باشد "


خیانت به مسلم بن عقیل :
 
والی و فرماندار جدید کوفه توانست مسلم بن عقیل را به قتل برساند وقتی این خبر هولناک به  حسین رضی الله عنه  رسید یارانش را جمع کرد و برای آنها نامه ای خواند که در آن آمده بود :
 « بسم الله الرحمن الرحیم ، اما بعد : خبر هولناک کشته شدن مسلم بن عقیل و هانی بن عروه و عبدالله بن یقطر به ما رسیده است براستی که شیعیان ما از حمایت ما دست کشیده و ما را خوار کردند »
 این مطالب در بیشتر کتابهای شیعه همچون ( منتهی الامال 1/ 461 - بحار الانوار 44/ 374 - شبهای پیشاور 2585 ) آمده است .


امام  حسین رضی الله عنه  در کربلا :
 
امام حسین وقتی به کربلا رسید آنجا رحل اقامت افکند و ایستاد و برای مردم سخنرانی کرد شیعیان او خواستند هیاهو بپا کنند تا نتواند حجت و سخن خود را به مردم برساند امام خشمگین در مورد آنها سخن گفت و شروع به بر شماردن صفات آنها کرد و از آن جمله گفت : « از گروهها ، رها کنندگان و دور اندازندگان کتاب ، چریکها و گروههای گناه بر آمده که قاتلان فرزندان پیامبران هستند » ( کتاب علی خطی الحسین احمد راسم النفیس ، ص 311) .
این سخنرانی امام را بسیاری از علماء بزرگ و برجسته شیعه همچون عباس حیاوی و عباس قمی و هادی نجفی و بسیاری دیگر ذکر کرده اند .


چه کسی امام  حسین رضی الله عنه  را به قتل رسانید :
 
 حسین رضی الله عنه  در مورد شیعیان درست حدس می زد و راست میگفت آنگاه که فرمود : « بار خدایا میان ما وقومی  که ما را فرا خواند تا یاریمان کنند سپس ما را کشتند داوری کن » ( منتهی الامال 1/ 535 ) .
برخي علت خيانت شيعيان را به حسين اين بيان كرده اند که سبب آن ترس و هراسی بود که بر کوفه سایه افکنده بود ، و مرتضی مطهری از جمله کسانی است که علت خیانت به حسین را چنین ذکر می کند .
و از برخی بازماندگان اهل بیت همچون زین العابدین رحمه الله نقل کرده اند که او گفته : " نوحه سرایی می کنید و به خاطر ما گریه می کنید ، پس چه کسی ما را کشته است ؟ " ( منتهی الامال ا/ 570)
این را بسیاری نقل کرده اند که اهل بیت شیعیان کوفه را سرزنش کردند و قمی در کتابش ( نفس الهموم ، ص 365) از زینب نقل می کند که گفت : " ای اهل کوفه ساکت باشید مردانتان ما را کشتند و زنانتان برای ما گریه می کنند "


کسانی از اهل بیت که همراه حسین کشته شدند :
 
بسیاری از سخنرانان شیعه می کوشند تا این مطلب را به فراموشی بسپارند که سه نفر از فرزندان امام علی در کربلا کشته شدند ، این تاسف آور و از سویی خنده دار است این سه نفراز اهل بیت به اسم های ابوبکرو عمر و عثمان هستند که در کنار امام  حسین رضی الله عنه  به شهادت رسیدند و به اضافه آنها دو نفر از فرزندان حسن بن علی ؛ به نامهای ابوبکر و عمر در کنار امام حسین کشته شدند .
مرتضی اکبری در کتابش معالم المدرستین ، ج 3/ 127 این را ذکر کرده است .
و تردیدی نیست که انسان برای فرزندانش نامهایی را انتخاب می کند که دوست داشتنی تر و پسندیده تر باشند !( الارشاد المفید، ص 184 ، 197 ، 248) .


جایگاه اهل بیت نزد اهل سنت
 
این سخن حقی است که آنرا از روی انصاف می گوییم و خداوند بر آنچه می گوییم گواه است که اهل سنت در مورد اهل بیت موضعی معتدل و میانه دارند ، آنها در میان افراط و غلو شیعه در مورد اهل بیت و دشمنی و نفرت ناصبی ها با اهل بیت راه میانه را بر گزیده اند . کتابهای اهل سنت سرشار از فضایل اهل بیت می باشد و این کتاب ها تاکید می کنند که اهل سنت همواره وصیت رسول اکرم ص را مورد توجه قرار دادند که می فرماید : (در مورد اهل بیت خودم شما را توصیه می کنم که خدا را مد نظر داشته باشید ) .
و فصل ها و ابواب های خاصی در کتاب ها ی معتبر اهل سنت همچون بخاری و مسلم و غیره در بیان فضیلت اهل بیت آمده است ، و شیخ اهل سنت ابن تیمیه خلاصه نظریه اهل سنت را در مورد کشته شدن امام  حسین رضی الله عنه  به صراحت چنین بیان میدارد " خداوند با ارزانی کردن نعمت شهادت به حسین او را گرامی داشتند و قاتلان او و کسانی را که در قتل او همکاری داشتند یا به کشته شدن او راضی بودند خوار و ذلیل کرد و او و برادراش سرور و سردار جوانان اهل بهشت هستند و کشته شدن حسین مصیبت بسیار بزرگی بود " ( مجموع الفتاوی 4/ 511 ) .


بعضی از آیین ها و مراسم دینی ، رسم ها و سنتهایی  هستند که در دوران ائمه نبوده اند :
 
       شیخ الطائفه طوسی طبق آنچه شیرازی در( الفقه ، ص 15/ 253 ) و محمد بن مکی عاملی در( الذکری ، ص 72 حجریه) از او نقل کرده می گوید به اجماع نوحه سرایی و زدن به سر و صورت حرام است ، علماء به این اشاره کرده اند که آنچه مردم در عزاداری ها و حسینیه ها از قبیل زدن و نوحه سرایی و قمه زنی انجام می دهند در دوران ائمه ؛ وجود نداشته است ، و آیت الله حسن شیرازی عدم وجود این مراسم و سنت ها را در زمان ائمه اینگونه توجیه می کند : " اگر شیعیان در زمان ائمه ؛ آزادی کامل داشتند این آیین ها مراسم ها  را که امروزه وجود دارد بیشتر از این برپا می کردند " ( الشعائر حسینیه ، ص 100) .
 
نوحه سرایی و زدن به سر و سینه بدعت است :
دعوتگر معروف شیعه عبدالحسین شرف موسوی در کتابش (المجالس الفاخره ) کوشیده تا جایز بودن بر پا کردن مراسم عزاداری را از این ثابت کند که پیامبر ص برای فرزندش ابراهیم گریه کرده است . اما پرسش های ذیل بی پاسخ می مانند :
الف : آیا پیامبر همان کاری کرد که ما در عزاداری های خود انجام می دهیم ؟
ب :چرا پیامبر ص سالروز وفات عمویش را به عنوان مناسبت سالانه همانند ما مراسم نگرفت ؟
ج :موسوی چگونه قیاس می گیرد در صورتیکه قیاس در مذهب او حرام است ؟
خلاصه کلام : نوحه سرایی و زدن به سر و سینه بدعتی است که برخی از علماء بوجود آورده و بر آن تاکید کرده اند ، اما صحیح این است که اینکار به اجماع ، ممنوع و نا جایز است .


آیین های حرام در منابع شیعی
 
1- حرام بودن نوحه سرایی : ابن بابویه قمی ملقب به صدوق می گوید : " از جمله کلمات پیامبر که پیش از اوگفته نشده این است که فرموده اند :  نوحه سرایی از کارهای جاهلیت است "  (من لا یحضره الفقیه 4/ 271 ) .
واز آن جمله اینکه پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمودند : " و من شما را از نوحه سرایی و فریاد سر دادن باز داشته ام " ( نوری در مستدرک الوسائل 1/ 144 ) .
و پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمودند : " از فریاد زدن به هنگام مصیبت نهی کرده است و از نوحه سرایی و گوش دادن به آن نهی کرده است "
و محمد بن مکی عاملی ملقب به الشهید الاول می گوید : شیخ در المبسوط و ابن حمزه نوحه سرایی را حرام قرار داده اند و شیخ ادعای اجماع بر حرمت آن را نموده است . ( بحار الانوار 82/ 107) .
و شیخ ابو جعفر محمد بن حسین طوسی است که ملقب به شیخ الطائفه می باشد ، او می گوید که نوحه سرایی به اجماع حرام است.
2- تحریم زدن بر سر و صورت : کلینی در الکافی 3/ 222 ، از امام باقر ؛ روایت می کند : سخت ترین بی قراری ، فریاد زدن  و واویلا سردادن و به سر و سینه زدن است و هر کس نوحه سرایی نماید صبر را رها کرده است .
تیجانی سماوی یکی از علمای معاصر برسر و صورت و قمه زنی را حرام می داند و بر آن تاکید می کند و می گوید این کارها از دین نیستند و این منظرها ایجاد تنفر می نماید و عقل سلیم آن را نمی پذیرد و از آن گریزان است و کسانی که اینکار را حرام قطعی میدانند را نام برده است . ( کل الحلول عند الرسول ، ص 149 ) .
3- پوشیدن لباس سیاه در عاشوراء : ( در کتاب فقیه من لا یحضره الفقیه 1/ 163 ، و وسائل الشیعه 3/ 278 ، و در نجاة الامة فی اقامة العزاء علی الحسین و الائمة ، ص 83 ) آمده است که علی ؛ گفت : " لباس سیاه نپوشید زیرا لباس سیاه لباس فرعون است ."
شیخ محمد رضا حسینی حائری در کتابش نجاة الامة ، ص 83 می گوید : آنچه تا حدود زیادی بین ما امامیه معروف است و بلکه ادعای اجماع بر آن شده مکروه بودن لباس سیاه در نماز است بلکه گفته اند بطور مطلق پوشیدن سیاه را مکروه دانسته اند بجز در عمامه و موزه و چادر که اگر سیاه باشند اشکال ندارد و در المعتبر فقط عمامه و موزه استثناء شده و این به اصحاب ما نسبت داده شده است و در المنتهی به علمای ما نسبت داده شده است ، و در الشرائع و القواعد و الارشاد الدروس و در الذکری ، در سخن بسیاری از اصحاب ما چیزی استثناء شده است و در کشف اللثام آمده که چادر را هیچ کسی استثناء نکرده به جز ابن سعید .
اما این پرسش باقی می ماند که امروزه شیعیان در دهه اول محرم و بلکه در همه محرم لباس سیاه می پوشند ؟ !
و شیخ عاملی ـ شهید اول ـ در کتابش الذکری ، ص 172 و شیرازی در الفقه 15/ 253 و دیگران از طوسی و ابن حمزه نقل کرده اند که علمای شیعه بر حرام بودن نوحه سرایی اجماع کرده اند ، و همچنین در الذکری ،ص 177 و الجواهر 4/ 367 آمده ، به سر و سینه زدن به اجماع حرام است .
پس آنچه امروزه در حسینیه ها و عزاداری ها انجام می شود چه معنی دارد و چرا اجماع علماء را به دیوار می کوبند ؟


زنان و حسینیه ها :
 
آنچه در روایت گذشته از آن نهی شده است به طور یکسان زنان و مردان را شامل می شود اما اینجا به طور ویژه سخنان امام  حسین رضی الله عنه  را نقل می کنیم که وقتی خواهرش زینب به صورتش زد و گریبانش را پاره کرد و بیهوش به زمین افتاد به او گفتند : " خواهرم از خدا بترس و خود را تسلیت بگو و بدان که تمام اهل زمین می میرند و هیچ کسی درزیر آسمان باقی نمی ماند " ( منتهی الامال 1/ 481 ) .
و نوری در مستدرک الوسائل در تفسیر این آیه « و لا یعصینک فی معروف » نقل می کند : خوبی این است که به هنگام مصیبت گریبان خود را پاره نکنند و به سر و صورت خود نزنند و واویلا سر ندهند و کنار قبری ننشینند .
ـ خواهرم و برادرم که دوستدار اهل بیت هستید این سخن حقی است که دوست داشتم ابتدا خودم و سپس شما را با ذکر دلیل از اقوال علمای گذشته و معاصر و مراجع بزرگ ما و ائمه علیهم السلام توصیه و نصیحت کنم ، من دلیل و حجت را به شما رسانیده ام و مسئولیت خود را ادا کرده ام بعد از این اختیار با خود شماست و حق و میانه روی به شما رسیده است و بدانید که خداوند شما را حفاظت می کند و من و شما را مشمول رحمت خویش قرار می دهد .
از خداوند توانا مسئلت می نمایم که ما و شما را با شهداء و برگزیدگان غدیر محشور بگرداند .
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امام ابو حنيفه رحمه الله فرموده اند: "لا يحل لأحد أن يأخذ بقولنا ما لم يعلم من أين أخذناه" (روايت ابن عابدين در حاشيه كتاب "البحر الرائق " 6/293) يعنى: "حلال نميباشد براى كسى كه قول ما را بگيرد ولى نداند كه آنرا از كجا (و چه منبعى) گرفته ايم"، و در روايتى ديگر ميگويد: "حرام على من لم يعرف دليلي أن يفتي بكلامي" يعنى: "حرام است بر كسى كه دليل مرا نداند و با اقوال من فتوى بدهد".

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1552
دیروز : 3856
بازدید کل: 8517798

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010